R OZTROUŠENÁ SKLERÓZA ? Ž IVOT NEKONČÍ !!! 19.9.20151Překonej sám sebe – Kongres o RS Kamila Neplechová, Roska Brno – město.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Senioři a Strategie pro Brno Mgr. Eva Gregorová Kancelář strategie města Magistrát města Brna 31. Březen 2011, Jihlava, Rodinná politika v centru pozornosti.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ Z KOMUNITÁRNÍCH PROGRAMŮ EU Autor: Michala Hrbová Obor: Účetnictví a finanční řízení podniku Ročník: 3 Soutěžní sekce: Rozvoj regionů.
POHYBOVÉ AKTIVITY FYZIOTERAPIE DiS. Radomíra Koubová.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl – styl běžné každodenní komunikace Název sady:Funkční.
ZMĚNY ZÁKONA č.96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních Argumenty k podpoře zachování studia vybraných oborů na SZŠ a VOŠZ.
ČESKÁ TELEVIZE Petra Martináková, ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
A GEISMUS Věková diskriminace v pracovním procesu Návrh výzkumu v rámci ČR.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Neziskové organizace Motto: „Abychom zbohatli materiálně, musíme nejprve zbohatnout v mysli.“
ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA ÚHRADA V CENTRECH SE ZVLÁŠTNÍ SMLOUVOU V ROCE 2014 DIAGNOSTICKÁ SKUPINA: ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA KONFERENCE PS PČR LISTOPAD 2014.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa:Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍRegistrační.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Účast ČR v H2020 a v programu EURATOM v období leden 2014 – červenec 2015 Základní výstupy 1. průběžné zprávy o účasti ČR v H2020 (Frank,Albrecht – plánované.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
ARTETERAPIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Martina Vasková Hana Abbasová.  Cíle projektu  Profil společnosti  Nanotechnologie  Analýza prostředí – JAPONSKO  Strategie vstupu na japonský trh.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Neurologická klinika a Centrum klinických neurověd Universita Karlova v Praze, 1. lékařská fakulta a Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Jak se mění život.
Setkání zástupců 1. ročníků
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Co jsme dokázali a co nás ještě čeká
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
Úřad práce České republiky
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Název projektu: Drogové závislosti - násilníci a oběti Bc
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
31 Základní typy zdravotnických systémů
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
DEKRET ROZVOJE A STABILITY ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Dvacet zdravých vět
Náměty pro činnost Národního fóra
Název projektu: Moderní škola
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
FEBA-European Federation of Food Banks
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Váňová Stanislava, Mikeladzová Jana
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Shromáždění členů ČNS ČLS JEP
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Ochrana osobních údajů ve firmách v době účinnosti Obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) - Podpůrné aktivity MPO pro podnikatele Ing. Pavel.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Sociální rehabilitace nevidomých a slabozrakých Tyfloservis o.p.s.
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Je kvantita zárukou kvality ? Vladimír Ort
Terénní krizová služba
Transkript prezentace:

R OZTROUŠENÁ SKLERÓZA ? Ž IVOT NEKONČÍ !!! Překonej sám sebe – Kongres o RS Kamila Neplechová, Roska Brno – město

Překonej sám sebe – Kongres o RS2 ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA (RS) – AUTOIMUNITNÍ CHOROBA CENTRÁLNÍHO NERVOVÉHO SYSTÉMU PROJEVY A NÁSLEDKY – PORUCHY HYBNOSTI, KOORDINACE, ZRAKOVÉ POTÍŽE, PORUCHY SFINKTEROVÉ, SEXUÁLNÍ PROBLÉMY, ÚNAVA, PORUCHY KOGNITIVNÍCH FUNKCÍ, PSYCHICKÉ PROBLÉMY

Překonej sám sebe – Kongres o RS3 ROZTROUŠENÁ SKLERÓZA (RS) – AUTOIMUNITNÍ CHOROBA CENTRÁLNÍHO NERVOVÉHO SYSTÉMU LÉČBA – INJEKCE – INTERFERONY, COPAXONE (léky 1. volby) – INFUZE – NATALIZUMAB (TYSABRI), IMUNOGLOBULINY – PERORÁLNÍ LÉČBA – GILENYA, AUBAGIO, TECFIDERA – KORTIKOSTEROIDNÍ HORMONY, CYTOSTATIKA – LÉČBA DRUHOTNÝCH POTÍŽÍ (deprese, sfinkterové poruchy) – FYZIOTERAPIE, ERGOTERAPIE – PSYCHOTERAPIE

Překonej sám sebe – Kongres o RS4 závěr 19. a 1. polovina 20. století – pokusy o léčbu různými preparáty a postupy (rtuť, AuCl, ZnSO 4, strychnin, odstranění mandlí, ozařování rtg, diety, vitamíny, rozšiřování cév …) 80. – 90. léta – klinické studie léků 1. volby M EZNÍKY V HISTORII RS 1868 – popsána francouzským neurologem J. M. Charcotem 50. – 70. léta – počátek využití protizánětlivých hormonů – ACTH, kortisol, methylprednisolon 21. století – léky 1. volby přicházejí do praxe, další výzkum RS a vývoj nových potenciálních léků prof. Pavel Jedlička – průkopník „moderní“ léčby RS od r – vznikají specializovaná MS centra při fakultních či krajských nemocnicích V NAŠICH ZEMÍCH prof. Eva Havrdová – studentka prof. Jedličky, od 80. let se věnuje RS, přední odborník v ČR Současnost – 15 MS center: 4x Praha, 2x Brno, Ostrava, Olomouc, Zlín, Jihlava, Teplice v Č., Pardubice, Hradec Králové, České Budějovice, Plzeň – poskytují biologickou léčbu NAŘÍZENÍ VLÁDY o místní a časové dostupnosti zdravotních služeb Zahájení biologické léčby roztroušené sklerózy – 4 týdny od diagnózy

Překonej sám sebe – Kongres o RS Překonej sám sebe – Kongres o RS5 P ŘÍBĚH PACIENTKY 1976 – 1984 ZŠ 1984 – 1988 SŠ 1988 – 1993 VŠ 1993 – 1996 PGS S … ANEB „N OVÝ ŽIVOT “ 1999 ATAKA, HNED DIAGNÓZA „vědecká kariéra“ „vědecká už ne kariéra“ 1999 vstup do Rosky BM 2010 ÚP nezaměstnanost 2009 předseda poprvé 2013 předseda podruhé místopředseda Unie Roska 2013 ÚP CHPM P ŘED … ANEB „M INULÝ ŽIVOT “ * 1970

Překonej sám sebe – Kongres o RS6 C O MI RS VZALA … … A DALA

Překonej sám sebe – Kongres o RS O RGANIZACE 1967 – vznik M ULTIPLE S CLEROSIS I NTERNATIONAL F EDERATION – v současnosti 44 přímých členů a cca 50 přidružených – působí v 90 zemích světa 1989 – vznik E UROPEAN M ULTIPLE S CLEROSIS P LATFORM – 41 členských společností v 36 zemích Evropy O RGANIZACE V ČR od r sdružení v rámci Svazu invalidů 1992 – oficiální vznik organizace 1995 – člen MSIF založena v r cca 110 členů vznik v r pomoc konkrétním lidem, zařízením a projektům, benefice založen v r celorepublikový registr ReMuS cvičební maraton MaRS Roska Brno – město na webu i fcb Sdružení mladých sklerotiků na webu i fcb Skládej, o.p.s. na webu i fcb Nadační fond Impuls na webu i fcb vznik v r rozvoj MS center, spolupráce s NF Impuls Nadace Jakuba Voráčka na webu i fcb vznik v r zaměření na nově diagnostikované web: Unie Roska založen v r pobytové a rehabilitační zařízení Domov Sv. Josefa Žireč web: 7

Překonej sám sebe – Kongres o RS8 D ALŠÍ PROJEKTY Překonej sám sebe Život s RS Facebookové skupiny a komunity Není skleróza jako skleróza! Roztroušená skleróza – veřejná Roztroušená skleróza – uzavřená Roztroušená skleróza - lidé s RS združme se a poraďme si Info roztroušená skleróza.cz Je roztroušená skleróza Tvůj problém? My s RS RS převážně vážně RS a alternativní přírodní medicína na webu i fcb na webu i fcb Aktivní život web: RS kompas web: Ereska.net – portál o lécích, klinických studiích… web:

Překonej sám sebe – Kongres o RS9 N AŠE AKTIVITY

Překonej sám sebe – Kongres o RS10 N OVÁ PŘÁTELSTVÍ … … I LÁSKY

Překonej sám sebe – Kongres o RS11 D ĚKUJI V ÁM ZA POZORNOST !!!