Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Člověk a příroda Číslo materiálu: VY_32 _INOVACE_409 Ročník: VI. Sada: Přírodopis Druh: Výukový materiál Autor: Mgr. Petr Suchánek Název: Brouci I Anotace: Materiál slouží k seznámení s učivem. Jednotlivé části mohou být použity jako zápis do sešitu. Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Brouci

3 známo asi druhů velikost od desetin milimetrů po 20 cm krovky – první pár křídel vyztužen chitinem krovky chrání druhý pár blanitých křídel Titán obrovský

4 Svižník polní – rychlý běžec, dospělci i larvy jsou dravci

5 Střevlíci – v ohrožení vypouštějí zapáchající tekutinu, většinou noční dravci, mají mimotělní trávení

6 Potápník vroubený – největší dravec mezi vodními brouky

7 Hrobařík obecný – pod zem zahrabávají zbytky uhynulých organismů, v blízkosti kladou vajíčka

8 Páteříček – má měkké krovky, žije na květech

9 Světlušky – v noci světélkující brouk, svícení mu umožňuje chemická látka luciferin, samečci létají, samičky nemají křídla

10 Otázky Mor byl rozšiřován především …………….. . Mravence chytá do zemních pastí …………… . Motýly dělíme na …………… a ………….. . Luciferin umožňuje …………………. . Jaká je souvislost mezi hedvábím a bourcem morušovým?

11 Použité zdroje: AUTOR NEUVEDEN. http://cs. wikipedia. org/ [online]
Použité zdroje: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google