SDRUŽENÍ VALAŠSKO – HORNÍ VSACKO. CYKLOSTEZKA BEČVA – představení území projektu: mikroregion je největším mikroregionem Valašska. Jeho členy jsou obce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové výzvy v cyklistické dopravě a cykloturistice
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
 Projekt započal rozhodnutím obcí svazku v roce 2007  Projektové dokumentace pro ÚR a SP 2007 – 2008  Majetkoprávní narovnání více než 800 pozemků.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Greenways Jizera Cyklojízda Greenways Jizera 17. –
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Stavební akce a uzavírky na krajské silniční síti
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Projektová dokumentace „Pěší stezka - lokalita Šance“ byla podpořena z rozpočtu Moravskoslezského kraje v rámci dotačního programu na přípravu projektové.
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Investice a neinvestiční opravy na krajské silniční síti v r. 2018
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Dotační program pro rok 2019
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

SDRUŽENÍ VALAŠSKO – HORNÍ VSACKO

CYKLOSTEZKA BEČVA – představení území projektu: mikroregion je největším mikroregionem Valašska. Jeho členy jsou obce a města na horním toku řeky Vsetínské Bečvy lemovaný státní hranicí se SR na jižní straně pohořím Javorníky a na severu pohořím Vsetínských Vrchů. Členskými obcemi a městy jsou: Vsetín, Janová, Hovězí, Huslenky, Halenkov, Nový Hrozenkov, Karolinka (sídlo sdružení), Velké Karlovice.

CYKLOSTEZKA BEČVA – motivace k projektu  Hledání prioritního tématu rozvoje regionu v oblasti cestovního ruchu  Zadání a zpracování rozvojové strategie území  Existence dílčích úseků cyklostezky Bečva  Jednoznačný výstup ze strategického dokumentu ukázal na silnou stránku v potenciálu MTB cyklistiky (347km cyklotras)

CYKLOSTEZKA BEČVA – jak financovat projekt  ROP Střední Morava  Přeshraniční spolupráce SR – ČR  SFDI Stávající vybudované úseky stezky byly vybudovány za pomocí příspěvku SFDI Termínově byla dříve zveřejněna výzva do ROP, z tohoto důvodu byla v průběhu ledna a února 2008 zpracována studie proveditelnosti, benefit a povinné přílohy žádosti byla žádost předložena k hodnocení V červenci 2008 byla žádost vyhodnocena jako způsobilá k financování z ROP ve výši příspěvku 107 miliónu Kč

CYKLOSTEZKA BEČVA – nadšení vystřídaly rozpaky aneb důležité faktory ovlivňující zdárný průběh realizace projektu  Dokumentace (stavební) byla zadána ke zpracování v srpnu 2007 (pozdní termín)  Výběr dodavatele (je třeba zvolit většího dodavatele dokumentací s místní znalostí prostředí)  Starostové nesmí řešit majetkové vztahy k pozemkům až po oznámení o získání dotace i přesto, že jsou přesvědčeni o dohodách z vlastníky (často se stávali obětí vydírání díky slibům svých předchůdců na radnicích)  Dbát na rizika spojené s integrovaným typem žádosti do ROP

CYKLOSTEZKA BEČVA – rizika ohrožující realizaci  Komplikované stavební řízení  Podmínky dotčených orgánů státní správy: - CHKO - SŽDC, Drážní úřad !!!!! - Povodí Moravy - ŘSZK (koliznost z rekonstrukcí silnice do Velkých Karlovic nebyla známa) Majetkoprávní vypořádání pozemků se neustále opakovala a vyžádala si opakované změny dokumentací a nová a nová vyjádření dotčených orgánů

CYKLOSTEZKA BEČVA – co způsobily uvedené faktory  Především nedodržení termínů dodání povolení stavebních úřadů  Neustálé změny dokumentací si vzhledem k majetkoprávním vztahům a dodržení podmínek orgánů státní správy vyžádaly dvojnásobné zvýšení ceny za projektové dokumentace  Žádost o prodloužení konečného termínu dodání příloh nezbytných pro podpis smlouvy o financování  Skluz ve vypsání výběrového řízení na dodavatele stavby (na dalším snímku rozepsáno)  Volby do krajských zastupitelstev a tím menší činost Regionální rady

CYKLOSTEZKA BEČVA – financování  Jak vyřešit financování projektu, jehož žadatelem je mikroregion, který nevlastní žádný majetek a je tedy pro banky nerelevantním partnerem???  V rámci výběrového řízení na dodavatele stavby je řešena i možnost zaúvěrování od dodavatelské firmy  Kombinace ROP s dotací SFDI může také výrazně ovlivnit konečné zatížení obcí  Důležité je tedy vše mít řešeno v dostatečném předstihu před podáním žádosti a nepodcenit přípravu

CYKLOSTEZKA BEČVA – co vlastně řešíme?  Řešíme 32 km trasy pro cyklisty z nichž 26 km je nových cyklostezek  Projekt je stěžejní pro další rozvoj regionu v oblasti cestovního ruchu a má za úkol profilovat region jako destinaci horské cyklistiky – od něj se rozvíjí další synergie aktivit a projekty soukromých subjektů zahrnutých v IPRÚ Horní Vsacko  OBROVSKÝ VÝZNAM PRO VYUŽITÍ VOLNÉHO ČASU OBYVATEL VALAŠSKA  Návaznost na další úspěšné projekty cyklostezek podpořených z ROP na Valašsku (více než 280 miliónů Kč z alokace zůstane na Valašsku!!!!!)

CYKLOSTEZKA BEČVA  Děkuji za pozornost  Roman Kalabus, manažer a koordinátor Sdružení Valašsko – Horní Vsacko  valassko-hornovsacko.cz 