Hana Grulichová Ilona Vlasáková.  Zemědělské plodiny  Maso  Čeremša  Plané meruňky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Advertisements

Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
autor Mgr. Alena Marková
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
Potraviny rostlinného původu
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
„EU peníze středním školám“
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Autor výukového materiálu: Dagmar Mikulová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: Číslo klíčové aktivity:III/2.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Bc. Anna Hana Kučeráková.
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Předmět: Potravina a výživa Ročník: první
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GASTRONOMIE V EVROPSKÉM KONTEXTU
Luštěniny Ing. Alena Říhová
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Květáková 10,60 Kč / 16,- Kč ÚTERÝ.
BE soup 1 Slepičí vývar s rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
Burdová Aneta Plívová Tereza HKSN, 1. ročník
Zemědělství ČR. Živočišná výroba Chov skotu Rozhodující odvětví v živočišné výrobě Mléko, hovězí maso, trus jako hnojivo Po celém území, zejména východní.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ÚTERÝ Polévka Risi - bisi 20,- Kč Polévka Fazolová s uzeninou 25,- Kč.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
Úterý BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a masovými knedlíčky 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 BE – Krémová polévka ze špenátu a sýrem 16,60 Kč / 21,-Kč.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 35 Název školy: Střední průmyslová.
PONDĚLÍ Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a rýží 20,- Kč Polévka Bramborová 25,- Kč.
Středa BE soup 1 Toskánská 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Bramborová s paprikou 16,60 Kč / 21,- Kč.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
STŘEDA Polévka Hovězí s kapáním 20,- Kč Polévka Cibulový krém 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Kuřecí vývar s drobením 20,- Kč Polévka Hrachová 25,- Kč.
ÚTERÝ Polévka Drůbeží vývar s drobením 20,- Kč Polévka Bramborová polévka 25,- Kč.
13. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
10. – 14.října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
října 2016 PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PÁTEK Polévka Čínská hovězí 20,- Kč Polévka Zelňačka 25,- Kč.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Hovězí vývar s játrovou rýží Jemná zeleninová se smetanou
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
5.12. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Zeleninový vývar s rýží a zeleniou
Hovězí vývar s nudlemi a zeleninou
PESTROST STRAVY.
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
Slepičí vývar se zeleninou a rýží
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Test – polévky Ing. Petra Pechová 2012.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ.
Název projektu: Moderní škola
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Transkript prezentace:

Hana Grulichová Ilona Vlasáková

 Zemědělské plodiny  Maso  Čeremša  Plané meruňky

 Maso  Mléko - kyselé  Uzené, solené, vařené, pečené polotovary  Bešbarmak  Sopra  Pravidla servírování Bešmarmaku

 Pravidla podávání chodů  Baursaky  Předkrmy z koniny  Tandyr nan  Samsa  Bešbarmak  Plov

 Skopové a vepřové  Obiloviny, luštěniny  Zelenina  Ovoce  Hodně koření  Polévky  Hrachová polévka  Šavlja s meruňkami

 Šurpa  Jupka

 Prolínání kuchyní  Konzervace masa – sušení na slunci nebo v rozpáleném písku  Velbloudí mléko  Ryby pouze u Ogurdžalinců

 Čal  Kara gurt  Bekmes  Turkmenská chalva

 Naan  Obi non  Manti

 1. Alena, VLČKOVÁ. 3X99 specialit sovětské kuchyně. Praha : Lidové nakladatelství, ISBN: – 34  asie/zeme/     isualDictionary/Rice  surpa-ar-liellopu-vai-jera-galu/ 