Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stavebnictví - Bydlení a DPH

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stavebnictví - Bydlení a DPH"— Transkript prezentace:

1 Stavebnictví - Bydlení a DPH

2 Snížená sazba DPH 15 % platí pro
výstavbu staveb pro sociální bydlení nebo v souvislosti s opravou těchto staveb, včetně jejich příslušenství. Formulace „sociální“ bydlení použito z důvodu možnosti uplatnění snížené sazby.

3 Sociální bydlení - byt celková podlahová plocha nepřesáhne 120 m2
do této celkové podlahové plochy se započítávají plochy místností bytu, včetně místností, které jsou příslušenstvím bytu. Nezapočítávají se plochy prostorů, které nejsou místností (balkóny, terasy, lodžie).

4 Sociální bydlení - rodinný dům
celková podlahová plocha nepřesáhne 350 m2. Celkovou podlahovou plochou se rozumí součet podlahových ploch všech místností rodinného domu. Místností se rozumí místně a prostorově uzavřená část stavby, vymezená podlahovou plochou, stropem a pevnými stěnami. Podle tohoto vymezení se místností nerozumí například půda a sklepní kóje s nepevnými stěnami.

5 Sociální bydlení - bytový dům
dům, v němž jsou pouze byty pro sociální bydlení.

6 Snížená sazba daně se uplatní také u konstrukcí, materiálů, strojů a zařízení, které se jako součást do uvedených staveb zabudují nebo zamontují. Vztahuje se i na opravy, rekonstrukce a údržbu těchto staveb.

7 Při poskytnutí stavebních prací spojených s výstavbou bytů, jejichž celková podlahová plocha přesáhne 120 m2 a rodinných domů 350 m2, se uplatní základní sazba daně.


Stáhnout ppt "Stavebnictví - Bydlení a DPH"

Podobné prezentace


Reklamy Google