Historie společnosti Enviropol je členem European Electronic Recycling Association 2010 2011 2013 Založení – servisní společnost pro sběr, dopravu a skladování.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák REDOXNÍ REAKCE ELEKTROLÝZA výroba chloru „elektrolyzér“ rozklad vody.
Advertisements

Název školy: Základní škola Mnichovo Hradiště Autor DUM: Název: VY_32_INOVACE_28_Hutnictví a strojírenství ČR_Sluková Téma: Hutnictví a strojírenství ČR.
Jak se získávají kovy z rud, od železné rudy k oceli Chemie 9. ročník Základní škola Benešov, Jiráskova 888 Ing., Bc. Jitka Moosová.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
Charakterizace strusky ze zařízení pro energetické využití odpadů Aneta Krausová, Michal Šyc, Radovan Šomplák, Martin Pavlas, Petra Kameníková, Ústav chemických.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU OP vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.24/ Zahájení projektu:
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Přehled a zvláštní typy zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Předcházení vzniku odpadů Jana Blecherová Říjen 2015.
Rodinná společnost AMOENÉ s.r.o. Vás zve k prezentaci produktu Lavosept® Alkoholového dezinfekčního přípravku ve formě čirého gelu nebo roztoku.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Rozdělení zdrojů Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Usměrňovač alternátoru Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
L OGISTICKÉ ŘETĚZCE Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje.
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VÝROBA OCELI Co má společného ? železo litinové klepadlo rez a
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
gold -beater - der Goldschläger - золотобо́ец -
VY_32_INOVACE_07_32_VODIČE A NEVODIČE (IZOLANTY)
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_12 TÉMA: Vlastivěda4
Kalkulátor emisí skleníkových plynů
Výroba elektrické energie - obecná část
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Projekt: Šance pro každého žáka
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Ocel VY_32_INOVACE_25_502 Projekt.
Autor: Olga Kociánová Datum ( období): září 2011 Ročník: 5
Snížení nákladů na vytápění budov
Vzduch VY_32_INOVACE_1A_15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_19.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Příspěvek na konferenci
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Název materiálu: Nerostné suroviny
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Elektrické spotřebiče, vodiče, nevodiče
Vlastnosti technických materiálů test
Gastronomická zařízení – Ochrana životního prostředí v gastronomii
VY_32_INOVACE_90.
Elektromagnetická slučitelnost
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Strojní zařízení - Pracovní proces s výztuží
Rozvoj pracovních programů pro osoby se zdravotním postižením
Název projektu: Moderní škola
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Zpráva ČR o implementaci směrnice 1999/13/ES o používání organických rozpouštědel. Radostovice
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Výroba pelet z biomasy v Habrech
Mistrovská zkouška Jednání Sektorové rady
Interaktivní elektrický obvod
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Změna rozsahu definice elektrozařízení
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Historie společnosti Enviropol je členem European Electronic Recycling Association Založení – servisní společnost pro sběr, dopravu a skladování použitých Elektrických a elektronických zařízení (EEZ). Provoz překladišť elektroodpadu, ruční demontáž CRT TV. Založení pobočky v Polsku. Otevření závodu na zpracování elektroodpadu v Jihlavě, specializovaná linka na drobné domácí spotřebiče. Založení organizační složky na Slovensku, provoz překladišť, středisko ruční demontáže.

Centrála Praha Závod na zpracování EEZ Jihlava Organizační složka Bratislava, SK Zastoupení Wroclaw, PL Překladiště EEZ CZ – Plzeň CZ – Pardubice CZ – Brno SK – Trnava SK – Banská Bystrica Charita Ostrava Ruční demontáž CRT TV Závod Jihlava Chráněné pracovní místa pro OZP

CRT TV ruční demontáž Středisko Ostrava – spolupráce s Charitou Ostrava, 25 chráněných pracovních míst pro lidi se zdravotním postižením OZP

Zpracování OEEZ Jihlava Odpadní Elektrické a Elektronické zařízení Nový závod se specializuje na zpracování drobných domácích spotřebičů

Jihlava závod na recyklaci EEZ Příjem vstupního materiálu

Jihlava závod na recyklaci EEZ Předpříprava Je potřebné vytřídit např.: Tonery Baterie a akumulátory Kondenzátory 8 chráněných pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením OZP

Jihlava závod na recyklaci EEZ Bezpečnost Pracovní podmínky Kvalita Nepřetržité čištění

Jihlava závod na recyklaci EEZ Posun do fáze drcení Přetříděný materiál - vstup do linky

Jihlava závod na recyklaci EEZ Separace frakcí: železo, kovy, plasty

OEEZ zpracování Produkty automotive Použité elektrické a elektronické zařízení Separované výstupní frakce  Železo  Neželezné kovy: Měď, Hliník, Cín, Zinek  Nerez  Plasty  Prach s obsahem Zlata, Stříbra, Platiny

 Železný šrot  Železný šrot - drť  Železný šrot – jemná drť OEEZ výstupy z linky Neželezné kovy Nerez Železo PlastyPrach  Granuláty, % Měď 40 – 90%, obsahuje Zlato, Stříbro, Platinu  Granuláty s obsahem Hliníku  Kompozit Železo+Měď  Lisované kusy  Drť – mix plastů  Obsahuje: Zlato, Stříbro, Platinu, Palladium

Likvidace dat všech stupňů utajení Likvidace dat

Efektivita zpracovatelské linky Z výstupů se získají suroviny pro další výrobu Z výstupů se získají suroviny pro další výrobu + energetické využití 95% využití 80% materiálové využití Železo PlastyNeželezné kovyPrach Požadavek zákona 75% Požadavek zákona 65%

Děkuji za pozornost.