EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JIP / KAAS / ZR aneb „Co budeme dělat
Advertisements

Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Zpřístupnění eVŠKP a THESES.CZ v informačním systému IS/STAG Ing. Tomáš Kotouč Oddělení projektování informačního systému Střediska informačního systému.
Elektronizace agend nejen ve státní správě
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP Olomouc, SDRUK, IT Zpřístupňování eVŠKP současný stav a záměry.
1/11 VŠB-TUO Ostrava AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU (budování repozitáře pro VŠKP) 1.Výchozí situace na AMU 2.Úpravy Dspace 3.Vazby.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Diagramy případů užití.
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Bc. Vladimíra Kováříková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava 1. setkání českých uživatelů systému 24. dubna 2008 DSpace na VŠB-TU Ostrava.
Analytická studie Datový model Funkční model Scénáře použití
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2008, Brno Ing. Jan Mach, CIKS Vysoká škola ekonomická v Praze Přenos VŠKP pomocí protokolu OAI-PMH.
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
ČVUT Praha, Fakulta elektrotechnická Diplomová práce Informační systém házenkářského turnaje Petr Plodík.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
INSPIRE Metadata Štěpán Kafka. Draft Implementing Rules Profil pro vyhledávání Obsah/vyhledávání (směrnice INSPIRE) a)Souhlas prostorových dat s implementačními.
EVŠKP na MZLU v Brně Milan Šorm
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
D IPLOMOVÁ P RÁCE Databázová reprezentace medicínských informací a lékařských doporučení 2002Josef Špidlen.
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Informace pro předsednictvo RVŠ Praha,
Elektronické VŠKP na FAST VUT
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
Zpřístupňování eVŠKP Masarykovy univerzity seminář 22.listopadu 2006 Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Jitka Brandejsová,
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Walter Schorge Archa – Open Source archivní informační systém v NTM Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Požadavky na další funkce systému ePUSA verze 2.0 Projektová dokumentace.
Praktické zkušenosti s naplňováním směrnice rektora o závěrečných pracích na Ostravské univerzitě v Ostravě Mgr. Jarmila Krkošková Bc. Šárka Kostecká Univerzitní.
1 Dspace na AMU – Ostrava 2012 AMU = DAMU + FAMU + HAMU Dspace na AMU Jakub Ivanov PhDr. Iva Horová.
Koncepce sběru elektronických vysokoškolských kvalifikačních prací prostřednictvím studijní agendy STAG Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Tomáš.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Portál veřejné správy spolupráce s BusinessInfo CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Výukový Informační Systém Naše stránky:
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka Fakulta Mechatroniky Bc. Aleš Borovka ColdFusion – nový webový trend ?
Workflow zpracování a zpřístupnění eVŠKP Jan Mach
Datový sklad pro DOPRAVOPROJEKT, s.r.o.
Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno,
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
MIDAS v kontextu veřejné správy a návaznost na standardy ISVS v oblasti metadat Bronislava Horáková vedoucí projektu MIDAS ISSS 2003 Sdružené pracoviště.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
Tvorba aplikace pro evidenci rybářských úlovků, využívající službu WWW Vedoucí diplomové práce : Ing. Kateřina Růžičková, Ph.D. Název diplomové práce:
Projekt „Příprava národního registru vysokoškolských kvalifikačních prací“, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven Projekt.
IS AKROS 2 Mgr. Jiří Blažek Mgr. Marek Trembacz © 2008 CIT OU.
Centrum informačních technologií Ostravské Univerzity v Ostravě Čestmír Kantor, říjen 2006.
Digitální autoarchiv Národní lékařské knihovny Mgr. Lenka Maixnerová Národní lékařská knihovna.
Závěrečné práce 2005 / 2006 Postup při zadávání témat ZP na OU.
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Workshop, Knihovna AV ČR, 4. října 2010 Mgr. Tomáš Foltýn Kramerius 4 Uživatelské rozhraní Do verze
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Státní zkoušky a archivace dokumentů
Možnosti spolupráce: e-VŠKP v rámci systému šedé literatury
Nástroje podpory uživatelů
Informační systém univerzity
Elektronický registr vysokoškolských kvalifikačních prací
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Aplikace Kalendář Bc. Petr Benešovský
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Transkript prezentace:

eVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita

CIT OU, , CPVŠK 2005 Obsah prezentace 1. Model toku eVŠKP v prostředí OU 2. Detail případů užití aplikace 3. Představení prototypu aplikace 4. Závěrečné otázky

Model toku eVŠKP v prostředí OU

CIT OU, , CPVŠK 2005 Diagram životního cyklu VŠKP Export do registru VŠKP Zadání práce Úprava práce Obhajoba práce Tisk formulářů Životní cyklus VŠKP na OU start konec Zde začíná i končí životní cyklus každé VŠKP Možná cesta zpět

CIT OU, , CPVŠK 2005 Časový průběh Student, katedrální uživatel a knihovník mohou měnit údaje. Student, katedrální uživatel a knihovník mohou měnit údaje. Student vyplní informace známé pouze jeho osobě, vedoucí podepíše. Student vyplní informace známé pouze jeho osobě, vedoucí podepíše. Zajišťuje katedra, student má možnost náhledu na tyto témata. Zajišťuje katedra, student má možnost náhledu na tyto témata. Vyplnění témat VŠKP Vyplnění témat VŠKP Upřesnění témat studenty Upřesnění témat studenty Úprava údajů Export datově odpovídající národnímu standardu. Export datově odpovídající národnímu standardu. Tisk formulářů, licenční smlouvy atd… Podpis děkana, studenta a knihovny. Tisk formulářů, licenční smlouvy atd… Podpis děkana, studenta a knihovny. Student obhájí práci, pokud ne vrací se do minulého kroku. Student obhájí práci, pokud ne vrací se do minulého kroku. Obhajoba práce Tisk formulářů Export do národního registru Export do národního registru

CIT OU, , CPVŠK 2005 Vstupy a výstupy procesu Vstupy –Kvalifikační práce. –Formulář podepsaný vedoucím VŠKP. –Směrnice rektora. –Studijní agenda s plnohodnotnými údaji. –Standardy pro přenos metadat. –Definice metadat národního registru VŠKP. Výstupy –Vyhledatelná práce v aplikaci. –Plný text VŠKP v archivu. –Diplom s názvem VŠKP tzv. Diploma supplement. –Licenční smlouva. –Exportní soubor pro knihovnický software. –Metadatový soubor pro národní registr VŠKP.

CIT OU, , CPVŠK 2005 Uživatelé systému Administrátor Práva : úplná Povinnosti : přiděluje práva ostatním uživatelům Privilegovaný uživatel (knihovník) Práva : editace všech VŠKP Povinnosti : kontroluje správnost údajů VŠKP Uživatel studijní agendy Práva : editace témat prací a údajů o studentech Povinnosti : kontroluje správnost údajů ve studijní agendě Student končící studium Práva : editace vlastní VŠKP Povinnosti : kontroluje správnost údajů své VŠKP Neautentizovaný uživatel Práva : vyhledávat metadata o VŠKP Povinnosti : nejsou

Případy užití aplikace

CIT OU, , CPVŠK 2005 Vkládání kvalifikačních prací Studijní systém a Dipl 2 –Seznam vyučujících, vedoucích, oponentů… –Seznamy studijních oborů, programů … –Univerzální napojení na jakýkoli studijní systém Předvyplnění údajů studentem v Dipl 2 –Dochází k informování všech stran … Jádro Dipl 2 Student Katedra Data studijní systém Data Dipl2

CIT OU, , CPVŠK 2005 Vyhledání kvalifikačních prací Jádro Dipl 2 Data studijní systém Data Dipl2 Uživatel Anonymní vyhledání a prohlížení Zobrazení autorizovaných sekcí pro uživatele z vyššími právy

CIT OU, , CPVŠK 2005 Smazání kvalifikační práce Jádro Dipl 2 Data studijní systém Data Dipl2 Privilegovaný uživatel (knihovník) Katedra Možnost mazání více prací současně, na základě vyhledání a označení Právo mazání má pouze omezená skupina uživatelů

CIT OU, , CPVŠK 2005 Úprava kvalifikačních prací Jádro Dipl 2 Data studijní systém Data Dipl2 Privilegovaný uživatel (knihovník) Katedra Student Kdo všechno zasahuje do závěrečných prací? Které položky lze měnit?

CIT OU, , CPVŠK 2005 Export do národní knihovny Jádro Dipl 2 Data studijní systém Data Dipl2 Národní registr VŠKP Získávání dat (Harvesting) –OU bude nabízet data ke stažení v patřičném formátu (webové služby atd...) –Server národní knihovny v daný čas data převezme Zasílání dat (Sending) –OU kontaktuje server národní knihovny a data na něj zašle

CIT OU, , CPVŠK 2005 Další možnosti systému Podpora open source řešení jako samostatné aplikace splňující podporu J2EE (JBoss, Sun One, Tomcat, Jetty, Oracle Application Server, Bea atd...) Podpora portálového řešení (WebSphere, podpora Struts) Tisk formulářů – PDF formát Správa účtů – definování přístupových práv Statistiky Archivace Vícejazyčná podpora (portálové řešení)

Prototyp aplikace

CIT OU, , CPVŠK 2005 Prototyp aplikace Jedná se o webovou aplikaci Autentizace řešena pomocí LDAP Autorizace za pomoci uživatelských skupin

CIT OU, , CPVŠK 2005 Prototyp aplikace Detailní vyhledávání X úrovní životního cyklu závěrečné práce Položky vyhledatelné ve studijní agendě automaticky načítány

CIT OU, , CPVŠK 2005 Prototyp aplikace Přímá spolupráce mezi aplikací a studijní agendou Personalizovaný přístup aplikace Tvorba PDF formulářů Export formátů PDF, XML, XHTML,HTML

CIT OU, , CPVŠK 2005 Prototyp aplikace Možnost návaznost na další studijní agendy Portálové řešení + klasické webové řešení

Otázky & Odpovědi … ptejte se a nebojte se … Jiří Šimonek – Robert Bohoněk –