MATEŘSKÁ ŠK LA FÜGNEROVO NÁM. 47 adresa: MŠ Fügnerovo nám. 47, 397 01 Písek tel.: 382 214 546 vedoucí učitelka: Marcela Habartová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Advertisements

Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA „ŠKOLIČKA, DO KTERÉ SE VŠICHNI TĚŠÍME“
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Základní škola náměstí Míru 83 Kojetín „5. prosince 1903 byla nová budova dívčí obecné školy otevřena a k ní byly připojeny dívčí pobočky měšťanské školy“
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Ahoj holčičky a kluci, vítáme vás v naší mateřské škole. Rádi vám ukážeme naši školu, povíme vám, co v ní děláme a na co se těšíme.
Bezpečné prostředí ve škole dobré vztahy mezi dětmi.
K ONSTRUKTIVISMUS Zora Syslová. T RANSMISE VERSUS KONSTRUKCE Transmisivní pedagogika klade důraz na fakta a jejich zapamatování. Konstruktivistická pedagogika.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
OD PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY K PŘEDŠKOLNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ A ZPÁTKY K PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVĚ Doc. PhDr. Eva Opravilová, CSc., PhDr. Jana Kropáčková,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Základní informace o poskytovateli
4. Organizace vzdělávání
Název projektu: Moderní škola
Školkáčci jedou na výlet
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Metody práce s dětmi Zora Syslová.
9. Heterogenní a homogenní skupiny
Goethe-Institut Praha S knížkou do života (Bookstart) 23. října 2017
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
5. Metody práce s dětmi Klasifikace metod Efektivita učení
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Kurikulum předškolního vzdělávání (plánování vzdělávací práce)
INFORMATIVNÍ SCHŮZKA STŘEDA 22.ČERVNA 2017
Digitální gramotnost Informatické myšlení
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Kontakt dětí v PP s původní rodinou
Centra kolegiální podpory
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Naučil jsem se....
Strategické řízení a plánování
Seznámení s Elrond z.ú..
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
MŠ Odborářů Pardubice Zřizovatelem mateřské školy je Statutární město Pardubice.
Třídní schůzky 4.A
Umím si umýt ruce Samostatně používám ručník Nepoužívám v průběhu dne nebo odpoledního odpočinku pleny Umím používat WC (nepoužívám nočník!) Umím se vysmrkat,
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Každý den jsme trochu starší…
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Martina Jančová Klára Kautská Jana Petrásková Petra Solarová Prylová
Transkript prezentace:

MATEŘSKÁ ŠK LA FÜGNEROVO NÁM. 47 adresa: MŠ Fügnerovo nám. 47, Písek tel.: vedoucí učitelka: Marcela Habartová

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: CHARAKTERISTIKA ŠK LY – Naše mateřská škola leží blízko středu města v klidnějším prostředí u městského parku. – Škola má dlouholetu tradici. Byla zřízena již v roce 1948 z bývalého Satlerova domu. V roce 1983 byla provedena rekonstrukce. – Ve dvou propojených budovách jsou 4 třídy s celodenním provozem. – K mateřské škole patří zahrada vybavená pískovišti, houpačkami, skluzavkou, zahradními domečky, šplhadly, prolézačkami atd. – V létě se děti sprchují nebo využívají bazénků a v zimním období se využívá nerovný terén k bobování či klouzání

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: PROVOZ ŠK LY 6:30 – 16:30 hod. – po dohodě s učitelkami rodiče své děti přivádějí a odvádějí podle potřeby – adaptační období, kdy si děti zvykají na nové prostředí, mohou rodiče absolvovat spolu s dětmi.

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: PODMÍNKY A ORGANIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – V mateřské škole jsou čtyři třídy s celodenním provozem – Děti jsou přijímány od tří let a rozdělené do tříd podle věku – Třídy jsou prostorné a umožňují dětem různé aktivity – Pedagogický kolektiv tvoří 7 učitelek, které mají předepsanou odbornou a pedagogickou způsobilost – K provozním zaměstnancům patří 2 uklízečky, školník, pradlena a 2 pracovnice školní jídelny.

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: USPOŘÁDÁNÍ DNE V MATEŘSKÉ ŠKOLE 6.30 – 9.45 hod – spontánní hry, činnosti – jazykové chvilky, smyslové hry – řízené činnosti (didakticky zacílené) – tělovýchovná chvilka – hygiena, svačina 9.45 – hod – pobyt venku – hod – hygiena, oběd – hod – hygiena, spánek nebo odpočinek – logopedická péče – náhradní nespací aktivity – hod – hygiena, odpolední svačina – spontánní aktivity, individuální a skupinové činnosti

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: KONCEPCE MATEŘSKÉ ŠKOLY Hlavní filosofie naší mateřské školy je obsažena i v mottu „Všechno, co opravdu potřebuji znát, jsem se naučil v mateřské škole.“ R.Fulghum Posláním naší mateřské školy je: – předávat a zprostředkovávat dětem základní zkušenosti v přirozeném prostředí skupiny vrstevníků cestou výchovy a vzdělávání založené na principu uspokojování potřeb a zájmů – rozvíjet samostatnost, zdravé sebevědomí, sebejistotu a tvořivost dětí –dítě se svými zájmy a přirozenými potřebami stojí ve středu našeho zájmu i práce.

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: KONCEPCE MATEŘSKÉ ŠKOLY – O všechno se rozděl – Hraj fér – Nikoho nebij – Vracej věci tam, kde jsi je našel – Uklízej po sobě – Neber si nic, co ti nepatří – Když někomu ublížíš, řekni promiň – Před jídlem si umyj ruce – Splachuj – Teplé koláčky a studené mléko ti udělají dobře – Žij vyrovnaně – trochu se uč trochu přemýšlej, každý den trochu maluj a kresli a zpívej a tancuj a hraj si a pracuj – Když vyrazíš do světa, dávej pozor na auta, chytni někoho za ruku a drž se s ostatními pohromadě

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU – Náš vzdělávací program – Rok v mateřské škole – vychází z požadavků Rámcového programu pro předškolní vzdělávání – rozpracován do 6 integrovaných bloků: VŠE, CO POTŘEBUJI ZNÁT PODZIMNÍČEK A JEHO KRÁLOVSTVÍ KOUZELNÝ ČAS ADVENTU BÍLÁ PANÍ ZIMA JEDE NA SANÍCH JARO UŽ SE SMĚJE, SLUNÍČKO NÁS HŘEJE HRAJEME SI CELÝ DEN

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU – Integrované bloky si učitelky samy zpracovávají ve svých třídních plánech do podtémat a přizpůsobují je věku dětí – Cíle a obsah předškolního vzdělávání formulované v našem vzdělávacím programu směrují mateřskou školu k tomu, aby děti, které ji opouštějí, byly osobnostmi pokud možno: – jedinečné, vzhledem ke svému věku a individuálním možnostem, – co nejvíce samostatné, sebevědomé a sebejisté, – s vlastním rozumem, schopné dívat se kolem sebe, – jedinci na své úrovni přizpůsobiví, odvážní a zodpovědní, – ochotní nejen přijímat, ale také dávat, – schopní se dále rozvíjet, – aktivně čelit problémům, které život přináší.

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: DALŠÍ AKCE A NABÍDKA DOPLŇKOVÝCH ČINNOSTÍ – Pro děti se špatnou výslovností zajišťujeme logopedickou prevenci a logopedii – spolupracujeme s klinickou logopedkou Mgr.M. Čupovou – Pořádáme karneval, vánoční a mikulášské nadělování, besídky pro rodiče, loučení se školáčky s přespáním v mateřské škole – Jezdíme do ZOO, za zvířátky do Makova, na výlov rybníků – Účastníme se plaveckého výcviku, lovíme vánočního kapra – V souvislosti s náhradními činnostmi pro nejstarší děti během odpoledního spánku mohou zájemci navštěvovat výuku anglického a německého jazyka, hru na zobcovou flétnu a přípravné rytmické krůčky

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: DALŠÍ AKCE A NABÍDKA DOPLŇKOVÝCH ČINNOSTÍ – Pořádáme společné výlety, hledání pokladu, sportovní zápolení, hry – Připravujeme oslavy svátků a lidových tradic – Účastníme se kulturních akcí (divadélka jezdí k nám do mat.školy) – Připravujeme Canisterapii – terapii, která využívá pozitivní působení psa na zdraví člověka – Spolupracujeme s organizací Adra (Adra školka) v zastoupení p.Malafové

MATEŘSKÁ ŠKOLA FÜGNEROVO NÁM tel.: Už jste někdy zažili, Jak se děti těšily? Na autíčko, na panenku. Na kolotoč, stromy venku. Na písničku veselou, Která hraje s kapelou? Že to víte, že to znáte? Do školky že pospícháte? Že nevíte ale kam? Povíme Vám, přece k nám. Naše školka na Vás mává, Vaše děti očekává. Těšíme se, jak jinak – Přijďte se k nám podívat! Uvidíte kamarády, Co si spolu hrají rády. © Marcela Habartová 2007