Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

BRUSNICKÝ, DEJVICKÝ A BUBENEČSKÝ TUNEL ROK ZKUŠEBNÍHO PROVOZU Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "BRUSNICKÝ, DEJVICKÝ A BUBENEČSKÝ TUNEL ROK ZKUŠEBNÍHO PROVOZU Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy."— Transkript prezentace:

1 BRUSNICKÝ, DEJVICKÝ A BUBENEČSKÝ TUNEL ROK ZKUŠEBNÍHO PROVOZU Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy

2 TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA
DOPRAVA V TUNELU

3 TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA
Základní data K   Počet dní zkušebního provozu 348 Počet vozidel, která použila tunely 28,6 mil. (k předpoklad 30,1 mil. Kč) První milion vozidel Prvních 10 mil. vozidel Prvních 20 mil. vozidel Maximální denní intenzita 94,5 tis. (Brusnický tunel ) Minimální denní intenzita 21 tis. (Bubenečský tunel ) Dopravní nehody se zraněním 4 ( , , a ) Zastavení vozidla pro poruchu 333 Překračování max. povolené rychlosti cca 2400 vozidel / měsíc (překračování maximální povolené rychlosti je řešeno v přestupkovém řízení) TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA

4 TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA
DOPRAVA NA POVRCHU

5 TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA
TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA

6 CELOSPOLEČENSKÉ PŘÍNOSY
TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA CELOSPOLEČENSKÉ PŘÍNOSY Snaha získat na část technologického vybavení cca 1,3 mld. Kč v rámci OPD 1.

7 Celospolečenské přínosy
POUZE SROVNÁNÍ TRASY PRAHA 8 – PRAHA 5 PŘED A PO UVEDENÍ STAVBY DO ZKUŠEBNÍHO PROVOZU 30,1 mil. vozidel v tunelu místo na povrchových komunikacích. Nejméně 290 let za rok ušetřili celkem řidiči po roce provozu. Až 44 hodin ušetřil za rok každý, kdo tunel používá 2x denně. Až o 15 % méně imisí NO2 v ulici V Holešovičkách. Úspora až l pohonných hmot denně. Až 10x snížení ztrát v případě nehodovosti (povrch x trasa v tunelu). Úspora 7,24 t NOX / rok oproti stavu před zprovozněním TKB. Úspora 15,1 t CO / rok oproti stavu před zprovozněním TKB. Cca Kč / den v rámci celospolečenských přínosů (úspora PHM, úspora času, snížení nehodovosti, snížení imisí). TUNELOVÝ KOMPLEX BLANKA

8 Závěrečné shrnutí Zkušenosti z dosavadního období zkušebního provozu prokazují, že dílo je po stavební i technologické stránce navrženo a provedeno řádně, nebyly zaznamenány žádné významnější komplikace, byly potvrzeny předpoklady projektu. Zprovoznění TKB nemělo za následek zvýšení celkového objemu automobilové dopravy v Praze, neboť dopravní výkony (ujeté vozokilometry) na celé pražské komunikační síti zůstaly prakticky beze změny. Přesměrováním části cest do souvislé tunelové trasy Mrázovka – Strahovský tunel – TKB se významně snížil počet vozidel vjíždějících do širší oblasti centra, kde podle sčítání na centrálním kordonu poklesl počet vjíždějících vozidel o za den, tj. o 4,5 % méně ve srovnání s předcházejícím rokem. K nárůstu provozu došlo i v navazujících sběrných komunikacích: na ulicích Patočkova, V Holešovičkách a Povltavská – komplikace v dopravě se řeší. Naopak výrazněji se snížil provoz na ulicích, odkud se část dopravy přesunula do tunelu: na ulicích Milady Horákové, Veletržní, Chotkova, nábřeží Kapitána Jaroše, Argentinská, na průjezdu Malou Stranou, Hlávkově mostu, na Wilsonově u Hlavního nádraží. Podrobné vyhodnocení celého roku zkušebního provozu bude provedeno v průběhu 4. čtvrtletí 2016.

9 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST


Stáhnout ppt "BRUSNICKÝ, DEJVICKÝ A BUBENEČSKÝ TUNEL ROK ZKUŠEBNÍHO PROVOZU Petr Dolínek, náměstek primátorky hl. m. Prahy."

Podobné prezentace


Reklamy Google