Project Imp.Ac.T “Improving Access to HIV/TB testing for marginalized groups ” „Zvýšení dostupnosti testování na HIV a TBC skupinám.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority prevence HIV/AIDS v ČR
Advertisements

Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt FUTURA Kateřina Koutská. Cíle projektu  Projekt realizuje společnost Respekt institut, o.p.s. ve spolupráci s partnery:  Institut pro evropskou.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
The H-CUBE Project is co-funded by the European Commission (Executive Agency for Health and Consumers) VHB, VHC, HIV – tři vážné hrozby pro maldé lidi.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Asistivní technologie a asistivní život ATIS workshop , Praha Mgr. Filip Novotný Odbor sociálních služeb a sociální práce Ministerstvo práce.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Restorativní justice - podpora a poradenství obětem trestných činů
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Posilování zaměstnanosti mladých lidí prostřednictvím kreativních a kulturních průmyslů.
PROINCOR – Inovační audit. ProIncor Inovační audit ProIncor Inovační audit analyzuje, hodnotí a stimuluje inovační proces a inovační prostředí v malých.
Sdružení Podané ruce, o.s. Terénní programy Šumpersko.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Celoživotní vzdělávání dospělých Grundtvig Projekt EU.
Reforma českého zdravotnictví poznámky a připomínky
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
HIV TESTOVACÍ POLITIKA; VÝSLEDKY HIV SURVEILLANCE U IDU´s ČR 1985 – duben 2007 RNDr.M.Brůčková, CSc. Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř.
Výskyt HIV/AIDS v ČR MUDr. Michael Vít,PhD Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra zdravotnictví ČR.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Nová role sestry - sestra kontroly infekcí Bc. Kapounová Gabriela Nemocnice Na Homolce.
Rodina na Vysočině výsledky empirických výzkumů uskutečněných v kraji Vysočina v letech 2005 – 2010 konference Rodinná politika v centru pozornosti krajů.
G Traditional cooking vs. Fast food Adam Hlavatý Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Typical daily meals Food in the past Jakub Jambor, Jakub Baštinec Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR ČESKÁ ASOCIACE STREETWORK sdružující nízkoprahové sociální služby NZDM a terénní prace s mládež: formy možné spolupráce s drogovými.
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
SYSTÉM psychosociální intervenční služby „SPIS“ k zajištění úkolů ochrany obyvatelstva a krizové připravenosti zdravotnictví v České republice. Porada.
HIV Související Stigma and rozlišování: a patients perspective Jane Bruton and Janey Sewell.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Wine Varieties Nguyen Ann Tam, Nikola Bradáčová, Veronika Kroutilová Tento projekt byl realizován za finanční.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
Informace o zapojení ŘLP ČR, s. p. do programu SESAR
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Terénní programy pro Liberecký Kraj K-centrum Liberec K-centrum Česká Lípa Protidrogový program v penitenciárních zařízeních.
Kontaktní centra.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Workshop pro tazatele Bc. Petr Pavlíček Bc. Artem Vartanyan
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Charakteristika a nástroje
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Leoš Janáček Eva Holmanová, Nguyen Anh Tam, CharlotaHodová, Martin Hanuš Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací.
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Cvičení: A. Popište, v sekvenčním pořadí, analýzy, které musí být uskutečněny před rozhodnutím, jestli vaše spolešnosti odpovídá Marketingovému plánu.
Bulínová Lucie Doležalová Zuzana
Kamila Jurčeková a Nela Balcárková
Přístupnost , univerzální design a přístupnost
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro osoby se zdravotním postižením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu sociálních.
A healthy life with wine
Evropský průzkum o nových a nastupujících rizicích v podnicích: ESENER-2 Zásadní zjištění v České republice Pardubice, 9. října 2017 Daniela Kubíčková.
Gregor Johann Mendel Nela Balcárková, Michal Bušík, Veronika Cuová, Jakub Jambor, Veronika Kroutilová Tento projekt byl realizován za finanční podpory.
Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Podpůrná opatření 1. – 3.stupně
Transkript prezentace:

Project Imp.Ac.T “Improving Access to HIV/TB testing for marginalized groups ” „Zvýšení dostupnosti testování na HIV a TBC skupinám na okraji společnosti“ The Project “Imp.Ac.T. – Improving Access to HIV/TB testing for marginalized groups” (Ref.: ) has received funding from the European Commission under the Health Programme However, the sole responsibility for the study lies with the author and the European Commission is not responsible for any use that may be made of the information contained therein".

Project Imp.Ac.T Projekt spolufinancován Evropskou komisí v rámci Programu v oblasti zdraví 2008–2013 Vedoucí projektu: Villa Maraini Foundation (Itálie) Partneři projektu: Gruppo Abele (Itálie), SANANIM (Česká Republika), Odyseus (Slovensko) Foundation Regenboog Groep (Nizození) Délka projektu: 24 měsíců (září 2010 – srpen 2012), testovací fáze 10 měsíců; prodloužen do listopadu 2012

Specifické cíle vytvořit adekvátní rámec a model služby s cílem zvýšit účinnost HIV a TBC testování a poradenství mezi problémovými uživateli drog, které bude uzpůsobené pro obtížně dosažitelné skupiny uživatelů, zvýšit podíl klientů, kteří budou mít přístup k HIV a TBC testování, včetně podpory včasného rozpoznání HIV a TBC a včasné uvedení do zdravotní péče, usnadnit přístup k léčbě a k péči pro rizikové skupiny, prostřednictvím podpory úzké spolupráce mezi organizacemi pracujícími s uživateli drog, ve veřejných službách a ve zdravotnictví, podporovat zdravější způsob života a snižování rizika prostřednictvím před a post testového poradenství a snadnějšího přístupu do zdravotních zařízení, posoudit účinnost nízkoprahového HIV a TBC testování z hlediska podílu nových zjištěných infekcí.

Cílová populace Vstupní kritéria: účastníci vhodní pro screening splňují všechna následující kritéria: jsou problémovými uživateli drog, klienty nízkoprahového zařízení spadající pod organizaci zapojenou v projektu a jsou starší 18 let (včetně) jsou schopni porozumět cíli, záměru a procedurám, které jsou součástí projektu; dali informovaný souhlas. Vylučující kritéria: účastník bude ze screeningu vyřazen v případě výskytu jednoho z kritérií: je mu méně než 18 let není schopen porozumět výzkumnému záměru a procedurám, a není schopen dát informovaný souhlas (protože je pod vlivem drog nebo kvůli jazykové bariéře); je HIV positivní (jen pro HIV rapid test).

Fáze projektu Projekt se skládá ze tří fází: Rozvoj společných nástrojů pro HIV a TBC testování mezi PUD v nízkoprahových službách. Provádění screeningových testů na HIV a TBC v nízkoprahových zařízeních pro PUD. Analýza a hodnocení účinnosti intervence, zveřejnění výsledků.

Výstupy projektu - Produkty Tréninkový manuál Průvodce Studie celkem bylo vyšetřeno ve 4 městech 2352 osob, 2191 IUD, z toho 574 žen 26.5%. v v Praze/ČR provedeno 1000 testů, tj cca. 9% PUD v Praze vyšetřeno 869 osob, z toho 282 žen (33.1 %) čeští uživatelé drog - nejmladší, významné procento je bez domova a je nezaměstnaných vyšší odborné nebo vysokoškolské vzdělání má jen 2%.

Klíčové výstupy studie v ČR/Praze 156 klientů testováno poprvé 47 klientů odesláno na konfirmaci pozitivního skreeningu žádný případ potvrzeného HIV, TB ale vysoký počet nově zjištěných infekcí HCV a syfilis hlavním důvodem ke sdílení jehly je situace, kdy jehlu sdílí partneři 38,6% užilo injekčně ve vězení detailní popis rizikového chování

Aktuální problémy a rizika Aktuální problém v ČR mezi IUD je prevalence HCV, HBV a syfilis. Promořenost HIV a TB mezi IUD je minimální z 1000 testů žádný positivní. V Itálii mají v kontaktu se službami více migrantů a větší výskyt HIV. Může být varování pro ČR. V ČR nemáme v kontaktu se službami rizikové skupiny (tzn. migranty z postsovětských zemí a Asie, kde prevalence HIV a TB je výrazná). Naši migranti (5% respondentů) z výzkumu jsou Slováci, kde není výrazné riziko