Rosteme spolu Občanské sdružení AVE 1.4.2010 – 30.9. 2012 ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Pololetní zhodnocení průběhu projektu Chci zůstat ve škole, reg. č. CZ.1.07/1.2.33/ za období září 2013 – leden 2014.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Školní poradenské pracoviště
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Slezské gymnázium Druh školy: střední škola (gymnázium)
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Prevence rizikového chování a situace v Moravskoslezském kraji
Středisko integrace menšin Opava Husova
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
STŘEDNÍ PEDAGOGICKÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÁ ŠKOLA KRNOV
Minimální preventivní program školy
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Krajská koordinátorka prevence rizikového chování
VYTVÁŘENÍ POZITIVNÍHO SOCIÁLNÍHO PROSTŘEDÍ VE ŠKOLÁCH.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Pomáháme dětem, které neměly v životě štěstí.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Mgr. Simona Krajíčková Centrum primární prevence Semiramis o.s. Mladá Boleslav TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOV Á N EVROPSKÝM SOCI Á LN Í M FONDEM A ST Á.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Praxe ve školní psychologii Školní psychologie jako aplikovaná psychologická disciplína.
„Elio pro školy“ Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK Praha
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
P-CENTRUM, SPOLEK CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE Nabídka služeb
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Středisko výchovné péče Dobrá Vyhlídka , Vyhlídka 1, Šumperk.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Naše zařízení a služby o Terapeutická komunita ADVAITA v Nové Vsi o Centrum ambulantních služeb v Liberci o Program ambulantního poradenství o Doléčovací.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Praktické zkušenosti ze ZŠ a MŠ ANGEL v Praze 12 Mgr. Petra Kohoutová
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Název projektu: Ve škole po škole
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Konference primární prevence PK
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Rosteme spolu Občanské sdružení AVE – ZŠ a SŠ v Moravskoslezském a Olomouckém kraji

Cíle projektu Hlavním cílem projektu bylo vytvoření a realizace pilotního programu, jenž řeší problematiku specifické primární prevence rizikových projevů chování žáků ZŠ a SŠ komplexně, systémově a nabízí ucelený program, který se zabývá přímou práci se žáky a školními kolektivy jako celky (žáci + pedagogický sbor). Ověřovali jsme účinky programu na zlepšování sociálního klimatu ve skupině a také jeho dopady na vytváření příznivého a bezpečného prostředí ve školách. Do projektu bylo zapojeno 10 ZŠ (4. a 6. třídy) a 8 SŠ/SOU (1.- ročníky) v rámci Moravskoslezského a Olomouckého kraje. Výsledky projektu budou prezentovány v jeho závěru na konferenci pedagogům a žákům ZŠ a SŠ zúčastněných krajů.

Klíčové aktivity projektu Rosteme spolu: Tvorba metodiky Původním záměrem bylo vytvořit ještě před zahájením přímé práce komplexní metodiku pro všechny lektorské týmy. Od tohoto záměru bylo upuštěno – metodika se vytváří po celou dobu projektu,neboť je tímto způsobem možné do metodiky zahrnout aktuální situace a podněty a vytvořit tak živý dokument, se kterým je možné neustále pracovat. Výběr účastníků projektu S nabídkou byly osloveny všechny ZŠ a SŠ v obou zapojených krajích Třídy do projektu vybíraly samy školy Převis poptávky od ZŠ x nezájem ze strany SŠ

Klíčové aktivity projektu Rosteme spolu: Zapojení pedagogických sborů do projektu Interní semináře realizované týmem OS AVE 40 externích seminářů pod vedením odborných lektorů (MUDr. Miroslav Krejčíř, PhDr. Marek Herman, Mgr. Renáta Ježková, E-bezpečí, Anabel, Mgr. Jiří Halda) Konzultace v rámci realizace projektu

Klíčové aktivity projektu Rosteme spolu: Zapojení žáků do projektu Zapojení 4. a 6. tříd ZŠ do dvouletého komplexního programu. Zapojení 1. ročníků SŠ do dvouletého komplexního programu. Programy zaměřené na budování kolektivu, prevenci negativních projevů chování Plánováno celkem 230 dvouhodinových vstupů + konzultace s třídními učiteli a metodiky prevence

Klíčové aktivity projektu Rosteme spolu: Výjezdové aktivity pro žáky ZŠ + 1 denní adaptační kurzy na SŠ 24 třídenních výjezdových pobytů – 6. třídy na začátku projektu, 5. třídy na konci projektu (adaptační pobyt + přechodový pobyt) 11 jednodenních adaptačních kurzů na SŠ Hrazeno ubytování, stravné, program

Klíčové aktivity projektu Rosteme spolu: Zpracování školních preventivních strategií Sběr stávajících strategií – mnohdy neživé dokumenty Prostudování a konzultace Doporučení + diskuze nad schématem Přetvoření strategií do podoby užitečné škole – aktivní strategie, která reaguje na potřeby školy Konference projektu Rosteme spolu 19. září 2012 KÚ Moravskoslezského kraje pod záštitou náměstka hejtmana doc. Ing. Mariana Lebiedzika, Ph.D.

Dosažené výsledky Předpokládaný počet indikátorůDosažený počet 3 produkty: ŠPS ZŠ, ŠPS SŠ, Konference3 250 osob v dalším vzdělávání – pedagogové žáků859 6 podpořených osob – lektoři8 Kvalitativní -Získávání zpětných vazeb po celou dobu projektu od žáků – po každém vstupu -Výzkum věnovaný postojům školy vůči působení preventivního programu na své škole, dotazování klíčových pracovníků (ředitel školy, metodik prevence, třídní učitelé, ostatní pedagogové učící zapojenou třídu)

Pozitivní zkušenosti Dosažení efektivní „dlouhodobé“ spolupráce se školami Vzdělávací semináře pro pedagogy Vytvoření prostoru pro diskusi na školách Vytvoření lektorské základy schopné pracovat v rozsahu projektu „Rosteme spolu“ Ověření pilotního programu jako funkčního Negativní zkušenosti Dodržování domluvených pravidel /postupů ze strany škol Občasná komunikace v týmu Systém financování ze strany OPVK – lhůty Komunikace v rámci jednotlivých článků řídícího orgánu Přesycenost pedagogů vzdělávacími aktivitami

Žáci Prostor pro práci nad svým třídním kolektivem Nové informace Propojení s třídním učitelem Možnost společně být na výjezdu Dělat ve škole něco jiného jinak OS AVE Nové zkušenosti Možnost přemýšlet nad věcmi jinak Možnost realizovat své nápady Ověřit si, co jde a co ne Navázat nové kontakty se školami Zviditelnit se metodiku Co nám projekt Rosteme spolu dal Pedagogové Možnost konzultací Nové aktivity, které mohou aplikovat i po skončení projektu Poznání žáků jinak, než jen při výuce Možnost široké nabídky kvalitního školení

Cílem našeho projektu bylo projít cestu prevence společně se žáky a pedagogy jednotlivých škol a společně vyrůst… Děkujeme za pozornost Andrea Folterová Ivana Šajbanová Občanské sdružení AVE 177, Petrovice u Karviné