Hana Grulichová Ilona Vlasáková
Zemědělské plodiny Maso Čeremša Plané meruňky
Maso Mléko - kyselé Uzené, solené, vařené, pečené polotovary Bešbarmak Sopra Pravidla servírování Bešmarmaku
Pravidla podávání chodů Baursaky Předkrmy z koniny Tandyr nan Samsa Bešbarmak Plov
Skopové a vepřové Obiloviny, luštěniny Zelenina Ovoce Hodně koření Polévky Hrachová polévka Šavlja s meruňkami
Šurpa Jupka
Prolínání kuchyní Konzervace masa – sušení na slunci nebo v rozpáleném písku Velbloudí mléko Ryby pouze u Ogurdžalinců
Čal Kara gurt Bekmes Turkmenská chalva
Naan Obi non Manti
1. Alena, VLČKOVÁ. 3X99 specialit sovětské kuchyně. Praha : Lidové nakladatelství, ISBN: – 34 asie/zeme/ isualDictionary/Rice surpa-ar-liellopu-vai-jera-galu/