Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady:3tematický.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma: Využití Accessu pro tvorbu evidence našeho podnikání Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Inf Používání a tvorba databází. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
ZÁKLADY POČÍTAČOVÉ GRAFIKY Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_LENKA_KLOUCKOVA_GRAFIKA_ZAKLADY_GRAFIKY_RASTR_03 Název školyStřední škola.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně AUTOR: Mgr. Jana Kijonková NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Relační databáze – zápis.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT3 Vytvořeno:3. 7.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_036.ICT.34 Tvorba webových stránek – databáze úvod.
= Sada diapozitivů (snímků), které se promítají na promítacím přístroji (zpětném projektoru). Jednotlivé snímky se zobrazují v určitém pořadí a umožňují.
Databáze © Mgr. Petr Loskot
Úvod do databází MS Access (1).
Věcné autority v roce 2016
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číselné množiny - přehled
Charakteristika výukového materiálu
Vytvořil: Robert Döring
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Lineární rovnice a nerovnice I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Software počítače 1 - opakování
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Databáze MS ACCESS 2010.
Vkládání dat MS Access (5).
Inf Teorie informace.
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Technické prostředky v požární ochraně
Databázové systémy, datové modelování
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Informatika pro ekonomy přednáška 8
Teorie Informace, signál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Microsoft Office Access
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
A5M33IZS – Informační a znalostní systémy
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
MS Access Tabulka letní semestr 2013.
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Informatika pro ekonomy přednáška 8
Informatika – Průměr a min-max
Informatika – Základní operace s buňkami
Relační databáze na příkladu aplikace Microsoft Access
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Raichová. Materiál je publikován pod licencí Creative Commons. ze sady:3tematický okruh sady:Tabulkový editor ze šablony:07 – Kancelářský softwareurčeno pro:2. ročník vzdělávací obor:18-20-M/01 Informační technologie vzdělávací oblast: odborné vzdělávání číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ anotace: Prezentace jako moderní výukový materiál k výuce informatiky. Materiál slouží jako úvod do databází a seznamuje se základními principy relační databáze a její implementaci v programu MS Access. Materiál lze inovativně využít i pro e-learning. metodika:viz metodický list VY_32_INOVACE_07301ml.pdf datum tvorby:

 registrace ve zdravotní pojišťovně  rejstříky a vyhledávací systémy v knihovnách  jízdní řády vlaků a autobusů na webu

 Databáze Soubor údajů, které se vztahují k určitému předmětu nebo účelu.  Databázový systém (DBS) Systém obsahující jak data, tak i systém řízení báze dat (programová vrstva ovládající databázi – uchování, vymazání, vyhledání dat).

 Relační databázový systém (RDBMS) Systém umožňující uchovávání a vyhledávání komplexních informací v databázi na základě definovaných vztahů (relací). Základem systému jsou databázové relace (množina obsahující data uspořádaná do řádků a sloupců) a schéma relace (obsahuje jména sloupců a popisuje integritní omezení). Řádky v relaci nejsou číslovány a způsob umožňující adresaci jednotlivých řádků (jedinečnost záznamů) se nazývá primární klíč.

 Skládá se z jedné nebo více tabulek, mezi kterými jsou nastaveny definované vztahy - relace.  Referenční integrita  Zajišťuje konzistenci mezi tabulkami. (Nastavuje se při vytváření relace a program ji nadále hlídá automaticky. Např. : 1.Nejprve je nutné zadat zákazníka do tabulky Zákazníků a teprve pak lze vytvořit objednávku, respektive záznam o objednávce. 2.Nelze smazat záznam o zákazníkovi (z tabulky Zákazníci), pokud má záznam v dalších tabulkách (např. Objednávky). 3.Nedovolí vytvořit záznam o novém zákazníkovi s již použitým primárním klíčem.

 Tabulky (uchování dat)  Formuláře (interaktivní práce s daty)  Sestavy (souhrnné a výstupní údaje)  Dotazy (shromáždění relevantních informací)  Makra a moduly (ovládání a automatizace DB systému)

Sloupce (pole) Řádky (záznamy)

Databázová tabulka

Tabulka v návrhovém pohledu

 textové (text)[až 255 bajtů]  číselné (number)  bajt [1 byte]  celé číslo [2 byte]  dlouhé celé číslo [4 byte]  jednoduchá přesnost [4 byte]  dvojitá přesnost [8 byte]  datum/čas [8 byte ]  měna [8 byte ]  automatické číslo[4 byte ]  ano/ne [1 bit]  poznámka (memo) [až 64 KB]  OLE objekt (OLE object) [až 1 GB]

Archiv autora