ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Cyklus seminářů „Musíš chtít sama“ Jdeme s kůží na trh.
Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Jak se uplatnit na trhu práce
Název projektu: Moderní škola
Profil HR poradce a školitele
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ a personální činnosti
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Vzdělávací obor: Svět práce
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
5. téma:. Práce jako výrobní faktor  půda, práce, kapitál ( + know-how)  „Lidský kapitál“ (vzdělání + praxe = kvalifikace)  Státní politika zaměstnanosti.
Trh práce „pomyslný prostor, v němž zaměstnavatelé hledají pracovní sílu a pracující ji nabízejí ve snaze obstarat si prostředky k obživě. Vzájemný poměr.
Možnosti monitoringu pracovního trhu v systému práce ÚP ČR: Současný stav a výhledové možnosti Josef Pitner, ÚP JmK Brno, Projekt OP LZZ „Aktivní.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Úloha personální práce v podniku Organizování procesu změn ve struktuře a kvalitě lidských zdrojů organizace v souladu s potřebami, které jsou dány požadavky.
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Jak na pracovní pohovor?
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
JAK NAPSAT ŽIVOTOPIS.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
Personální mamagement
Dobrý den, dovolte, abych se představil Strukturovaný životopis  1. Osobní informace  2. Historie zaměstnání  3. Dosažená vzdělání  4. Počítačové.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Životopis Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
TVORBA STRUKTUROVANÉHO ŽIVOTOPISU. Obecné poučení Životopis (biografie, curriculum vitae ) – přehledný soupis informací o určité osobě, které se požadují.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
OSOBNÍ DOPIS OBČANA INSTITUCÍM
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Ing. Veronika Dostálková MBA
Způsoby hledání zaměstnání, úřad práce 1 – Hledání zaměstnání
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Jak obstát na pracovním trhu aneb nalézt zaměstnání
Funkční styl administrativní
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
ZAMĚSTNANOST.
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova

PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál

ZAMĚSTNANOST  Zaměstnanec  Zaměstnavatel  Zákoník práce  Nezaměstnanost

POLITIKA ZAMĚSTNANOSTI  MPSV, ÚP  Uchazeč o zaměstnání 1. Aktivní politika zaměstnanosti - Zprostředkování zaměstnání - Zprostředkování rekvalifikací a dalších kurzů - Poradenské a informační služby

POLITIKA ZAMĚSTNANOSTI 2. Pasivní politika zaměstnanosti - vyplácení finanční podpory uchazečům o zaměstnání

NEZAMĚSTNANOST  Míra nezaměstnanosti  Druhy nezaměstnanosti : FRIKČNÍ STRUKTURÁLNÍ CYKLICKÁ SEZÓNNÍ  Negativní dopady nezaměstnanosti

ODMĚŇOVÁNÍ ZA PRÁCI  MZDA  Druhy mezd: ČASOVÁ x ÚKOLOVÁ HRUBÁ x ČISTÁ x SUPERHRUBÁ NOMINÁLNÍ x REÁLNÁ

PROFESNÍ VOLBA  Utváření a rozvíjení :  reálného profesního cíle  vlastností a schopností významných pro : proces volby povolání jeho výkon eventuální rekvalifikaci

PŘEDPOKLADY PRO VÝKON POVOLÁNÍ  Schopnosti  Vlastnosti  Zdravotní a tělesné předpoklady  Zájmy  Kvalifikace –formální - neformální  Osobní cíle

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ  Životopis  Motivační dopis  Přijímací pohovor

STRUKTUROVANÝ ŽIVOTOPIS  Při vytváření životopisu dbejte na přehlednost, stručnost a pravdivost.  Dbejte na úpravu v rámci vzhledu a bezchybnosti (gramatické, ale i věcné).

PŘEHLED ÚDAJŮ, KTERÉ JSOU POVAŽOVÁNY ZA VYŽADOVANÉ:  Osobní údaje  Jméno a příjmení, Datum narození, Adresa bydliště, Kontakt  Vzdělání  Na první místo uvádějte nejvyšší dosažené vzdělání, datum začátku a (předpokládaného) ukončení studia  Praxe  Seznam dosavadních pracovních zkušeností pište chronologicky, začínejte současnou pracovní pozicí,  Uveďte jméno společnosti, název pozice, časový údaj, jak dlouho jste danou pozici zastávali ( od – do)  Jazykové znalosti  Seznam jazyků, které ovládáte aktivně, či pasivně (slovem, písmem), získané certifikáty, zkoušky  Ostatní znalosti, schopnosti, dovednosti ( PC, ŘP, kurzy, úspěchy,… osobní vlastnosti )  Zdravotní stav  Datum sepsání životopisu Podpis / váš/ :

MOTIVAČNÍ DOPIS  Slouží jako průvodní dopis k reakci na inzerát, motivuje zaměstnavatele, aby si vybral právě vás k dalšímu pohovoru, doplňuje informace ze strukturovaného životopisu. Ten se k motivačnímu dopisu přikládá jako příloha.

STRUKTURA MOTIVAČNÍHO DOPISU  Firma (adresát) (datum, není-li na konci dopisu) Motivační dopis  Oslovení, pozdrav  Na co – jakou nabídku -reaguji (kde jsem ji četl, kdy, o jaké místo se jedná)  Moje vzdělání  Moje zkušenosti, schopnosti, dovednosti v návaznosti na požadavky v inzerátu  Přílohy ( strukturovaný životopis)  Možnosti kontaktování  Poděkování, rozloučení  Jméno  Adresa  Kontakt ( datum, není – li na začátku + podpis) 

VZOR MOTIVAČNÍHO DOPISU  (Ing. Pavel Novák  Derex, s.r.o.Nádražní  Brno)  Vážený (pane Ing. Nováku),  reaguji na Vaši nabídku práce ze dne 25. července 2012 na pozici Manažer obchodní sítě na serveru ABC.cz. Vystudovala jsem manažerský obor na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně, se kterou i nyní spolupracuji ve formě vedení občasných přednášek. S řízením a motivací týmu mám bohaté zkušenosti, protože jsem mnoho let pracovala na místě oblastní manažerky v bance a měla jsem na starost množství lidí zabývajících se prodejem bankovních produktů. Práce s lidmi mne baví a také právě proto jsem byla několikrát odměněna za nejvyšší produktivitu v celé České republice. Vzhledem k častým obchodním cestám do zahraničí mluvím plynně anglicky a německy. Ve Vaší firmě jsem schopná vybudovat fungující a produktivní tým. V případě otázek mne můžete kdykoli kontaktovat formou e- mailu nebo telefonu. Ostatní dotazy eventuálně ráda zodpovím na osobním pohovoru.  Těším se na případnou spolupráci, s pozdravem  Jméno  Adresa  Kontakt (Datum) Vlastnoruční podpis