Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

L OGISTICKÉ ŘETĚZCE Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "L OGISTICKÉ ŘETĚZCE Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje."— Transkript prezentace:

1

2 L OGISTICKÉ ŘETĚZCE

3 Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace doplněné textem podporujícím výklad učitele. Metodický pokyn Materiál používá učitel při výkladu – pro větší názornost a atraktivnost výuky a zároveň jej mohou využívat žáci pro domácí přípravu na výuku.

4 L OGISTICKÉ ŘETĚZCE jsou klíčovým pojmem logistiky jsou integrujícím prvkem řízení podnikových procesů, zajišťujících pohyb materiálů a hmotných produktů od získávání surovin až po finální spotřebu.

5 L OGISTICKÝ ŘETĚZEC je složen z : Cest Cest (kanálů) – po nich se pohybují aktivní a pasivní prvky logistiky toků Dílčích hmotných a nehmotných toků, které se uskutečňují mezi různými články (podsystémy) ve výrobě, dopravě a obchodě

6 Č LÁNKY LOGISTICKÝCH ŘETĚZCŮ Ve výrobě : doly, továrny, sklady, montážní linky, V dopravě a zasilatelství : železniční stanice, přístavy, letiště, terminály a překladiště, celní sklady, logistická centra, V obchodě : sklady velkoobchodu, prodejny, cross-docková centra.

7 H MOTNÁ STRÁNKA LOGISTICKÉHO ŘETĚZCE se zabývá přemísťováním osob a věcí jedná se o procesy zásadně netechnologické povahy, složené z operací: balení, tvorba manipulačních a přepravních jednotek, nakládka a vykládka zboží, přeprava, skladování apod.

8 N EHMOTNÁ STRÁNKA spočívá v přemisťování informací, signálů, zpráv a údajů potřebných k tomu, aby se mohlo přemisťování věcí nebo osob uskutečnit.

9 S CHÉMA TOKU MATERIÁLU A INFORMACÍ

10 K ONTROLNÍ OTÁZKY : 1. Uveďte články logistických řetězců v dopravě. 2. Co obsahují nehmotné toky mezi jednotlivými články logistického řetězce? 3. Uveďte příklady pasivních prvků logistiky.

11 P OUŽITÉ ZDROJE : PERNICA, P. Logistika pro 21. století. 1. vyd. Praha: Radix, 2005, ISBN 80-86031-59-4 SIXTA, J., M. ŽIŽKA. Logistika, teorie a praxe. 1. vyd. Brno: CP Books, 2005, ISBN 80-251-0573-3 Obrázky galerie Kliparty kvalitně [cit. 11.8.2012]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 WWW: http://office.microsoft.com/cs- cz/images/


Stáhnout ppt "L OGISTICKÉ ŘETĚZCE Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje."

Podobné prezentace


Reklamy Google