Sociální program RPG 27. 1. 2015 Sociální program RPG 27. 1. 2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení projektu Celostátní konference k projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg. č. OP LZZ: CZ.1.04/3.1.00/ )
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Sociální (dostupné) bydlení Mgr. Martin Kroh předseda České společnosti pro rozvoj bydlení 25. února 2016.
1 KOTLÍKOVÉ DOTACE V LIBERECKÉM KRAJI Seminář pro žadatele.
Kotlíkové dotace „VÝMĚNA ZDROJŮ TEPLA NA PEVNÁ PALIVA V RODINNÝCH DOMECH VE STŘEDOČESKÉM KRAJI 2015–2018" Předmětem dotace bude podpora výměny zdrojů.
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ Michaela Brázdilová Šárka Šustová Tisková konference,
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČESKÉ REPUBLICE, , PRAHA Ing. František Hadáček, ředitel SFRB.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Sociální program RPG - senioři
Úřad práce České republiky
Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Společenská odpovědnost ve školství
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Snížení nákladů na vytápění budov
Základní informace o poskytovateli
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Stav a vývoj bytového fondu
„Problematika lékových interakcí u seniorů“ Představení projektu SENIOR , PSP PhDr. Ivana Plechatá
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Rapid Re-Housing Brno IQ Roma servis.
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Chytrá řešení od společnosti E.ON
KOTLÍKOVÉ DOTACE V LIBERECKÉM KRAJI
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Sčítání lidu domů a bytů 2011
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Josef Bernard, Renata Mikešová
Domovní elektrická instalace
Dobrovolnická činnost ADRA se seniory a pro seniory
Programy na podporu bydlení
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Energetický management budov
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
MPSV a nájemní a družstevní bydlení Dny nájemného a družstevního bydlení Mgr. Zuzana Jentschke Stőcklová MPSV.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Stavebnictví - Bydlení a DPH
Transkript prezentace:

Sociální program RPG Sociální program RPG

Představení společnosti

3 Největší soukromý poskytovatel nájemního bydlení v ČR  bytů v Moravskoslezském kraji  Domov pro lidí

4 Investice do bytového fondu  Stav bytového fondu Velmi dobrý 14 % Dobrý 30 % Průměrný 44 % Horší 9 % Špatný 3 % Velmi dobrý 24 % Dobrý 49 % Průměrný 22 % Horší 3 % Špatný 2 % Velmi dobrý 12 % Dobrý 19 % Průměrný 51 % Horší 12 % Špatný 6 %

Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG 5  Dokončená výměna oken

Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG 6  Program Exteriér -Výměna oken -Oprava střech -Oprava nebo zateplení fasád -Revize a oprava elektrorozvodů ve společných prostorách -Výměna vstupních dveří, zvonkových tabel a poštovních schránek

Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG 7  Instalace spořičů vody V roce 2012 jsme na vlastní náklady ve výši zhruba 11 milionů Kč provedli plošnou instalaci spořičů vody na výtokové baterie napříč bytovým fondem RPG. Nájemníkům by díky tomu mohla klesnout spotřeba vody až o 30 %.

Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG Snižování energetické náročnosti domů a bytů RPG 8  Instalace indikátorů vytápění V souladu s platnou legislativou jsme provedli instalaci indikátorů spotřeby tepla v bytech s dálkovým vytápěním. Celkové náklady: 50 milionů Kč Měření spotřeby tepla v bytech RPG s dálkovým vytápěním bude v souladu s legislativou prováděno s využitím indikátorů od

Zvyšování bezpečnosti 9  Program Bezpečnost -Výměna vchodových dveří -Instalace automatického osvětlení u vchodových dveří -Výměna zvonkových tabel a poštovních schránek -Instalace mříží ke vstupům do sklepů a do sklepních okének -Estetizace společných prostor -Instalace kouřových senzorů a čidel CO -Instalace kamerových systému a zřizování policejních služeben

Investice do bytového fondu 10 9 miliard Kč během 10 let

11 Část nájemníků tvoří lidé sociálně potřební Část nájemníků tvoří lidé sociálně potřební  Senioři (průměrný věk nájemníků: 56 let)  Studenti  Mladé začínající rodiny  Lidé v sociální tísni

Sociální program 12  Podpora seniorů 2010 – Sleva na nájmu pro seniory nad 60 let ( domácností; 40 mil. Kč) od r – Příspěvek z RPG Fondu bydlení pro osaměle žijící seniory Rok Schválených žádostí Na slevách poskytnuto Kč Kč Kč * Kč* Celkem Kč RPG Fond bydlení *údaj platný k

Sociální program 13  Byty pro sociální potřeby - V současné době spolupráce se 14 neziskovými organizacemi - Spolupráce s odbory soc. péče měst Ostrava, Karviná, Havířov, Český Těšín, Orlová - Pro sociální potřeby pronajato 440 bytů (k ) Evangelizační centrum M.I.S.E.

Revitalizace sociálně problémových lokalit Revitalizace sociálně problémových lokalit 14  Investice do zkvalitnění bytového fondu v sociálně problémových lokalitách: doposud 615 milionů Kč  Bezpodmínečnou součástí programu je zapojení místních obyvatel do péče o prostředí, ve kterém žijí

Sociální program 15  Revitalizace sociálně vyloučených lokalit Dosavadní investice do rozvoje vyloučených lokalit: 615 mil. Kč Motto: „Partnerství = cesta k úspěchu.“

Děkujeme za pozornost