Projekt „Péče ČsOL o válečné veterány v R v roce 2015 I. pololetí 2015 Mgr. Pavel SKÁCEL Vedoucí projektu POVV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
Praha, 24. července 2007 Ministerstvo obrany České republiky TISKOVÁ KONFERENCE Zkvalitnění péče o válečné veterány.
Vyjednávání potřebnosti sociálních služeb
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
EVVO v Královéhradeckém kraji. Situace na KÚ KHK a strategické dokumenty pracovníci EVVO – 1 úvazek na odboru životního prostředí, spolupráce s odborem.
Situace na trhu práce /Plzeň – město/ Únor Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Studium pro školní metodiky prevence
Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu
Správa sociálního zabezpečení
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Projekt „Péče ČsOL o válečné veterány v ČR v roce 2013“ – Petr HOZLÁR vedoucí projektu.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_16.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Program MŠMT VIII v roce 2017
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ing. Stanislava Správková
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Projekt „Péče ČsOL o válečné veterány v R v roce 2015 I. pololetí 2015 Mgr. Pavel SKÁCEL Vedoucí projektu POVV

Osnova 1.Průběh projektu 2015 – 1. pololetí 2.Personální zajištění projektu 3.Váleční veteráni 4.Návštěvy VV 5.Osobní kontakty u VV a doprovody 6.Klíčové aktivity 7.Další aktivity projektu – předávání medailí 8.Tabulky 9.Zpravodaj VETERÁN 10.Úkoly pro III. čtvrtletí

Projekt „Péče ČsOL o válečné veterány v ČR v roce 2015“ Cíl projektu: Napomáhat válečným veteránům při plnohodnotném zapojení do života společnosti a bránění jejich sociálnímu vyloučení. Projekt je především zaměřen na poskytování individuální péče a podpory členům cílové skupiny, omezení rizik a důvodů, které mohou veterány ve vysokém věku přivést do kategorie osob sociálně vyloučených, nebo sociálním vyloučením ohrožených a to s přihlédnutím k jejich fyzickým a psychickým možnostem. Zřízení projektu: Na základě podané žádosti o dotaci vydalo MO ČR ROZHODNUTÍ č. 401/2015-N o poskytnutí neinvestiční dotace ze státního rozpočtu ČR na rok 2015 Cílová skupina: K bylo evidováno 883 válečných veteránů, nositelů osvědčení dle § 1 odst. 1 písm. a)–f) zákona č. 255/1946 Sb. o příslušnících Čs. armády v zahraničí, a o některých jiných účastnících národního boje za osvobození, kteří rovněž splňují podmínky pro vydání osvědčení dle zákona č. 170/2002 Sb., o válečných veteránech.

RV - PRV - SO Vedoucí projektu Mgr. Pavel Skácel Krajský koordinátor (13) zároveň vykonává činnost TP Terénní pracovníci (16) Váleční veteráni ( k evidováno 973 VV) Organizační struktura řízení projektu

Vedení projektu a zabezpečení KrajJméno a PříjmeníTelefon prac. Vedoucí projektuMgr. Pavel SKÁCEL Zástupce pro koordinaciIng. Milan MOJŽÍŠ AsistentkaDana NOSKOVÁ Tiskový pracovníkMgr. Ladislav LENK Zástupce sociální pomociBc. Dagmar MARTÍNKOVÁ Sociální pracovníkAlena DITRICHOVÁ EkonomIng. Jaromír NOVOTNÝ

Krajští koordinátoři ZKKKrajJméno a PříjmeníTelefon PHAPrahaIng. Oldřich AXMAN STCStředočeský krajRSDr. Stanislav ŠVIDEK JHCJihočeský krajIng. Milan ČAJDÍK PLKPlzeňský krajIng. Ivan ČILIAK KVKKarlovarský krajIng. Jiří KAŠPÁREK ULKÚstecký krajJindřich ČERNÝ LBKLiberecký krajJosef BUJŇÁK PAKPardubický krajIng. František BOBEK VYSVysočinaIng. Jaroslav HEMZA JHMJihomoravský krajMgr. František TRÁVNÍČEK OLKOlomoucký krajMgr. Pavel SKÁCEL MSKMoravskoslezskýMgr. Václav KREJČÍ ZLKZlínský krajKarel VACULÍK

Klíčové aktivity projektu Klíčová aktivita 01 - Sestavení řídícího týmu Klíčová aktivita 02 – Sestavení realizačního týmu TP a KK Klíčová aktivita 03 - vedení databáze veteránů Klíčová aktivita 04 - řídící a kontrolní činnost - analytika a vyhodnocování - rajonizace péče o VV (kraj HK) Klíčová aktivita 05 - Metodická shromáždění TP a KK Klíčová aktivita 06 – Linka pomoci Klíčová aktivita 07 - Setkání veteránů s veřejností, oslavy výročí osvobození vlasti Klíčová aktivita 08 - Aktivita jednot ČsOL v péči o veterány Klíčová aktivita 09 - Financování a vyúčtování

Oslavy výročí 70. let od osvobození Praha Ostrava Brno-koncert Moskva

Předání medailí MO a RF k 70. výročí osvobození Vítkov Ostrava KŘ Hotel Legie Divadlo Brno Ambasáda RF GK Brno GK Karlovy Vary Zasedání HS BJŽ Vsetín Prostřednictvím KK Prostřednictvím TP

Návštěvy Návštěva u premiéra vlády Návštěva u presidenta republiky Darney s premiérem Dunkerque s MO

Návštěvy Moskva s presidentem rep.

Stavy VV v jednotlivých měsících

Přehled počtu VV v krajích stav k

Počet zemřelých VV

Věková struktura VV

Mobilita veteránů v ČR

Počet návštěv VV

Doprovody VV

Další aktivity projektu Metodické shromáždění TP a KK s vedením Příprava rajonizace republiky bez ohledu na kraje Sestavení nového rozdělení VV kraje Hradec Králové Příprava akcí pro VV a veřejnost Kontrolní činnost kraje Pha, Vys, Č.Bud, MSK, ZlK Setkání VV u příležitosti výročí Rozvoz darů MO, darů Fosfa (JMK) Podklady k rozšíření databáze VV – funkce, písmeno z osvědčení 255 Plnění úkolu MO týkajícího se novodobých VV

Cestovní náklady na 1 návštěvu období 1-6/2015

Podklady do zpravodaje VETERÁN Název akce 2.Datum a čas konání 3.Místo konání 4.Stručný popis akce 5.Účast VV – účast hostů 6.Spolupráce s místem, MO – AČR, organizace 7.Fotografie v dobrém rozlišení 8.Jméno autora

Veterán

Úkoly pro 3. čtvrtletí - Analýza CP a ujetých kilometrů - Úprava limitů pro zbytek roku - Příprava rajonizace v dalších krajích (2016) - Řešení vzniklé situace v JM kraji - Zabezpečování mimořádných úkolů MO - Zjišťování situace u NVV - Pokračování v kontrolní činnosti v krajích - Příprava podzimních oslav a účasti na sněmu ČsOL