Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Zpráva o stavu zemědělství za rok 2010 a aktuální situace v resortu.
Z E M Ě D Ě L S T V Í NA ČESKÉM A MORAVSKÉM V E N K O V Ě
Samospráva venkovských obcí v komplexu veřejné správy.
Obchodní společnosti.
 Ing. Josef Stehlík, předseda ASZ ČR.  - Kolektivizace venkova v padesátých letech  - Industrializace zemědělství v době normalizace  - Odtržení sedláků.
Zemědělství má budoucnost Ing. Jiří Papež Místopředseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Podnik, jeho cíle a funkce
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Debyrokratizace resortu zemědělství Praha 9. září 2010.
Mgr. Jaroslav Melša, starosta JARMARKY REGIONÁLNÍCH PRODUKTŮ Zdravé město Dobříš.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Metody efektivního prodeje majetku
SVĚTOVÁ HOSPODÁŘSK Á KRIZE SVĚTOVÁ.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Eliminace rizik v zemědělství Žofínské fórum 25. březen
Martin Říman Méně byrokracie. Plníme své slovo  Dost bylo šikany:  registrační pokladny.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Formy podnikání Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Filozofická hlediska inovací Inovace, evoluce a civilizace Oldřich Syrovátka Katedra společenských věd FM VŠE.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
STAROVĚK.
Regionální politika RP ČR.
Venkovská turistika podnikatelské minimum
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Asociace sociálního podnikání. Cíle Asociace sociálního podnikání  ASP založena za účelem podpory sociálního podnikání, hledání činností pro sociální.
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
Podniková ekonomika Podnik a životní prostředí. Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy.
Právní režim nakládání s odpady
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Negativní důsledky vymezení hranic soukromého prostoru: uzavřené rezidenční oblasti (gated communities) v Česku Tomáš Brabec Katedra sociální geografie.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
ODRAZILO SE NAŠE ZEMĚDĚLSTVÍ ODE DNA? Ing. Zdeněk JANDEJSEK, CSc.
Udržitelný rozvoj a lokální ekonomika v teorii Vladan Hruška vladan
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Uzavřené provozovny na webu Potraviny na pranýři
Výsledky projednávání
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
Transkript prezentace:

Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení) Dopady nových byrokratických opatření do podnikání na venkově (EET, Kontrolní hlášení)

V roce 1989 – venkov bez drobných podnikatelů - 90 léta roky nadějí a snahy o obnovu  První kroky k návratu podmínek před 50 léta – restituční a transformační zákon, malá privatizace  Obnova tradičních selských hospodářství s malých živností (hospod, obchodů, řemeslných dílen) z navráceného a privatizovaného majetku  Odstraňování byrokracie jako pozůstatku nefunkčního socialistického systému  Příznivá nálada ve společnosti pro živnostníky jako symbolu první republiky – svoboda podnikání

První negativní změna podmínek – příprava na vstup do EU  Prosazování nesmyslných požadavků na podnikatele v oblasti hygieny (balené koblihy, bezdotykové baterie)  Lobbistické tlaky na zmenšení prostoru pro malé podnikání na venkově – zakázání prodejů zemědělských produktů ze dvora,  Likvidace malých potravinářských provozoven (porážek, minimlékáren)

Zlepšování podmínek pro malé podnikatele na venkově v rámci realizace PRV  Změna nastavení PRV směrem k větší podpoře malého a středního podnikání ve venkovském prostoru (agroubytování, prodeje ze dvora, farmářské trhy, řemesla)  Snížení požadavků legislativy na dodržování podmínek pro malé producenty (první oficielní v EU vyhl.128)  Pozitivní vnímání veřejnosti návratu k lokální výrobě a prodeji  Etablování nových zájemců o podnikání v zemědělství a na venkově (MAS, nárůst FO zemědělců)

Oligarchizace veřejného prostoru a podmínek pro podnikání po roce 2013  Pojmenování živnostníka jako společenského příživníka - vytváření atmosféry nedůvěry a udavačství  Obviňování malých podnikatelů z neplacení daní  Zavádění legislativy s cílem stálého dozoru státní správy nad podnikatelskými aktivitami (vinařský zákon, zákon o významné tržní síle)  Prosazování restrikce drobných podnikatelů – EET, Kontrolní hlášení DPH, Finanční policie  Největší riziko omezení podnikatelské svobody od roku 1989

Živý venkov v ohrožení – agrofertizace venkova !  Venkov bez školy obchodu, hospody sedláka a kostela – socialistický venkov - vylidňování  Evropský venkov – tradiční hodnoty – vlastnictví, rodina, svobodné podnikání  Všemi prostředky odmítnout oligarchární praktiky – nebezpečí vlivu ruského a čínského kapitálu!  Ztráta nezávislé vrstvy obyvatel v prostoru venkova

Děkuji za pozornost Ing. Josef Stehlík – předseda ASZ ČR