31. 3. 2015 ZÁVĚRY ŠETŘENÍ MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI V UHERSKÉM BRODĚ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „Bezpečná cesta“ č /150213/1/01
Advertisements

Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Evidence ostatních činností jednotek PO v JMK
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Kontaktní a koordinační centra
Taktická a prověřovací cvičení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Audit seminář CGI duben 2014.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Organizační členění ÚO
O TRESTNÉM ČINU O PŘESTUPKU O UDÁLOSTI
PRVNÍ ZÁSAH NA MÍSTĚ ČINU
Letecká záchranná služba
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
© 2012 OIKT Plzeň Mobilní Monitorovací Centrum a jeho využití v roce 2011 v rámci projektu „Předcházení a postih projevů extremismu při hromadných akcích“
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Zdolávání mimořádných událostí Oznámení o uložení nebo nálezu výbušniny nebo výbušného systému STČ – 03/IZS.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Tisková konference Pět oblastí analýzy k událostem v Uherském Brodu.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
B E Z P E Č N O S T n a ž e l e z n i c i
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za rok 2009 a porovnání s rokem plk. Mgr. Petr SEHNOUTKA ředitel.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Prezentace úseku vnější služby Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje za rok 2015.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR 1.  nová forma preventivního působení za účelem předcházení protiprávnímu jednání,
Pracovní právo pro veřejné správu Prameny práva Vznik pracovního poměru.
[ 1 ] MUDr. Jana Mladá; Oddělení farmakovigilance Inspekce FV systému © 2011 Státní ústav kontrolu léčiv.
Havarijní plán kraje.
Policejní prezidium České republiky Kancelář policejního prezidenta
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Specializovaný tým MŘ PČR Brno na problematiku DmN
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Interní předpisy hotelu
Spolufinancováno Evropskou unií
Videoverifikace.
Aktuální personální situace Policie České republiky
Činnost Krajského ředitelství policie Zlínského kraje v roce 2016
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
Pět oblastí analýzy k událostem v Uherském Brodu
Vloupání do trezorů a bankomatu za použití výbušniny akce „K A T R“
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu
10 pilířů reformy Policie ČR
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Prázdniny bezpečnější – NÁKLADNÍ DOPRAVA
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

ZÁVĚRY ŠETŘENÍ MIMOŘÁDNÉ UDÁLOSTI V UHERSKÉM BRODĚ

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 2 KONTROLNÍ ŠETŘENÍ zahájeno krátce po události za účelem objektivního posouzení zejména zajištěny záznamy telefonní komunikace a radioprovozu, doprovodná data fotodokumentace výslechy zúčastněných osob a vyjádření policistů kontrolováno, zda byl postup policistů správný zákon o Policii České republiky, zákon o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů vnitřní předpisy - zejména katalogový soubor typových činností - AMOK šetření vlastní a nezávislé na závěrech kontrolního útvaru KŘP Zlínského kraje

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 3 OBLASTI ŠETŘENÍ postup policistů při služebním zákroku postup policistů při záchraně osoby ukryté na toaletě přeprava zásahové jednotky komunikace s městem velení na místě mimořádné události

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 4 ČASOVÝ SNÍMEK cca 12:36 hod.střelba (20 – 25 výstřelů) 12:38 hod.první oznámení: uvnitř asi 20 osob, střílející muž, oznámení (ani následující) neobsahovala relevantní informaci o zraněných 12:36 – 12:47 hod. střelba na paní účetní (6 výstřelů) 12:38 – 12:45 hod. vyžádání součinnosti: OOP Uherský Brod, záchranná služba, pohotovostní a eskortní oddělení, vyjednavač, městská policie 12:47 hod.první hlídka na místě – zákrok střelba po hlídce (1 výstřel)

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 5 VYHODNOCENÍ postup hlídky byl v souladu se zákonem a vnitřními předpisy policisté byli dostatečně iniciativní, ale nemohli zákrok dokončit, aniž by ohrozili osoby, které měly být v restauraci možnost úkrytu pevná přepážka nebyla neprůstřelná – neochránila před střelbou na chodbě ani u schodiště nebyla žádná pevná překážka, za niž by se mohli ukrýt nevěděli, zda je pachatel sám či jich je víc jedny dveře měli policisté v zádech teroristický útok (?)  postup hlídky hodnotíme jako správný

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 6 ČASOVÝ SNÍMEK - pokračování 12:52 hod.vyžádání zásahové jednotky 12:53 hod.příjezd první posily vedoucí OOP Uherský Brod a jeho zástupce činnost na místě (zejména) seznámení se situací a získání informací k efektivnímu provedení zákroku vytěžení osob (zranění, pachatel, prostory restaurace) zajištění nejbližšího okolí, střežení zadního traktu budovy stanovení taktiky zákroku a udělení pokynů policistům vedoucí oddělení informuje operačního důstojníka o plánu provést zákrok, správnost jeho rozhodnutí však operační důstojník zpochybní, a to s ohledem na hosty v restauraci – aby se nestalo ještě něco horšího

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 7 VYHODNOCENÍ operační důstojník převzal rozhodovací pravomoc, aniž k tomu byl v této situaci oprávněn  postup operačního důstojníka hodnotíme jako nesprávný vedoucí oddělení se i přesto připravuje na zákrok probíhá zhodnocení získaných informací a hovor s vedoucím územního odboru Uherské Hradiště, který vydává pokyn k zákroku zákrok je zahájen kolem 13:00 hod.  postup policistů hodnotíme jako správný

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 8 ČASOVÝ SNÍMEK - pokračování kolem 13:00 hod.zahájení zákroku pod vedením vedoucího OOP Uherský Brod 13:00 hod.telefonát pachatele na LTV 158 VZNIKÁ BARIKÁDOVÁ SITUACE A ZAČÍNÁ VYJEDNÁVÁNÍ zrušení pokynu k zákroku 13:06 – 14:15 hod.vyjednávání vyjednavač s mužem hovořil pětkrát a po posledním hovoru učinil deset pokusů navázat komunikaci - neúspěšně 13:58 hod. příjezd zásahové jednotky 14:20 hod. zákrok zásahové jednotky

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 9 VYHODNOCENÍ probíhalo vyjednávání pachatel v rámci rozhovorů sděloval vyjednavači, že má pět rukojmí a že nejsou zraněni souběžně probíhalo i nezávislé zjišťování, zda jsou uvnitř zranění a hodnotila se situace, zda je možno provést zákrok stále chybějící relevantní informace o zraněných s ohledem na vyjednávání od zákroku upuštěno důvodem pro neprovedení zákroku nebyla nepřítomnost zásahové jednotky po neúčelnosti vyjednávání rozhodnuto o provedení zákroku zásahovou jednotkou  následný postup hodnotíme jako správný

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 10 MOŽNOST ZÁCHRANY MUŽE NA TOALETĚ

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 11

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 12 nemožnost nepozorovaně osobu vyvést jiný způsob záchrany než provedení služebního zákroku nebyl možný vysoké riziko zranění ukryté osoby  záchrana - postup hodnotíme jako správný komunikace probíhala prostřednictvím mobilního telefonu manželky hovor, SMS nebyl vyčleněn policista či psycholog určený pouze ke komunikaci s mužem ukrytým na toaletě  komunikace - postup policistů hodnotíme jako nedostatečný

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 13 VYROZUMĚNÍ MĚSTA 12:45 hod.první oznámení Městské policii Uherský Brod a vyžádání součinnosti 12:59 hod.opětovná informace 13:36 hod.pokyn ředitele KŘP Zlínského kraje k informování starosty 13:46 hod.dotaz na městské policii, zda byl starosta informován operační důstojník v počátku komunikace předpokládal, že bude starosta vyrozuměn městskou policií, aniž by výslovně o vyrozumění požádal.  postup hodnotíme jako správný, v komunikaci vidíme prostor pro zlepšení

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 14 PŘESUN ZÁSAHOVÉ JEDNOTKY 12:52 hod.vyžádána zásahová jednotka cca 12:58 hod.odjezd, vzdálenost 93 km 15 policistů, 4 vozidla 13:58 hod.příjezd do Uherského Brodu Vrtulník (Letiště Brno) Eurocopter EC135 (7 pasažérů  4 vyzbrojení policisté) Bell 412 (13 pasažérů  7 vyzbrojených policistů) doletová vzdálenost cca 25 min.  min. 75 min. + přesun k restauraci Družba  postup hodnotíme jako správný

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 15 VELITEL ZÁKROKU velitel první hlídky na místě  velitel zákroku do 12:53 hod. vedoucí OOP Uherský Brod  velitel zákroku do 13:05 hod. vedoucí ÚO Uherské Hradiště  velitel zákroku do 13:40 hod. (fakticky od vyrozumění ve 12:44 hod., vydal pokyn k zákroku, ale vedením pověřil do svého příjezdu vedoucího OOP Uherský Brod) vedoucí OOK KŘP Zlínského kraje  postup hodnotíme jako správný

Závěry šetření l Odbor vnitřní kontroly Policejního prezidia ČR 16 Závěr - shrnutí Nedostatky: převzetí rozhodování o provedení zákroku operačním důstojníkem organizace a koordinace činnosti na operačním středisku Rezervy: v komunikaci s mužem ukrytým na toaletě v informování místní samosprávy v komunikaci s médii