CIZOPASNÍCI A PLOŠTĚNCI. Každý je má. Jsou na dveřních klikách, nákupních vozících, domácích zvířatech. Dokonce když si s někým potřesete rukou může do.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RISKUJ přírodopis 6 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Advertisements

ORGANISMY PROVÁZEJÍCÍ ČLOVĚKA BEZOBRATLÍ ŽIVOČICHOVÉ VERONIKA STRAKOVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Markéta Hanzalová.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alexandra Hoňková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Bakterie. Jsou jednobuněčné organismy Stavba buňky bakterií – nakresli a popiš str. 30.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Blanka Hipčová NÁZEV: VY_52_INOVACE_02_CH+PŘ_10.
HYDROSFÉRA VY_32_Inovace_11 TR-1 Mgr.Ivana Trčková ZŠ a MŠ Nedašov.
Anotace Ročník8. Druh materiáluPrezentace Pomůcky Cíl (inovace)Prezentace slouží k učivu o vitaminech, k zápisu do sešitu a k aktivnímu ověření znalostí.
ZÁKLADNÍ PROJEVY ŽIVÝCH ORGANISMŮ Zpracovala : Mgr. Jana Richterová ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR 1 Přírodopis 6. třída.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Miloslav Cajska Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1A_01_Bakterie.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Suroviny pro cukráře I. ročník
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ a MŠ Blatnice pod Sv. Ant.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název projektu: Moderní škola
než začnete prohlížet prezentaci ...
Základní škola, Hradec Králové
Nepohlavní rozmnožování mnohobuněčných
Výukový materiál VY_52_INOVACE_28_ ploštěnci, hlísti
MĚKKÝŠI PLŽI, MLŽI, HLAVONOŽCI
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Ploštěnci 16. února 2014 VY_52_INOVACE_210208
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 114_Bakterie
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_102_Prvoci
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Základní škola, Hradec Králové
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Autor: Mgr. Jana Burdzová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Nezmar a ploštěnka – pracovní list.
Různé podmínky života na Zemi
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: Moderní škola
Název projektu: Moderní škola
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
DIDAKTICKÁ HRA PRO 6. ROČNÍK
Ústrojí hmatu Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková
Léčivé rostliny Michaela Housková 3.A.
JEDNOBUNĚČNÍ ŽIVOČICHOVÉ
Vnější cizopasníci člověka.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Globální problémy současného světa 4 – HIV, AIDS
Rozmnožování organismů
Základní škola, Hradec Králové
MNOHOBUNĚČNÉ HOUBY HOUBY NIŽŠÍ.
Základní škola, Hradec Králové
POTRAVNÍ VZTAHY ORGANISMŮ
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
VY_52_INOVACE_19_01_trávicí soustava
11 Kód materiálu: VY_32_INOVACE_15_KROUZKOVCI Název materiálu:
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

CIZOPASNÍCI A PLOŠTĚNCI

Každý je má. Jsou na dveřních klikách, nákupních vozících, domácích zvířatech. Dokonce když si s někým potřesete rukou může do vás převést půl miliónu organismů (nejvíce se uchovávají za nehty).

Cizopasník = živočich, který získává potravu k životu z těla jiného organizmu. Může to být člověk, zvíře i rostlina. Cizopasníci se dělí na: -vnější -vnitřní

žije na povrchu těla hostitele, živí se krví Blecha obecná Veš dětská Komár pisklavý Klíště obecné Pijavka lékařská

žije uvnitř těla hostitele, živí se krví nebo natrávenou potravou Roup dětský Tasemnice bezbranná

Je živočich se silně zploštělým tělem, žije ve vodě. Ploštěnka mléčná Žije v čistých rybnících řekách. Ploštěnky jsou dravé, živí se drobnými vodními živočichy. Je OBOJETNÍK = ve svém těle má samčí i samičí pohlavní buňky. Rozmnožuje se vajíčky.

-strnulost, pocit vyčerpání po celou dobu (chronická únava) -deprese, zapomnětlivost, nedostatek zaostření na věc (neschopnost důkladného soustředění), mlhavé myšlení -palčivý pocit v žaludku (pálení žáhy) -chudokrevnost nebo nedostatek železa-červy způsobují ztrátu krve a tím chudokrevnost a nedostatek železa -bolesti svalů a artritida-stejně jako bolesti v zádech, ramenech a stehnech -problémy s pletí jako kopřivka, loupání kůže, dermatitida s puchýřky, akné, vředy, boláky, ranky, záněty a otoky -alergie bez zjevné příčiny -časté bakteriální nebo virové infekce -krvácení dásní -bolesti hlavy -nespavost, vícenásobná probouzení během noci -stálé kašlání a nachlazení Zpracovala: Mgr. Markéta Ďurišová

Přírodopis pro 7. Ročník zvláštní školy,Grafie, spol.s.r.o. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. Cizopasníci-jak s nimi zatočit [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. img.cz.prg.cmestatic.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. img.fotoalba.centrum.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. hirudo.kiev.ua [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. nd01.jxs.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. AUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWWAUTOR NEUVEDEN, Autor Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. :.