HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI (POKRAČOVÁNÍ) Oprávněnost partnera a partnerství Klíčové aktivity 6.4. a 8.4 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Obecné informace Projektová část Ústí nad Labem, 11. února 2009.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Konferenční sál, budova CORSO IIa, Křižíkova 34/148, Praha 8 7. října.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Cíl a identifikace výzvy
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Představení dodatku smlouvy s DSO
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Individuální projekt OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Výzva k předkládání žádostí
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI (POKRAČOVÁNÍ) Oprávněnost partnera a partnerství Klíčové aktivity 6.4. a

HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI A PARTNERSTVÍ Kritérium: partner projektu splňuje podmínky pro oprávněnost partnera stanovené pro danou výzvu

HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI Splnění kritéria:  partner splňuje podmínky pro oprávněnost partnera stanovené pro danou výzvu a současně splňuje podmínky stanovené Příručkou pro žadatele OP VK, pokud výzva nestanoví jinak Oprávněnost partnera  Právnická osoba (např. také Úřad práce – organizační složka státu)  Sídlo partnera na území ČR  Partner nesmí být v úpadku dle zákonač. 182/2006, o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon)  Bezdlužnost vůči veřejné správě Partnerem nemůže být fyzická osoba, kraj

PARTNERSTVÍ  Vztah mezi dvěma či více subjekty založený na společné odpovědnosti za realizaci projektu v průběhu projektového cyklu.  Partneři projekt společně vytvářejí, koordinují,realizují a vyhodnocují naplnění cílů  Zapojení partnera musí být účelné a opodstatněné a nezastupitelné pro naplnění cílů  Příjemce společně s partnery realizují alespoň 51% aktivit projektu  Partnerství má projekt obohatit, přinést něco nového  Partnerství nesmí být založeno pouze na zabezpečení běžné administrace projektu  Partner nesmí být skrytým dodavatelem, tj. partnerství nesmí nahrazovat poskytování běžně dostupných služeb na trhu ani dodávku běžného zboží (např. nákup VT, IT vzdělávání, realizace jazykových kurzů atd.)  Podíl partnera na „udržitelnosti projektu“

PARTNERSTVÍ Typy partnerství:  Partner s finančním příspěvkem  partnerovi vzniknou náklady při realizaci projektu  partner přijímá prostřednictvím příjemce část finanční podpory na realizaci projektových aktivit - záloha od příjemce podpory - následné proplacení vzniklých způsobilých výdajů příjemcem po předložení vyúčtování Finanční partnerství neznamená, že se partner podílí na financování projektových aktivit z vlastních prostředků!! Upozornění: v Benefitu u partnera uvádět v políčku „podíl na nákladech projektu“ finanční částku, kterou bude nárokovat z prostředků OP VK v souvislosti s realizací projektu

PARTNERSTVÍ  Partner bez finančního příspěvku  podílí se na realizaci věcných aktivit projektu, např. formou konzultací, odborné garance bez nároku na finanční příspěvek za účast na realizaci projektu  Pořízení majetku v rámci partnerství  Finanční partnerství – majetek pořízený z prostředků projektu přechází do vlastnictví finančního partnera ihned po jeho pořízení  Nefinanční partnerství – majetek ve vlastnictví příjemce po dobu realizace a udržitelnosti, partnerovi zapůjčen na základě smlouvy o výpůjčce

PARTNERSTVÍ Požadované dokumenty v případě úspěšného žadatele s partnerem  Před uzavřením smlouvy o realizaci grantového projektu je třeba dodat:  Smlouvu o partnerství s vymezením kompetencí, rolí a finančního zapojení partnera  Souhlas zřizovatele s uzavřením smlouvy o partnerství (pouze je-li žadatelem právnická osoba zřizovaná státem, krajem, obcí, svazkem obcí) Upozornění: V případě odstoupení partnera před uzavřením právního aktu mezi žadatelem a poskytovatelem, ztrácí žadatel nárok na finanční podporu

HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI A KLÍČOVÉ AKTIVITY Kritérium: Navržené klíčové aktivity projektu jsou v souladu s vyhlášenými podporovanými aktivitami v rámci dané výzvy Poznámka: rozlišujte podporované aktivity x klíčové aktivity

Splnění kritéria:  Jsou-li všechny navržené klíčové aktivity v projektu v souladu s podporovanými aktivitami, které byly vyhlášeny v rámci dané výzvy  současně žadatel identifikoval podporované aktivity ve webové žádosti Benefit7  navržené klíčové aktivity projektu představují alespoň 70% způsobilých výdajů projektu UPOZORNĚNÍ Za klíčové aktivity projektu se nepovažují aktivity směřující dovnitř projektu, např. řízení projektu, monitoring projektu, povinná publicita projektu. Náklady spojené s těmito projektovými aktivitami jsou vyčísleny v rozpočtu projektu. Tyto aktivity jsou rozpracovány na záložce „Popis projektu“ v poli „Vnitřní postupy řízení a organizace“, včetně možnosti vyčíslení nákladů na aktivity řízení, monitoring projektu, povinná publicita.

Nesplnění kritéria:  Nejsou-li navržené klíčové aktivity v projektu v souladu s podporovanými aktivitami, které byly vyhlášeny v rámci dané výzvy  žadatel je nevybral ve webové žádosti Benefit7  klíčové aktivity projektu nedosahují více než 70% celkových způsobilých výdajů projektu.

Chybně

Správně

PODPOROVANÉ AKTIVITY Základní podmínky pro splnění přijatelnosti:  Vždy musí být naplněna myšlenka OP VK – aktivity vedoucí k posílení konkurenceschopnosti a zvýšení uplatnitelnosti na trhu práce  Vhodně zvolená oblast podpory  1.1 – budou podpořeny projekty, jejichž aktivity jsou zaměřeny převážně na žáky, tj. výdaje směrem k žákům musí být dominantní. Vzdělávání PP lze jen doplňkově ve vazbě na aktivity projektu. Přímý dopad na žáky.  budou podpořeny projekty, jejichž aktivity jsou zaměřeny převážně na žáky se SVP, tj. výdaje směrem k žákům musí být dominantní. Vzdělávání PP lze jen doplňkově ve vazbě na aktivity projektu. Přímý dopad na žáky se SVP.  1.3 – aktivity projektu jsou zaměřeny na PP. Vzdělávání musí být využitelné pro práci s žáky v rámci výuky. Akreditace nutná!!

Pokračování  Nelze mixovat aktivity z různých oblastí podpory  Projekt nesmí být zaměřen dovnitř organizace (pravidlo 70/30)  Vzdělávání PP v 1.1 a 1.2 vždy uplatnit při práci s dětmi již v rámci projektu  Metodiky zpracované v rámci 1.1 ukončit minimálně pilotáží UPOZORNĚNÍ Vždy pamatovat na udržitelnost projektu! Inovativnost projektu Metodický dopis č. 6 (

PODPOROVANÉ AKTIVITY Příklady aktivit NESPLŇUJÍCÍ kritérium přijatelnosti:  Projekt zaměřený převážně na investice  Činnosti zajišťující běžný chod organizace  Volnočasové aktivity a nepovinné předměty bez vazby na ŠVP a vzdělávací programy apod. (platí pro 1.1)  Školy v přírodě, pobyty v ekolog.centrech bez vazby na vzdělávání  Poznávací zahraniční zájezdy pro žáky(zaměřit na výuku jazyka, reálie doplňkově)  Zkoušky a certifikáty nenavazující na vzdělávací aktivitu v rámci projektu  Projekty zaměřené pouze na organizování soutěží

Pokračování  Metodická a obsahová podpora tvorby nových výchovných předmětů zaměřených na rozvoj základních sociálních dovedností u žáků na základě osobního zážitku a zkušenosti (řeší IP)  Inovace ŠVP s akcentem na dovednosti žáků ve čtení a zlepšení čtenářské gramotnosti žáků (řeší IP)  Tvorba učebnic a metodických materiálů celostátní povahy (řeší IP)  Projekt zaměřený pouze/převážně na vytváření pozic asistentů pedagoga (lze doplňkově)  Prevence sociálně patologických jevů (v 1.1 a 1.2 lze podpořit zlepšení sociálního klimatu na školách, rozvoj sociálních kompetencí žáků)  Jazykové vzdělávání (tj. ČJ) dospělých cizinců

Pokračování  Vzdělávání pracovníků NNO (v 1.2) bez přímé vazby na děti a žáky v rámci projektu  Zřizování přípravných tříd  Projekty v 1.2 zaměřené pouze/převážně na rozvíjení pohybových dovedností, smyslové vnímání  Projekty zaměřené na vzdělávání PP v oblasti ESF (např. psaní projektů atd.)  Rekvalifikace  Specializační studium (lze podpořit pouze dílčí vzdělávací aktivity)

Pokračování  Projekt zaměřený pouze/převážně na zahraniční stáže (lze jako doplněk)  Vzdělávání pracovníků škol a ŠZ v oblasti týmové spolupráce a outdoorových aktivit  Proškolení managementu škol v oblasti personální politiky a řízení (lze pouze v omezeném rozsahu)  Zvyšování odborné kvalifikace pedagogů vyučujících cizí jazyky (řeší IP)  Vzdělávání koordinátorů tvorby ŠVP (řeší IP)

HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI A DOBA TRVÁNÍ PROJEKTU Kritérium: Doba trvání projektu je v souladu s délkou trvání projektu uváděnou ve výzvě Splnění kritéria:  Délka trvání projektu je v souladu s délkou trvání projektu uváděnou ve výzvě  Doba realizace grantového projektu nesmí překročit 36 měsíců, projekt musí být ukončen nejpozději do Nesplnění kritéria:  Délka trvání projektu není v souladu s délkou trvání projektu uváděnou ve výzvě

HODNOCENÍ PŘIJATELNOSTI A POŽADOVANÁ VÝŠE FINANČNÍ PODPORY Kritérium: Požadovaná výše finanční podpory z OP VK k realizaci projektu je v souladu se stanoveným rozmezím minimální a maximální výše finanční podpory v rámci dané výzvy Splnění kritéria:  Požadovaná výše finanční podpory je ve stanoveném rozmezí minimální a maximální výše finanční podpory v rámci dané výzvy  Minimální výše: 400 tis. Kč, maximální výše: 25 mil. Kč Nesplnění kritéria:  Požadovaná výšení finanční podpory není ve stanoveném rozmezí minimální a maximální výše finanční podpory v rámci dané výzvy

Děkuji za pozornost Ing. Miroslava Jedličková Projektový manažer Tel