Kdo jsme Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. projekt CENTRA PODPORY INKLUZIVNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Individuální národní.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory 1.3. Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
1 © AGIT AB Zkušenosti se vzděláváním manažerů ve zdravotnictví financovaným z ESF Vliv manažerského vzdělávání na změnu řízení při transformaci nemocnic.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Regionální projekty krajské pobočky ÚP ČR v Ústí nad Labem
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV PROJEKTU: Podpora počátečního vzdělávání zdravotnických oborů, jejich propagace ve vzdělávacím centru pro komunitní práci a rozvoj klíčových kompetencí žáků 
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Výzva k předkládání žádostí
Setkání KAP a MAP JMK 7. prosince 2016
E-learningový kurz e-learningu
Plánování prvních kroků
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Kdo jsme Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol Ústeckého kraje“Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích požádala o podporu projektu „Multikulturní svět škol Ústeckého kraje“ Projekt získal dotaci z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož poskytovatelem je Ústecký kraj a řídícím orgánem je Ministerstvo školství, mládežeProjekt získal dotaci z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, jehož poskytovatelem je Ústecký kraj a řídícím orgánem je Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. a tělovýchovy. Za sídlo projektu, byly vybrány historicky cenné prostory v ulici Velká Dominikánská č.p. 102/23, kde se nejméně do roku 1520 nacházela židovská škola. V tomto objektu bude projekt řízen po celé 3 roky jeho realizace.

Start projektu Dne byl podpisem smlouvy o poskytnutí dotace oficiálně zahájen start projektu „Multikulturní svět škol Ústeckého kraje“ jehož žadatelem je prestižní vzdělávací instituce Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. v Litoměřicích. Dne byla zrealizována první porada realizačního týmu projektu a zástupců partnerů projektu.... Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Partneři projektu Policie ČR obvodní oddělení v LitoměřicíchPolicie ČR obvodní oddělení v Litoměřicích –zastoupená : Rudolf Friedrich Židovská obec TepliceŽidovská obec Teplice –zastoupená: Látal Oldřich 5. ZŠ Most5. ZŠ Most –zastoupená: Mgr. Oldřiška Ráczová Střední zdravotní škola a Obchodní akademie Rumburk Střední zdravotní škola a Obchodní akademie Rumburk - zastoupená: PaedDr., Bc. Milan Jirsák

Vzdělávání pedagogických i nepedagogických pracovníků v rámci multikulturní výchovy jako prostředku prevence xenofobie a rasismu.Vzdělávání pedagogických i nepedagogických pracovníků v rámci multikulturní výchovy jako prostředku prevence xenofobie a rasismu. Vytvoření uceleného vzdělávacího programu v rámci multikulturní výchovy, jako prostředku prevence xenofobieVytvoření uceleného vzdělávacího programu v rámci multikulturní výchovy, jako prostředku prevence xenofobie a rasismu a následném ověření tohoto programu v odborných seminářích v 5 regionech Ústeckého kraje. Co je cílem projektu Vzdělávací program bude předložen k akreditaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. Vzdělávací program bude předložen k akreditaci Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy.

Realizace projektu Semináře na témata Multikulturní svět škol Ústeckého kraje proběhnou v těchto městech: Litoměřice, Most, Děčín,Teplice a Chomutov.Semináře na témata Multikulturní svět škol Ústeckého kraje proběhnou v těchto městech: Litoměřice, Most, Děčín,Teplice a Chomutov. Předpokládáme, že do projektu bude zapojeno přibližně 150 pedagogických a nepedagogických pracovníků.Předpokládáme, že do projektu bude zapojeno přibližně 150 pedagogických a nepedagogických pracovníků.

Realizace seminářů V každém okrese proběhne 5 seminářů, které obsáhnou tematické celky:V každém okrese proběhne 5 seminářů, které obsáhnou tematické celky: »Romská problematika »Náboženství »Národy bývalého Sovětského svazu »Asiaté »Národy Afrického kontinentu Seminářů se zúčastní i zástupci daných menšin, kteří přiblíží svou kulturu a prostředí, z kterého pochází.Seminářů se zúčastní i zástupci daných menšin, kteří přiblíží svou kulturu a prostředí, z kterého pochází.

Realizace seminářů Díky našim seminářům, které budou probíhat formou přátelského setkání, získají účastníci seminářů přehled o dané tématice a to bez skládání jakékoliv zkoušky.Díky našim seminářům, které budou probíhat formou přátelského setkání, získají účastníci seminářů přehled o dané tématice a to bez skládání jakékoliv zkoušky. Veškeré náklady (cestovné, školení, občerstvení a propagační materiály) jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.Veškeré náklady (cestovné, školení, občerstvení a propagační materiály) jsou hrazeny z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.

Dotazníky Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, který nám pomohl určit vhodné termíny pro konání seminářů. Zde uvádíme výsledek 1. dotazníku a termíny konání seminářů, které pedagogové preferují. Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, který nám pomohl určit vhodné termíny pro konání seminářů. Zde uvádíme výsledek 1. dotazníku a termíny konání seminářů, které pedagogové preferují. Viz graf: Viz graf:

Předběžné termíny Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, na základě kterého jsme vytvořili harmonogram seminářů pro střediska Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a most. Snažili jsme se nejvíce vyhovět požadavkům. Na úvodních konferencích vyplnili přítomní pedagogové první dotazník, na základě kterého jsme vytvořili harmonogram seminářů pro střediska Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a most. Snažili jsme se nejvíce vyhovět požadavkům.

Nyní probíhá tvorba vzdělávacího programu, která by měla být dokončena koncem listopadu 2009, poté bude předán vzdělávací program k prostudování lektorům, kteří pro pedagogické pracovníky připraví semináře od ledna Vzdělávací program proběhlo výběrové řízení na společnost, která se ujme tvorby vzdělávacího programu a školících materiálů. Vítězem se stala vzdělávací společnost Pedagogické centrum Ústí nad Labem, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, o. p. s.

Semináře a prostory Pro konání seminářů ve střediscích Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a Most, byla vybrána tato atraktivní místa: Pro konání seminářů ve střediscích Litoměřice, Teplice, Chomutov, Děčín a Most, byla vybrána tato atraktivní místa: Konferenční centrum Velká Dominikánská, Litoměřice

Semináře - prostory Městské divadlo, Chomutov Hotel Prince de Ligne, Teplice

Semináře - prostory Hrad Hněvín, Most Městské divadlo, Děčín

Kontakty Vyšší odborná škola, Obchodní akademie a Střední odborná škola EKONOM, o.p.s. Se sídlem / místo podnikání: Palackého 730/1, Litoměřice Se sídlem / místo podnikání: Palackého 730/1, Litoměřice Zastoupená: Mgr. Miroslav Pokorný Zastoupená: Mgr. Miroslav Pokorný Zapsaná u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl O, vložka 42 Zapsaná u Krajského soudu v Ústí nad Labem, oddíl O, vložka 42 IČ: IČ: Bankovní spojení: /0100 KB, pobočka Litoměřice Bankovní spojení: /0100 KB, pobočka Litoměřice JménoFunkce Telefon Mgr. Pokorný MiroslavVedoucí Bc. Tomanová LenkaZástupce vedoucího projektu Mgr. Pokorná JarmilaOdborný projektový Helisová PetraProjektový Sádlová IlonaProjektový manažer Homolková DagmarAdministrativní Marková JanaAdministrativní Pokorná KláraAdministrativní Infomace

Další informace naleznete na našich webových stránkách –