Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová PRÁVO A ZÁKON nehoda nebo náhoda Porušení zákona končí soudem. přestupek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření19.
Advertisements

MĚSTSKÁ POLICIE ROŽNOV POD RADHOŠTĚM Přehled činnosti za rok 2011.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
DĚTSKÁ PRÁVA Svět je veliká skládačka složená z mnoha dílů. Všichni, i ty , jsme jeho součástí.
Bojím se organizovaného zločinu… Seminář v Evropském domě Doc., PhDr., Judr. Ivo Šlosarčík LL.M., PhD. Policejní a soudní spolupráce v post-lisabonské.
Název vzdělávacího materiálu
KYBERSTALKING Kyberstalking se odvozuje od pojmu stalking (česky „stopování“, „lovení“). Volně se toto slovo vykládá jako pronásledování, opakované a stupňující.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
AKTUÁLNÍ PROBLÉMY NA ÚSEKU ODHALOVÁNÍ A VYŠETŘOVÁNÍ SEXUÁLNĚ MOTIVOVANÉ TRESTNÉ ČINNOSTI PÁCHANÉ NA DĚTECH mjr. Mgr. Jan Machuta 3. oddělení SKPV OOK.
Digitální učební materiál
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Moc soudní Pavel Šuranský.
TEST 1. Čeho se dopustil Kapitán, když pustil družinu Jezevců nocovat do lesa? 2. Čeho se dopustil Koumák, když kluky zavedl do seníku? 3. Mělo by na celou.
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Matematika a její aplikace Slovní úlohy na 2. stupni základní školy Slovní úloha – společná práce 3 VY_42_INOVACE_29 Sada 4 Základní škola T. G. Masaryka,
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Doc. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., Univ. Priv. Prof.
Prezentace na tiskovou konferenci Srovnání vývoje a nápadu TČ, početních stavů policistů a vývoj nehodovosti na ÚO Břeclav v porovnání let 2010 a 2011.
Vyhodnocení trestných činů za rok 2010 na ÚO Šumperk.
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,7_15_MEZI.
KRIMINALITA ŠIKANA MOBBING + BOSSING Brno, FÁZE ŠIKANY I. Ostrakismus II. Přitvrzování – ojedinělá fyzická agrese III. Vytvoření jádra agresorů-klíčový.
Policejní prezidium Základní statistické údaje o trestné činnosti v roce 2011 plk. Mgr. Martin Červíček.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová ŠIKANOVÁNÍ vyhrožování rvačky vymáhání peněz.
S YSTÉM PRÁVA Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Květen 2016.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_12_ Správní řízení, soud Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová KOMUNIKACE slovem písmem gestem dotekem.
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Násilí Zpracovala: Mgr. Bc. Eva Franzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.12_lidska_prava_III. Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje KRIMINALITA za rok 2009.
Prázdniny nehod (- 423, tj. - 3,2%) 140 osob usmrceno (- 30, tj. -17,6%) 598 osob těžce zraněno (- 48, tj. – 7,4%) osob zraněno lehce.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
VY_32_INOVACE_47_Přestupky, trestné činy Využití ICT Identifikátor školy:
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
8. třída, ZŠ Mikoláše Alše Matouš Bořkovec
Když nejsou pravidla, povinnosti a zákony dodržovány.
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
MUDr. Hatem Sanalla Nemocnice Znojmo
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
§ Soudní řízení § § § §.
Hraj si, ale nezahrávej! Preventivní projekt zaměřený na problematiku
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy: Základní škola Městec Králové
dívka, 8 let, porozvodová situace
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.8.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016 vždy od 1.1. do
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.7
VZTAHY A SPOLUPRÁCE spolupráce kamarádi přátelé
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.3.
Nápad kriminality Karlovarský kraj 2010 k
TRESTNÝ ČIN A JEHO DŮSLEDKY.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_Základní lidská práva TÉMA:
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Podrobnější informace o trestné činnosti a jejím vývoji v roce 2014
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do konce února
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2016/2017/2018 vždy od 1.1. do 30.4.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do 31.5.
Transkript prezentace:

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová PRÁVO A ZÁKON nehoda nebo náhoda Porušení zákona končí soudem. přestupek nebo trestný čin

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Vidíš několik situací. Rozhodni se, jak se zachováš: Pozoruješ dva neznámé chlapce, jak házejí kameny do oken tvé školy. Sousedé, kamarádi tvých rodičů, se ostře hádají a zřejmě i perou. Slyšíš pláč dítěte. Druhý den je dítě samá modřina. Slyšíš v uličce za domem křičící dívku, kterou surově napadl muž. V obchodě si všimneš, že žena ukládá zboží do tašky místo do vozíku. Které situace ohlásíš, které ne, u kterých budeš váhat?

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Prohlédni si pozorně obrázek po dobu 5 vteřin. Na papír ve skupině napište, co jste si zapamatovali, co považujete za důležité vypovědět jako svědek. Porovnejte své „výpovědi“ s ostatními skupinami. Nyní porovnejte s obrázkem. HRA: Na svědka obr áze k

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Přečti si pozorně zápis případu: Člen policejní hlídky legitimuje řidiče. Při procesu proti řidiči svědčí policisté, kteří ho zadrželi. Řidiči náhle vběhne pod kola dítě. Srazí ho a ujíždí z místa nehody, protože cosi vypil a podnapilý usedl za volant. Vytáčí linku 158 a oznamuje nehodu. Krevní zkouška prokázala řidiči v krvi 1,8 promile alkoholu. Řidič je obviněn z trestného činu ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci. Po vozidle je vyhlášeno pátrání. Hlídka pronásleduje vozidlo a zastavuje ho. Nehodu vidí pán, zapamatuje si značku auta a poskytne dítěti pomoc. Policisté odváží řidiče na krevní zkoušku. Zdá se ti zápis divný? Přepiš událost tak, jak se časově odehrála.

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Hry a scénky: Rozdělte si ve skupině role a zahrajte scénku. Muž slyší z vedlejšího bytu křik, sousedé se opět hádají. Dnes se ozývá i pláč dětí. Padají facky, když je slyšet volání o pomoc, volá policii. Čeká na ně před domem a společně přicházejí k bytu. role: manžel, manželka, soused, děti, policisté Tři známí výrostci procházejí marketem. Občas se do něčeho zakousnou, otevírají lahve, pod bundu si schovají počítačové hry. Bezpečnostní ochrana je zadrží a volá vedoucího. Ten volá policii. role: tři výrostci, ochranka, vedoucí, policista Skupina opilých mladíků se vrací z diskotéky. Ulice patří jen jim. Hulákají, do všeho kopají. O ulici dál začnou rozbíjet skla aut a vykrádat je. Z okna je sleduje muž a volá policii. role: 3 – 4 mladíci, muž, policisté

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost trestný čin presumpce neviny přestupek Otázky a diskuse: Umíš vysvětlit tyto pojmy? alibi trestní řád vazba

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost zákon = lawprávo = right dopravní nehoda = traffic accident vazba = detencion soud = court policie = police trestný čin = criminal act trest = sentencesvědek = witness

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost vydírání nevěra podvod Pokuste se ve skupině trestné činy seřadit podle závažnosti. Odhalíte bílou vránu? Pokuste se činy vysvětlit nebo uvádějte příklady. loupež rasový útok znásilnění zabití týrání svěřené osoby sprejerstvívýtržnictví ohrožení mravní výchovy mládeže Podařilo se vám najít správné řešení? Proč? zpronevěra zneužití pravomoci veřejného činitelé omezování osobní svobody obecné ohrožení ublížení na zdraví šíření poplašné zprávy vražda krádež

Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Použité zdroje: