Asociace pro evropské fondy, z.s. Evropské fondy 2014 – 2020 Příležitosti a výzvy Miloš Blaškovan.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Regionální rady Jihovýchod ROP Jihovýchod ve finále?
Kontrolní postupy poskytovatele evropských dotací XIV. celostátní finanční konference “Dopady reforem na hospodaření obcí a měst“ Praha, 11. listopadu.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Technoexport poskytuje poradenství na přípravu a realizaci projektů napříč operačními programy Spolupráce s více než 300 klienty – podniky, obce, univerzity,
Specifika závěrečných výzev a projektů v nejisté části alokace Červenec 2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Celní správa České republiky
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
TVORBA VEŘEJNÝ PROJEKTŮ A JEJICH FINANČNÍ ASPEKTY Ondřej Repík.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Monitorovací systém Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Návrh a zavedení systému poskytování a sledování dotací
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Schválení OP OPS chvalovací proces Ministerstvo financíEvropská komise Certifikační orgán Auditní orgán Ministerstvo pro místní rozvoj Programování Metodiky.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
ministryně pro místní rozvoj
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
OP VVV. Aktuální stav OP VVV byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi zaslán programový.
172. Žofínské fórum Asociace pro evropské fondy, z.s.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Finanční a kombinované nástroje jako příležitost pro české firmy
Pracovní setkání 28. června 2007
ROP JV – informace o novém programovém období
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
Interní postupy MAS Brdy
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Operační program VaVpI spuštěn
Výzva k předkládání žádostí
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Asociace pro evropské fondy, z.s. Evropské fondy 2014 – 2020 Příležitosti a výzvy Miloš Blaškovan

Asociace pro evropské fondy, z.s. Založena v polovině roku Otevřené uskupení zkušených, profesionálních, odpovědných a transparentních poradenských společností. Zajišťování jednotné komunikace členů s řídícími orgány a dalšími subjekty implementační struktury. Zajištění kvalitních a transparentních výkladových metodik, administrativních postupů a schvalovacích procesů. Zvyšování reputace odvětví, která je vážně poškozena korupčními a mediálními kauzami.

ČSOB EU Centrum eNovation NAVIGA4 ECONET Openfunding Sancho Panza EUFC CZ ERSTE Grantika Advisory Asistenční centrum Členové APEF

Zájem o fondy EU ze strany žadatelů Monitorovací systém MS Kontroly dotačních projektů Příležitosti a výzvy

Zájem o fondy EU Spuštění prvních výzev v létě 2015 Indikován silný zájem mezi VŠ, VaV (OP VVV) Očekáván silný zájem u obcí a měst (IROP/OPŽP) Enormní zájem žadatelů z řad firem (OPPIK)

Zájem o fondy EU: OPPIK 119 mld 4685 žádostí 17,8 mld. alokace 6,7 (20):1

Zájem o fondy EU: výzvy Vysoká poptávka vs. alokace programů Nároky na rychlost a kvalitu hodnotícího procesu Dostatek odborných kapacit

MS Jeden IS pro všechny programy Maximální elektronizace komunikace Všechny informace na jednom místě Podpora strategického řízení SF EU v ČR

MS 2014+: Výzvy Funkčnost a spolehlivost Uživatelská srozumitelnost Uživatelská podpora

Kontroly dotačních projektů Poskytovatel dotace NKÚ MF ČR Centrální harmonizační jednotka, Auditní orgán Finanční úřady Komise ES Evropský účetní dvůr (EUD) Evropský úřad pro potírání podvodného jednání (OLAF)

Problematické rozhodování žadatelů, zda podstoupit dané riziko. Všeobecné povědomí o současném stavu nejistoty. Zvýšení bankovního indexu rizikovosti pro projekty EU. Ztížená možnost získat úvěr od banky na projekt. Kontroly dotačních projektů: Výzvy

Provést všechny potřebné kontroly projektu ještě před proplacením dotace. Finanční úřady nebudou zapojeny do kontroly projektů – budou i nadále ale kontrolovat účetnictví podniků. Kontrolní subjekty soustředit pod poskytovatele dotace – případné rozpory v nálezech pak řeší interně daný poskytovatel. Možnost auditu systému – v případě objevení systémové chyby možnost udělit korekci řídícímu orgánu a ne příjemci. Zákon o vnitřním řízení a kontrole ve VS

Dlouhodobě udržitelná metodika kontrol srozumitelná i pro příjemce Snížení počtu subjektů respektive kontrol příjemců na nutné minimum Koordinace auditů a kontrol (ŘO, ZS, GFŘ) Rozdíly v nálezech kontrol si řeší kontrolní subjekty mezi sebou. Dostatečná osvěta o provedených změnách Kontroly dotačních projektů: Příležitosti

Děkuji za pozornost Miloš Blaškovan Asociace pro evropské fondy, z.s. Štěpánská 621/31, Praha 1