 Mýtus: OSPOD ví nejlépe, co je pro dítě a rodinu dobré  Mýtus: IPOD znamená pro pracovníky pouze zvýšení administrativy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je vynucováno státní mocí Objektivní.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Jihlava 25. listopadu 2014.
Sekce náměstka ministryně pro ochranu práv dětí a sociální začleňování Odbor ochrany práv dětí (91) Odbor sociálního začleňování (92) –1–1.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené rodiny a děti Pardubice, 25. říjen 2012 MPSV.
Kritické poznámky k novele Zákona o sociálně právní ochraně a dopadech v praxi MUDr.F.Schneiberg Společnost sociální pediatrie ČLS JEP Poslanecká sněmovna.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
Sub-projekt PF 098: Práva dítěte ve školské praxi Brno, 26. listopadu 2013 Autentická participace Petra Ali Doláková Realizátor projektu: Česko-britská.
Návrat z mateřské a rodičovské dovolené, praktické problémy Autorka: Mgr. Lada Štěrbová Vedoucí závěrečné práce: JUDr. Pavel Jindřich.
PROJEKT ISTI INFORMAČNÍ SYSTÉM TECHNICKÉ INFRASTRUKTURY VEŘEJNÉ SPRÁVY
Poziční analýza školy Mgr. Miloslav Hubatka.
Příspěvek pro seminář Zvláštní dětská zařízení na rozcestí – jak dál?
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Pojem přeměna obchodní společnosti
Zákon o sociálním podnikání
Josef Středula, předseda ČMKOS
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
NOVINKY Z ODBORU ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Porada ředitelů organizací z oblasti školství Otrokovice
Centrum ÁČKO, p.o. Valašské Meziříčí
Vteřina poté Participace z pohledu bývalých klientů ústavních zařízení
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpůrná opatření prvního stupně
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Zákon o sociálním podnikání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Aktuální otázky stalkingu z pohledu teorie a praxe
Organizační struktura
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení
jak budovat kulturu školy společně
Spolupráce škol a orgánů sociálně-právní ochrany dětí
Národní konference GDPR 2017, Praha, 23. listopadu 2017
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
Hledáme klíč k právům dětí
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Právo sociálního zabezpečení
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Mezinárodní osvojení, osvojitelnost dítěte
Profesionalizace sociální práce v ČR
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

 Mýtus: OSPOD ví nejlépe, co je pro dítě a rodinu dobré  Mýtus: IPOD znamená pro pracovníky pouze zvýšení administrativy

 Co je pro klienta dobré ví zpravidla jen klient sám – někdy to ale neumí pojmenovat, nebo si to „bojí přiznat“.  Při kvalitní práci s klientem (za využívání odborných metod sociální práce) zkušený pracovník pozná, kde je skutečný a opravdový zájem klienta

 V praxi někdy časté u agendy NRP: pracovník/ice se domnívá, že pro dítě je vhodnější náhradní rodinná péče, např. adopce, nebo pěstounská péče „na druhém konci republiky“, protože „rodiče nejsou dost dobří“ a náhradní rodinná péče je „společensky přijatelnější“

 Klient má právo rozhodovat sám o sobě. Má právo mít jiný názor než OSPOD.  Motivací pro klienty může být jejich „zplnomocňování“, jejich větší zapojení do rozhodovacích procesů o jejich osobě, nebo o situacích, které se jich týkají.

 Spolupráci nelze chápat pouze mezi subjekty (myšleno institucemi) navzájem, ale spolupráci je nutno chápat ve smyslu: OSPOD x klient.  Je nezbytné, aby OSPOD využíval moderních metod sociální práce – např. rodinné konference.

 OSPOD nikdy nesmí podsouvat svůj názor klientovi. Může ale využít nadhledu (pohledu zvenčí), který oproti klientovi může mít.

 „Zmocňování klienta“ je nutné nastavit již při stanovování zakázky mezi klientem a OSPODem. Klientovi jasně sdělit, co bude jeho úkolem, co se od něho očekává a případně do kdy.  Pro kvalitní práci je nezbytné precizní zpracování IPODu, a konkrétní stanovení cílů. Stanovení obecných cílů nevede ke kvalitní práci.

 Zkušenosti  Neabsorbování nových poznatků  Nevzdělanost – chybí „základní vědomostí baterie“. Zejména v některých regionech je velký problém s obsazením pozic na OSPOD. Příliš teoretické zaměření studijních oborů na univerzitách.  ZOZ – uznávání ZOZ, nejasná pravidla

 Problém: informace se nedostávají k řadovým pracovníkům. Často nedochází ke kvalitnímu a efektivnímu předávání informací. Mnohde na porady, konference aj. chodí výhradně vedoucí.  Problém č. 2 – někdy i OSPODy samotné podléhají mýtům, mediálním informacím a „informacím z 2. ruky“ typu JPP

 „zkostnatělost“  Přílišná obezřetnost před „novinkami“. Vystresovanost z přemíry práce. Obava z pochybení – z toho důvodu volba bezpečné cesty „zajeté koleje“. Volba osvědčeného.

 IPOD – jeho významem je zejména kvalitní stanovení cílů – tedy kam má práce směřovat.  INDIVIDUÁLNÍ – měl by „donutit“ OSPOD přemýšlet individuálně, opustit zajeté šablony, hledat řešení „na míru“

 Cíle musí být konkrétní, nikoliv obecné. Nemá smysl dělat IPOD „pro formu“, pro uspokojení nadřízených orgánů atd.  Důležitý je obsah.  Bez stanovení konkrétních cílů není zřejmé, kam má „případ“ směřovat (fluktuace zaměstnanců na pracovišti atd.)

 IPOD není nástrojem byrokratickým. Může naopak OSPODu práci velmi usnadnit. Při kvalitním zpracování může pomoci najít řešení včas, předejít „slepým uličkám“.

 Nevyhotovení IPOD – naopak přináší více práce (minimálně zpracování zprávy o nápravných opatřeních pro nadřízený/kontrolní orgán )  Nevyhotovení IPOD – je zákonnou povinností (§ 10, odst. 3, písm. d, zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně právní ochrany dětí ) – jeho nevypracování je tedy vůči klientovi minimálně nefér

 Aktualizování IPOD – umožňuje promítnutí aktuální situace do práce s klientem

 Další mýty  Vznik mýtů – média, široká veřejnost, neúplné informace, fámy, touha po skandalizování (např. při „zavedení PPPD“ budou děti putovat z rodiny do rodiny a vystřídají až 40 rodin, jak je tomu „v zahraničí“)