Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Konference Asociace aktivních škol
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Seminář k PISA 2012 RNDr. Jana Palečková
PISA 2012 – oblast řešení problémů
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace z pohledu České školní inspekce
Hodnocení škol a školských zařízení
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Vlastní hodnocení školy
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
InspIS ŠVP pro ZV, SV.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Využití výsledků PISA ve školách PhDr. Josef Basl, Ph.D., Mgr. Radek Blažek Oddělení zjišťování výsledků vzdělávání.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
vlastní hodnocení školy
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
1 Porada s pracovníky útvarů školství úřadů obcí s rozšířenou působností Krajský úřad Libereckého kraje 21. srpen 2009 Česká školní inspekce ve školním.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Kvalitní škola – kritéria a indikátory hodnocení
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Model kvalitní školy Mgr. Tomáš Zatloukal PhDr. Ondřej Andrys, MAE
Individuální vzdělávací plán
Hodnocení středních škol Českou školní inspekcí PhDr. Irena Borkovcová, MBA ředitelka Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 10. listopadu 2014.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Mgr. Karel Bárta ředitel Libereckého inspektorátu ČŠI Masarykova 28, Liberec tel.:
Mezinárodní šetření a jejich místo v činnostech České školní inspekce Mgr. Tomáš Zatloukal ústřední školní inspektor Závěrečná konference projektu Kompetence.
Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Rožnov pod Radhoštěm
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
Česká školní inspekce jako klíčový úřad státní správy ve školství Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta managementu a ekonomiky, Ústav regionálního.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Působnost ČŠI dle školského zákona a koncepčních dokumentů Činnost ČŠI ve školním roce 2011/2012 Mgr. Iva Kvízová Liberecký inspektorát ČŠI Masarykova.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Komparace ŠVP gymnázií Zkušenosti z praxe ČŠI Zpracovala PhDr. Renáta Ševčíková Brno, 17. června 2010.
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Kvalita a efektivita počátečního vzdělávání ve školním roce 2015/2016
PhDr. Ondřej Andrys, MAE náměstek ústředního školního inspektora
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Bc. Magdalena Zábranská
Tisková konference zahájení školního roku 2009/2010
Liberecký inspektorát ČŠI
Komplexní systém hodnocení
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Mgr. Milan Rambousek ředitel Libereckého inspektorátu
Hlavní manažér SP Kvalita I
První zkušenosti s evaluací
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Aktuální informace o projektu
Transkript prezentace:

Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015

Plán hlavních úkolů ČŠI na školní rok 2015/2016 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Formy inspekční činnosti Obsah Porada ředitelů škol a školských zařízení

Publikovaný na Členěný do 4 částí jako v loňském školním roce Podrobnosti k hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání v příloze Plán hlavních úkolů ČŠI na školní rok 2015/2016 Porada ředitelů škol a školských zařízení

Vychází z úkolů stanovených školským zákonem Zahrnuje hodnocení, kontrolu a veřejnosprávní kontrolu základním kritériem hodnocení je zejména účinnost podpory rozvoje osobnosti dítěte, žáka a studenta a dosahování cílů vzdělávání ze strany škol a školských zařízení 1.Inspekční činnost ve školách a školských zařízeních Porada ředitelů škol a školských zařízení

Výuka soudobých dějin Výuka matematiky Vzdělávání v globálních a rozvojových tématech Vzdělávání v tématech etické výchovy Vzdělávání v tělesné výchově, podpora rozvoje tělesné zdatnosti 2.Specifické úkoly (výběr) Porada ředitelů škol a školských zařízení

Podpora rozvoje, dosažená úroveň a výsledky vzdělávání ve čtenářské, matematické a sociální gramotnosti Vzdělávání žáků ve středních školách s pedagogickými obory vzdělání Vzdělávání studentů ve vyšších odborných školách Ukončování středního vzdělávání v oborech s výučním listem a maturitní zkouškou 2.Specifické úkoly (výběr) Porada ředitelů škol a školských zařízení

Hodnocení účinnosti opatření přijatých školami/školskými zařízeními k odstranění zjištěných nedostatků Součinnost školních inspektorů při komisionálních zkouškách 3.Další úkoly ČŠI Porada ředitelů škol a školských zařízení

Úkoly v oblasti mezinárodních zjišťování výsledků žáků (PISA, TIMSS, PIRLS, ICILS) Úkoly vyplývající z realizace projektů ESF Integrace informačních systémů ČŠI s dalšími systémy veřejné správy 4.Rozvojové úkoly ČŠI Porada ředitelů škol a školských zařízení

Publikovaná na Nový koncept – model kvalitní školy Modifikace pro jednotlivé typy škol Postupně využitelná i školami pro vlastní hodnocení a zřizovateli Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání Porada ředitelů škol a školských zařízení

Dosavadní stav povinnost ČŠI dle školského zákona každoroční schvalování kritérií základ pro komplexní inspekční činnost kritéria shodná pro všechny druhy škol Kritéria pro hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání (model kvalitní školy ) Model kvalitní školy

Identifikované potřeby komplexnost z hlediska činností školy (šíře záběru, vazby mezi kritérii) zohlednění specifik druhů škol (modifikace pro typy škol) shoda napříč celým segmentem vzdělávání (stát, škola, zřizovatel, rodiče apod.) stabilita v čase využitelnost v autoevaluaci školy Model kvalitní školy Kritéria pro hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání (model kvalitní školy)

Struktura 6 základních oblastí, v každé 3–5 kritérií vysvětlení kritéria – popis ideálního stavu Model kvalitní školy Kritéria pro hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání (model kvalitní školy )

Koncepce a rámec školy Pedagogické vedení školy Kvalita pedagogického sboru Výuka Vzdělávací výsledky žáků Podpora školy žákům (rovné příležitosti) MODEL KVALITNÍ ŠKOLY – oblasti Model kvalitní školy

Inspekční činnost na místě inspekční elektronické zjišťování (případně elektronické ankety) v systému InspIS DATA výběrové zjišťování výsledků vzdělávání prostřednictvím systému InspIS SET Formy inspekční činnosti Porada ředitelů škol a školských zařízení

6. ročníky ZŠ a odpovídající ročníky víceletých gymnázií, 1. ročníky SŠ vybraných oborů 9. – 20. května 2016 matematická, čtenářská a sociální gramotnost školy vybrané do vzorku byly předběžně informované Zjišťování výsledků vzdělávání Porada ředitelů škol a školských zařízení

Aktualizace údajů o škole v systému InspIS DATA Pokud se změna týká názvu školy, sídla, vykonávané činnosti, osoby ředitele školy, nemůže ji škola provést sama v administraci systému Žádost o změnu na InspIS HELPDESK – postup při změně ředitele na QL/Registracni-formular QL/Registracni-formular Změny v rejstříku škol a školských zařízení Porada ředitelů škol a školských zařízení

Děkuji za pozornost Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Křížová 22, , Brno Tel.: ǀ