REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

STRATEGIE INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI
Strategie inteligentní specializace Olomouckého kraje Inovace a technologie v rozvoji regionů 24. dubna 2014 Brno.
Deset let inovační politiky Jihomoravského kraje Rámec konkurenceschopnosti města Ostravy 24. leden 2012 Petr Chládek.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Ing. Jan Světlík Prezident MSSK. Vybrané ukazatele – makroekonomického prostředí ČR Současný stav klastru Nová vize rozvoje Nové Vítkovice.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Strategie mezinárodní konkurenceschopnosti a priority MPO pro programové období kohezní politiky 2014.
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Inovace a technologie v rozvoji regionů (Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III.) JUDr. Vladimír Gašpar Regionální inovační.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Fórum Evropský rok aktivního stárnutí a mezigenerační solidarity 2012 Ing. Blanka Miksová Praha,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Regionální inovační infrastruktura v ČR JUDr. Vladimír Gašpar, předseda představenstva ČARA 4. prosinec 2007, Praha – Inovace 2007.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
INOVACE 2011 Pražská rada pro výzkum a ekonomiku (PRVEK) Bohuslav Svoboda Primátor hl. m. Prahy
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
RIS JMK Vznik a vývoj Brno Východiska a specifikace zpracování RIS JMK  První RIS v ČR, konzultace zahájeny 1998  Impuls z projektu InterpRISe.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Jaká je perspektiva Ústeckého kraje? Ing. František Jochman Krajská hospodářská komora ÚK.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Microsoft Inovační Centra  Innovation Day, Brno
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
2 Regionální inovační strategie Jihomoravského kraje III. JUDr. Vladimír Gašpar, ředitel RRA JM, P ředseda představenstva ČARA INOVACE A.
Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích – I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
„REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE – NÁSTROJ PRO ROZVOJ ZLÍNSKÉHO KRAJE“ Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje Konference „Regionální inovační strategie Zlínského.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) a Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje (RIS) Jednání pracovní skupiny č. 1.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s. Seminář Inovační potenciál ČR Pavel Švejda Praha, 8. září 2016.
INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE 6.BŘEZEN 2014, DOPRAVNÍ VaV CENTRUM Marie ZEZŮLKOVÁ, Kancelář strategie města.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Regionální inovační strategie
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Proč potřebujeme zadání od místních autorit pro lokalizaci investic?
Technologická agentura
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK

Regionální inovační strategie (RIS) je dlouhodobý plán, který zvyšuje konkurenceschopnost celé jižní Moravy. Co je to RIS? Regionální inovační strategie3 / 7

Jak si stojíme v rámci EU? Regionální inovační strategie4 / 7

Jak si stojíme v rámci EU? Regionální inovační strategie5 / 7

Jak si stojíme v rámci EU? Regionální inovační strategie6 / 7

Na čem můžeme stavět dlouhodobý rozvoj regionu? 1.Můžeme navázat na průmyslovou tradici. 2.Můžeme navázat na úspěšné strojírenství, chemický a farmaceutický průmysl. 3.Měli bychom využít toho, že díky univerzitám máme řadu kvalitních vědců a kvalifikované absolventy. 4.V současnosti zde působí řada významných technologických společností, které patří mezi světovou špičku. 5.Cestovní ruch nemůže zůstat jediným pilířem pro dlouhodobý rozvoj regionu. 6.Nemůžeme se spoléhat jenom na zahraniční společnosti s nízkou přidanou hodnotou. Regionální inovační strategie7 / 7

RIS JMK je založena na existenci regionálního inovačního ekosystému Regionální inovační strategie8 / 7

A další instituce regionálního inovačního ekosystému Regionální inovační strategie9 / 7

A další instituce regionálního inovačního ekosystému Regionální inovační strategie10 / 7

Strojírenství Elektrotechnika Informační technologie Life science Prioritní obory RIS JMK Regionální inovační strategie11 / 7

Dosavadní úspěchy RIS JMK Regionální inovační strategie12 / vysoce kvalifikovaných míst ve více než 60 technologických firmách 39 špičkových vědců díky programu SoMoPro Na území regionu je 1/5 celostátní kapacity veřejného výzkumu 16 tisíc pracovních míst díky zahraničním investorům vysoká intenzita investic do VaV (přes 3 % HDP) nejpokročilejší systém podpory výzkumu, vývoje a inovací ve střední a východní Evropě více než 200 realizací výzkumných spoluprací mezi univerzitami a firmami podpořených inovačními vouchery 17 miliard investic do výzkumné infrastruktury systém výchovy a rozvoje mladých talentů od středoškoláků po doktoranty

Strategický rámec RIS Regionální inovační strategie13 / 7

Strategický rámec RIS Regionální inovační strategie14

Cíl B.3. Zvýšit počet lidí poprvé zahajujících vlastní podnikání Cíl B.2. Zvýšit počet nových firem s aspirací a potenciálem dominantního postavení na trhu Cíl B.1. Vytvořit vhodné podmínky pro inovacemi tažený růst „zralých“ znalostně intenzivních firem v JMK

Cíl 3. Zvýšit počet lidí poprvé zahajujících vlastní podnikání Cíl 2. Zvýšit počet nových firem s aspirací a potenciálem dominantního postavení na trhu Cíl 1. Vytvořit vhodné podmínky pro inovacemi tažený růst „zralých“ znalostně intenzivních firem v JMK „PLATINN“ Knowledge Transfer Partnership Knowledge Transfer Partnership Intenational Seed fond Inovační vouchery Inkubační program Kompetenční centra

DĚKUJI ZA POZORNOST!