Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Pavla Katzová tajemnice Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
NNO Neziskový sektor v České republice Snímek 2 Tento sektor můžeme v zásadě rozdělit do dvou skupin 1. Nestátní neziskové organizace 2. Jiné.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Národní program podpory cestovního ruchu
Úřad práce České republiky
Členská schůze MAS Nepomuk,
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
„IOP – šance pro váš rozvoj“
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Systémy řízení EMS/QMS/SMS
Podpora krajského akčního plánování
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Zákon o sociálním podnikání
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Příspěvek na konferenci
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Evropská územní spolupráce
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Program celoživotního učení Comenius
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Oddělení zvláštního zmocněnce pro krajanské záležitosti (sekce právní a konzulární MZV ČR) Ing. Jaroslav Kantůrek, ZZKZ
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Komora sociálních podniků
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006

Grantový systém OEZ Platforma pro účast neziskového a soukromého sektoru v informování o EU (zaměření na praktické přiblížení EU českým občanům) Platforma pro účast neziskového a soukromého sektoru v informování o EU (zaměření na praktické přiblížení EU českým občanům) V roce 2005 úspěšně zrealizováno 41 projektů v celkové hodnotě 19,5 mil. Kč V roce 2005 úspěšně zrealizováno 41 projektů v celkové hodnotě 19,5 mil. Kč Některé výsledky určeny také podnikatelům Některé výsledky určeny také podnikatelům

Prostředky pro dosažení cíle Jasná a přísná pravidla Jasná a přísná pravidla „Metodické síto“ „Metodické síto“ Koncentrace na výsledky nikoli papírování („Less burreucracy – more efficiency“) Koncentrace na výsledky nikoli papírování („Less burreucracy – more efficiency“)

Prostředky pro dosažení cíle Transparentnost (školení, modelový projekt atd.) Transparentnost (školení, modelový projekt atd.) Seriozní přístup k žadatelům, realizátorům a členům výběrových komisí Seriozní přístup k žadatelům, realizátorům a členům výběrových komisí Průběžná kontrola a spolupráce Průběžná kontrola a spolupráce Přenesení zodpovědnosti na zpracovatele Přenesení zodpovědnosti na zpracovatele

Grantové řízení statistika Počet žádostí o dotaci projektů: 98 Počet žádostí o dotaci projektů: 98 Počet vybraných projektů: 34 Počet vybraných projektů: 34 Nárokováno: 56 mil. Kč Nárokováno: 56 mil. Kč Rozděleno: 18,6 mil. Kč Rozděleno: 18,6 mil. Kč

Kategorie pro předkládání žádostí Obsahové pokrytí: Budoucnost Evropy Budoucnost Evropy Směřování EU Rozšiřování EU Vnitřní trh v oblasti služeb EU do škol EU do škol Modelové hodiny výuky o EU Vzdělávání učitelů, inspektorů Bezpečná Evropa Bezpečná Evropa Vstup ČR do Schengenu Vnitřní a vnější bezpečnost EU

Výsledky grantů služby Poskytování služeb v SRN – příručka pro samostatné podnikání OSVČ ( BIC Plzeň ) Poskytování služeb v SRN – příručka pro samostatné podnikání OSVČ ( BIC Plzeň ) Jak podnikat ve službách na území Německa ( Okresní hospodářská komora Ústí nad Labem ) Jak podnikat ve službách na území Německa ( Okresní hospodářská komora Ústí nad Labem ) Pravidla pro volný pohyb služeb a usazování v EU ( Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR ) Pravidla pro volný pohyb služeb a usazování v EU ( Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR )

Jednotlivé projekty – služby „Poskytování služeb v SRN – příručka pro samostatné podnikání OSVČ“ Cílová skupina: zejména drobní podnikatelé „OSVČ“ Brožura - (právní aspekty, administrativní požadavky, návody, účetní a daňové postupy, specifika poskytování služeb OSVČ, kontakty na informační zdroje atd.) Distribuce brožury v rámci ČR (1200 ks) a její zpřístupnění na internetu. Konec října 2006.

Jednotlivé projekty – služby „Jak podnikat ve službách na území Německa“ Příručka (právní rámec, normy, sociální zabezpečení, často kladené dotazy atd.). K dispozici v Eurocentru Praha. Odborný seminář na téma: Jak podnikat ve službách na území Německa? (Ústí nad Labem 26. září 2006)

Jednotlivé projekty – služby 2006 Distribuce brožury v rámci ČR a její zpřístupnění na internetu (9800 ks).

Jednotlivé projekty – služby „Pravidla pro volný pohyb služeb a usazování v EU“ Brožura + CD (5000/1000ks, právní rámec, sociální zabezpečení, usazování, návody/postupy u všech 24 států EU). Říjen/Listopad 2006 Odborné semináře (přeshraniční poskytování, usazování, možné modely diskriminace): v Praze 8. listopadu 2006 – SOCR, Těšnov 5, Praha 1 a v Brně 21. listopadu 2006 – OHK Brno, Výstaviště č.1 (BVV).

Integrovaný informační systém o EU Z čeho se skládá? Euroskop.cz - internetový portál Eurocentra - aktuálně v 9 krajských městech, do listopadu ve všech krajích Eurofon – bezplatná tel. linka Eurokurýr – zprávy z české správy Grantové řízení

Jednotlivé projekty – služby 2006 Euroskop.cz

Využijte projekty! Všechny výsledky a projekty na Euroskop.cz (Euroskop.cz/granty) Děkuji za pozornost