Generální dodavatel technologií pro tunelový komplex Blanka 1 Ing. Ladislav Balšán ČKD PRAHA DIZ, a.s. vedoucí komplexních zkoušek TKB.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Daniela Jančíková, SŽDC s. o. Stavební správa západ;
Advertisements

DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Exkurze na p ř e č erpávací vodní elektrárnu se uskute č nila DLOUHÉ STRÁNĚ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_01_Světlo.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrická kamna 2.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / / Elektrotechnik Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Chodov,
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Pražská integrovaná doprava Preference provozu veřejné hromadné dopravy 01/2016.
ZETOR. Co je to Zetor ? Zetor je značka nejznámějšího českého traktoru. Kompletní název společnosti je Zetor Tractors a.s,která tento název nosí od 1.
F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – regulace Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
PRAHA. Praha je hlavní město České republiky. 14 největší město v EU. Leží na severu od středu Čech na řece Vltavě. Rozkládá se na 496km 2, a má
Univerzitní informační systém IV., Svojanov 2005 Stavíme serverovnu E Ing. Aleš Vincenc
Legislativa, finanční zajištění a návaznost ústředních orgánů na řešení problematiky dopravy a dopravní infrastruktury v Pardubickém kraji –
Obnova zauhlování Elektrárna Chvaletice a.s. Chvaletice
ROZŠÍŘENÍ DÁLNICE D1, STAVBA 01191, DÚR STARÝ LÍSKOVEC – BRNO JIH ZÁVOD BRNO.
VY_52_INOVACE_05_12_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
1 Obhajoba diplomové práce Sluneční záření a atmosféra Autor: Tomáš Miléř Vedoucí: Doc. RNDr. Petr Sládek, CSc. Oponent: RNDr. Jan Hollan BRNO 2007Katedra.
Organizace dopravy po otevření jižní části Pražského okruhu a související opatření Tisková konference primátora hl. m. Prahy Pavla Béma a 1. náměstka primátora.
Mobilní kontaktní a koordinační centra.
Činnost služby dopravní policie v roce 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 15. ledna 2010.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Mrakodrap, který se sám otáčí, mění výhled jak chceme nebo podle slunečního světla.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
Systémy řízení silniční dopravy
Senzory pro EZS.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Systémy řízení silniční dopravy
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
Optický kabel (fiber optic cable)
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
VY_52_INOVACE_34_ Dopravní značky
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-03
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Domovní elektrická instalace
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Hradec Králové, 17. září 2014.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Snížení nákladů na vytápění budov
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Pohyb dopravního proudu, výpočty základních charakteristik Předmět: Teorie dopravy - cvičení Ing. František Lachnit, Ph.D.
Elektromagnetická slučitelnost
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
VLEČENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Prostředí čekárny a ordinace u praktického lékaře
Řízení distribuční soustavy
BRUSNICKÝ, DEJVICKÝ A BUBENEČSKÝ TUNEL ROK ZKUŠEBNÍHO PROVOZU Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.
Důlní elektrické přístroje
MBA Executive – úvodní informace
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Prázdniny 2011 Policie České republiky
PARTICIPATIVNÍ ROZPOČET MĚSTA MNICHOVICE
Fyzika 4.A 17.hodina 06:11:34.
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Velikonoce plk. Ing. Tomáš LERCH.
Lanovka na horu Aiguille du Midi
Transkript prezentace:

Generální dodavatel technologií pro tunelový komplex Blanka 1 Ing. Ladislav Balšán ČKD PRAHA DIZ, a.s. vedoucí komplexních zkoušek TKB

KOMPLETNÍ DODÁVKY TECHNOLOGIÍ -od zařízení pro dodávky energií, vzduchotechniky, řízení tunelu až po dopravní značení a světelnou signalizaci -v prvních úsecích práce zahájeny v lednu 2012, montáž zařízení a technologií dokončena na začátku podzimu pak zkoušení celého systému a regulace, opakovalo se od léta 2015 po výměně poničených kabelů VÝSTAVBA TUNELOVÉHO KOMPLEXU BLANKA 2

CELKEM 6 TECHNOLOGICKÝCH CENTER VÝSTAVBA TUNELOVÉHO KOMPLEXU BLANKA 3 -2 výdechové objekty požárního větrání -důležité systémy v celém TKB jsou řešeny jako redundantní – tzn. zdvojené -řízení tunelu (2 vedlejší velíny uvnitř tunelu, 2 velíny pro standardní řízení SAT, HDŘÚ)

VZDUCHOTECHNIKA VÝSTAVBA TUNELOVÉHO KOMPLEXU BLANKA 4 -celkem 5 strojoven vzduchotechniky, hlavní strojovna pod Letnou: -největší vyražený prostor v pražském podzemí (průměr 20 m, délka 130 m, nad ní 25 m masivu) -zde ventilátory k odvodu vzduchu, běžný provoz i při možném požáru (nejvíce jich je 11 pod Letnou)

OSVĚTLENÍ VÝSTAVBA TUNELOVÉHO KOMPLEXU BLANKA 5 -zajišťuje bezpečnost, uživatelskou pohodu -hlavní a nouzové osvětlení tunelu a pomocných prostor, dopravní vodící osvětlení na rampách -akomodace, osvětlení SOS kiosků a únikových východů zvýšenou intenzitou

KAMEROVÝ SYSTÉM, ROZHLAS, MĚŘÍCÍ ČIDLA VÝSTAVBA TUNELOVÉHO KOMPLEXU BLANKA 6 -vlastní uzavřený TV okruh (300 kamer, mj. s videodetekcí požáru, rozpoznání pomalu jedoucího vozidla, chodce v tunelu, vozidla v protisměru, stojícího vozidla, překážky ve vozovce) -detekce kouře čidly Fireguard, elektrická požární signalizace s fibrolaserovým detekčním kabelem -úsekové měření rychlosti (radary) včetně detekce nebezpečného nákladu, vlastní rozhlas

DALŠÍ ZAJÍMAVÁ DATA VÝSTAVBA TUNELOVÉHO KOMPLEXU BLANKA 7 -instalováno celkem 924 technologických zařízení pro značení a řízení provozu -118 velkoformátových dopravních značek a informačních tabulí -284 ks značení pruhové signalizace, 522 ks podpůrných značek a zařízení, přes 1000 km kabelů

Kolbenova Praha 9 Česká republika KONTAKT: ČKD PRAHA DIZ, a.s. 8