Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Vývoj registru sčítacích obvodů České republiky jako GIS řešení Ing. Zdeňka Udržalová,
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Mapové služby Portálu veřejné správy České republiky Workshop v rámci projektu eSDI-NET Plus Brno, 10. září 2008 Ministerstvo vnitra.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
EGonovi tluče srdce!!!. Revoluce ve veřejné správě! Zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Postup modelování Kateřina Růžičková. Postup modelování Rozhodnutí modelovat Definice problému Existence modelu, pro daný problém Identifikace modelu.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Podpora zpracování rozvojových dokumentů obcí představení konceptu a možností využití obcemi Konference „Podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí“ 13.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
HEIS VÚV Zajištění publicity a publikování výstupů a výsledků projektů řešených VÚV TGM,v.v.i. Petr Vyskoč, Jiří Picek, Jiří Dlabal Seminář
Základy automatického řízení 1
ABSOLVENTSKÁ PRÁCE Název absolventské práce
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Co je program CEF? Nástroj pro propojení Evropy (Connecting Europe Facility – CEF) je zaměřen na poskytování finanční pomoci Unie na transevropské sítě.
Úřad práce České republiky
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Absorpční kapacita Jihomoravského kraje
RASC Standardy řízení služeb
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
eRecept – komunikace se základními registry
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Databáze MS ACCESS 2010.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Územně analytické podklady obcí ÚÚP a „jeho“ údaje o území Brno, 6
Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra - ředitelka sekce
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
KANE Poskytování údajů z KN Karel Benda 1.
Katastr nemovitostí (KNEM)
Benefit7.
Zpráva o uplatňování územního plánu
Projekt realizace referenčního rozhraní
Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury
Pozemkové úpravy.
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Centrální místo služeb 2.0
MISYS - Pasporty.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Projektové řízení výstavby podle PMBOK 2. Řízení rozsahu
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Informace k tezím rekodifikace
Klíčové aktivity projektu
Profesionalizace sociální práce v ČR
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK

Cíle ZRÚIN –použití stejných územních prvků a údajů o nich –ZRÚIN – verifikační nástroj –ZRÚIN – referenční registr –určení subjektů pro předávání údajů a jejich povinností –specifikace poskytování a předávání údajů –správce registru – ČÚZK

Koncepce registru F Centrální registr –napojení ostatních základních registrů a dalších ISVS –poskytování a předávání údajů F Aktualizace –– síť aktualizační/registračních pracovišť –využití dosavadních (katastrální úřady, obce...)

Obsah registru Vedené prvky Území oblasti, území kraje, území okresu, území obce, území vojenského újezdu, katastrální území, území ZSJ, území správního obvodu, území městského obvodu a území městské části, část obce, ulice nebo jiné veřejné prostranství, budova, obvod dodávací poštovní provozovny, adresní místo, pozemky v podobě parcel. Vedené údaje Identifikační údaje (název prvku, základní kód prvku), lokalizační údaje (souřadnice definičního bodu prvku a souřadnice hranice prvku), případně územní vymezení prvku (výčtem prvků v registru již existujících, kterými je tvořen, nebo zákresem v mapě), registrační místo, povinný subjekt, pro údaje o nemovitostech také další údaje (např. způsob využití, …) a údaje o vlastnictví (majitel…).

Současný stav vedení údajů F Vedeny v několika informačních systémech – ISKN – ČÚZK – ÚIR-ADR – MPSV – RSO – ČSÚ – ÚIR-ZSJ – MMR  N eexistuje potřebná provázanost a soulad ČÚZK

Důvody pro pilotní projekt F legislativní – další úprava věcného záměru k F účelné využití prostředků z VPS - 25 mil. Kč F převedeny do kapitoly ČÚZK F nezajištěné financování pro rok 2002

Cíle PP ZRÚIN  Využití a spojení datových prvků do navrženého datového modelu  Prvotní naplnění a základní ověření datových zdrojů a toků ZRÚIN  Podklady pro odstraňování nesouladů ve zdrojích  Poznatky pro úpravu věcného záměru a návrh paragrafového znění zákona o ZRÚIN

Realizace PP ZRÚIN  ČÚZK - zadavatel veřejné zakázky  Compaq Computer, s.r.o. - dodavatel technologické infrastruktury  Berit, a.s. - dodavatel APV  Pracovní skupina – MPSV, ČSÚ, MMR, ČÚZK

Harmonogram PP ZRÚIN F od 9/2001Příprava projektu F 10/2001Smluvní zajištění dodávky, analýza systémových požadavků vč. požadavků na bezpečnost F 11-12/2001Návrh architektury systému a APV, vytvoření a předání APV pro pilotní projekt, příprava datové základny, testování APV PP ZRÚIN F 1/2002Naplnění datové základny pro celou ČR, ověřování a úpravy APV

Výstupy PP ZRÚIN F Analýza systémových požadavků. F Analýza dat datových zdrojů. F Návrh architektury systému a APV F Systémová příručka. F Uživatelská příručka. F Vlastní APV – aplikační programové vybavení – databáze Oracle, stanice vyžadují pouze Internet Explorer

Funkce systému PP ZRÚIN  Vstup dat do systému  Konverze a porovnání dat F Prohlížení dat –Výběr dle podmínek –Zobrazení detailu –Vyhledávání navázaných objektů F Tvorba výstupních sestav –Přehledové –Srovnávací – odlišné hodnoty zdrojových dat –Rozdílové – nemají záznam v jednom ze zdrojů F Administrace systému

Další průběh PP ZRÚIN  Postupné zpracování srovnávacích a rozdílových sestav pro celé území ČR  Koordinace odstraňování rozdílů ve zdrojových datech – pracovní skupina  Úpravy zdrojových dat  Iterační opakování zpracování

Děkuji za pozornost.