E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Advertisements

S UBJEKTIVNÍ VNÍMÁNÍ KVALITY ŽIVOTA OBYVATEL H ORŠOVSKÝ T ÝN JáRobin.
Nadační fond Městské části Praha 1 SOFOS
Vyhodnocení dotazníkového šetření Podklad pro strategický plán obce Libenice Zpracovala Jana Buřičová ve spolupráci s Ivetou Minaříkovou z MAS Podlipansko,
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
Dopady CR na rezidenty, případová studie Lipno nad Vltavou Pavlína Kubů 1.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Odpovědná radnice 1 PŘEDSTAVENÍ VOLEBNÍHO PROGRAMU PŘEDSTAVENÍ KANDIDÁTŮ DO ZM V KLIMKOVICÍCH Ing. Zdeněk Husťák – kandidát na starostu města.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2012 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2012.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2013 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Výsledky Účast na anketě Z 86 rozdaných dotazníků bylo odevzdáno 76, tzn. 67% oslovených respondentů se ankety zúčastnilo, 33% nikoli.
Zámek Lukavec … … a jeho využití
Komunitní a otevřená škola
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Odbor projektové podpory – Univerzitní centrum Telč.
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
Plán rozvoje Kamarádi Stochov Vize Krátkodobý plán na příští rok 2006 Střednědobý plán do r.2010 Dloouhodobý plán do r.2025.
Program rozvoje obce Hvožďany VEŘEJNÉ PROJEDNÁNÍ 24. ČERVNA 2015.
Projekt klubu „gWay“ na Ukrajině. Proč projekt gWay? projektem klubu „gWay“ chceme reagovat na současné potřeby celé Ukrajiny a konkrétně jednoho regionu.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
INDEX OČEKÁVÁNÍ FIREM XI. vlna Exkluzivně pro PRÁVO Legislativní změny.
Sára Motyčková 9.B 2015/2016 Název úkolu: Životní prostředí - Jak se vám žije ve Veselí nad Moravou? Číslo úkolu: 28 Zadání úkolu: Vytvoř a následně zpracuj.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností 2013.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Data získána na základě výzkumu Hodnotové orientace dětí ve věku 6 – 15 let. Výzkum realizován v rámci projektu Klíče pro život.
Motto: Je zbytečné plánovat, kam jít, když nevíte, kde jste! Názory a postoje občanů ke Slezance.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Výsledky dotazníkového šetření v obci Lípa nad Orlicí (prosinec leden 2016) ZPRACOVATEL VÝSLEDKŮ GROSSMAN AGENCY S.R.O.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza marketingu města Bechyně Autor práce: Kateřina Maťhová Vedoucí práce: Ing. Marie Slabá,
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Výzkum veřejného mínění obyvatelů MČ Praha 5
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Vítejte na veřejném fóru
Analýza postavení migrantek a migrantů na území hl. m
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Institut výzkumu dětí, mládeže a rodiny Fakulta sociálních studií
Plán rozvoje obce Jenštejn
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, z.s. v Kraji Vysočina
Město a příměstské oblasti
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Město - vesnice
Strategický plán rozvoje obce pro období
V. Setkání se starosty obcí
Sociologická analýza postojů a názorů obyvatel MČ
Důležitá místa Bc. Cuperová našeho města – Karviná 2 – soud 3 - úřad
Transkript prezentace:

E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015

Kamenice nad Lipou, podzim Základní informace 1. Vlna – Face to Face dotazování  Dotazník o délce 15 min  Téma: Spokojenost obyvatel s životem v Kamenici nad Lipou  Sběr dat: srpen-září 2015  400 respondentů starších 15 let  Reprezentativní z hlediska pohlaví, věku, vzdělání a ek. aktivity  Výsledky jsou hlavní část této prezentace  Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického sociologického nástroje pro e-participaci.  Kamenice nad Lipou je jedna z 6 pilotních obcí, kde projekt probíhá.  Projekt realizuje Schola Empirica, z.s.  Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů a Bude následovat:  Vybudování online panelu  2. vlna šetření – již online (cca leden 2016), již s výukou vedení obce jak nástroj používat  Předání nástroje obci volně k používání

ZÁKLADNÍ VÝSLEDKY 1. VLNY E-názor: Spokojenost obyvatel Kamenice nad Lipou, podzim 20153

4 Báze: všichni respondenti (n=400) Sledujete dění v MČ Praha 7? Sledování dění Dění v Kamenici na Lupou sleduje téměř 80 % občanů, skoro pro 1/3 obyvatel je to velmi důležité. Nejvíce sledovaným médiem je Zpravodaj Města Kamenice nad Lipou, který čte necelá polovina občanů. Ostatní informační zdroje se těší srovnatelné oblibě. Alespoň jednou za měsíc sleduji…

Co obyvatelé oceňují? Kamenice nad Lipou, podzim Báze: respondenti, kteří spontánně našli problémy (n=366) 1. Nejvíce obyvatelé oceňují klid a pořádek ve městě: často zmiňují čistotu a vzorný úklid města, ale také pocit bezpečí. 2. Velmi kladně hodnotí také dostatek zeleně, čistotu vzduchu a blízkost k přírodě. 3. Obyvatelé oceňují fungování služeb: zmiňují zdejší školu, dostatek obchodů, zámek, kulturní i sportovní vyžití. 4. Někteří ocenili rovněž veřejnou dopravu a dostupnost ostatních měst v okolí. 5. Obyvatelé si obecně chválí, že žijí v malém klidném městě s přátelskými lidmi, a někteří oceňují, že se radnice zajímá o jejich problémy.

SPOKOJENOST S RŮZNÝMI ASPEKTY ŽIVOTA V KAMENICI NAD LIPOU Kamenice nad Lipou, podzim 20156

Spokojenost obyvatel Kamenice nad Lipou, podzim Polovina obyvatel není spokojená se stavem chodníků a silnic a téměř polovina respondentů s nabídkou kulturního vyžití. Naopak nejvíce kladně hodnotí lidé informovanost o dění ve městě a nabídku sportovního vyžití, se kterými je spokojena přibližně polovina respondentů. Obyvatelé jsou také spíš spokojeni s podporou spolků, i když 43 % lidí tuto otázku hodnotí neutrálně. Báze: všichni respondenti (n=400) Ohodnoťte, jak souhlasíte s následujícími výroky.

JAKÉ MÁME PROBLÉMY? Kamenice nad Lipou, podzim 20158

Problémy, které mají prioritu Kamenice nad Lipou, podzim Báze: respondenti, kteří spontánně našli problémy (n=379) Představte si, že byste byl/a starostou/starostkou, které problémy byste řešil/a přednostně? 1.Prioritou je pro obyvatele vyřešení situace okolo koupaliště. 2. Lidé dále často zmiňovali kulturu a kulturní vyžití ve městě, a to jak obecně, tak i v souvislosti s kulturním vyžití seniorů nebo mládeže. Také zmiňovali nutnost řešit stav budovy kina. 3.Třetím velkým tématem je doprava: stav silnic a chodníků i parkování (zvlášť na sídlišti). 4. Dalšími tématy jsou například nedostatek hřišť, sportovních aktivit, pořádek ve městě nebo potřeba domu pro seniory.

CO PLATIT Z ROZPOČTU? Kamenice nad Lipou, podzim

Kamenice nad Lipou, podzim Představte si, že rozhodujete o rozpočtu našeho města. Které z vyjmenovaných oblastí byste podpořil(a) více a které naopak méně, než je tomu podle vás v současnosti? Podporu z rozpočtu zaslouží… Nejvíce oproti současnému stavu si obyvatelé žádají podporu volnočasové aktivity pro děti. Dále by obyvatelé více podpořili opravu chodníků a silnic a pořádání kulturních akcí pro veřejnost. Báze: všichni respondenti (n=400)

Kamenice nad Lipou, podzim Představte si, že rozhodujete o rozpočtu našeho města. Které z vyjmenovaných oblastí byste podpořil(a) více a které naopak méně, než je tomu podle vás v současnosti? Podporu z rozpočtu NEzaslouží… Naopak nejvíce lidí by nechce z rozpočtu tolik podporovat sportovní kluby a oddíly, těsně následované pořádáním sportovních akcí pro veřejnost. Báze: všichni respondenti (n=400)

NÁZORY NA KONKRÉTNÍ NÁPADY: ROZVOJ MĚSTA Kamenice nad Lipou, podzim

Názory na využití budovy kina Celých 85 % obyvatel si přeje, aby byla budova kina využita i pro další účely, než je jen kino. Proti se staví 11 % respondentů. Báze: 400 V našem městě je budova kina. Myslíte si, že by kromě kina mohla být využita i pro další účely? Kamenice nad Lipou, podzim 2015

Názory na využití budovy kina Kamenice nad Lipou, podzim /3 obyvatel souhlasí s využitím budovy pro menší kino (cca 50 míst), v závěsu s prostory pro místní spolky. Více jak polovina lidí by souhlasila s postavením horolezecké stěny. Naopak nejvíce lidí nesouhlasí s vybudováním restaurací, kaváren a komerčním využitím prostor. Více jak polovina respondentů by také nevyužívala prostory pro výstavní síň. Báze: všichni respondenti (n=400) Nyní si přečtěte možnosti využití budovy kina. Ohodnoťte, prosím, do jaké míry byste danou možnost uvítal/a.

Další nápady… Kamenice nad Lipou, podzim Respondenti zmiňovali celou řadu nápadů, co je možné s budovou kina udělat. Mezi nimi například: Báze: respondenti, kteří spontánně přicházeli s nápady (n=51) koncerty, alternativní hudba, klasika tělocvična, posilovna, bazén, sauna zázemí pro rodiny s dětmi, prostory pro mládež Čajovna, restaurace, bowling zbourat budovu Divadlo, filmový ateliér, divadlo pro děti Přednáškový sál, konferenční místnost, společenská místnost pošta

Názory na přestavbu náměstí Kamenice nad Lipou, podzim Více jak 2/3 obyvatel by při přestavbě náměstí uvítalo opravu silnic a chodníků. Přes polovinu obyvatel také podporuje rozšíření míst pro odpočinek. Téměř polovina obyvatel by naopak na náměstí nepřidávala více parkovacích míst. Báze: všichni respondenti (n=400) Které z následujících změn byste uvítal/a v případě přestavby náměstí?

Další nápady… Kamenice nad Lipou, podzim Respondenti zmiňovali celou řadu nápadů, co je třeba na náměstí zlepšit. Mezi dalšími například: Báze: respondenti, kteří spontánně navrhovali řešení (n=82) čisté veřejné záchody Úprava zeleně, travnatá plocha Dopravní situace: zprůjezdnit náměstí, přesunout silnici Oprava fasád domů oživení obchodů a restaurací, zbourat jednotu místa k odpočinku: Altán nebo více laviček Prostory pro maminky s dětmi, hřiště Nepřeji si přestavbu náměstí

Kamenice nad Lipou, podzim Struktura vzorku PohlavíVěk Ekonomická aktivitaMáte děti?

DĚKUJEME ZA POZORNOST! Schola Empirica, z.s. Vojtěch Prokeš Kamenice nad Lipou, podzim Kontakt: