TEORIE.  důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přihláška na SŠ, Životopis a průvodní dopis - 9. r.
Advertisements

Dopisy fyzických osob právnickým osobám
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Normalizovaná úprava obchodního dopisu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.18 Anotace: Prezentace je zaměřena na žádost, její hlavní znaky a funkci. V závěru je návod, podle kterého si žáci mohou zkusit.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Žádost o místo K písemnostem, které vznikají při organizaci a řízení společnosti v oblasti personální, patří doklady o průběhu a ukončení pracovního poměru.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název projektu: Moderní škola
VY_32_INOVACE_08_PEK_421_Kop
STRUKTURA OBCHODNÍHO DOPISU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dopisy učitelům.
Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Osobní dopisy Jsou písemnosti, které zasílá významná osobnost nebo vedoucí pracovník svým spolupracovníkům, podřízeným nebo jiným známým osobnostem při.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
PROSTĚ SDĚLOVACÍ STYL Psané útvary.
Struktura obchodního dopisu
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
Struktura obchodního dopisu
Personální řízení Cvičení 1
Digitální učební materiál
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK256.
Tělo obchodního dopisu Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školy Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební, Kolín II, Pražská.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Typy dopisů korespondence
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_11.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Dopis – úřední Dopis - osobní
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Obchodní korespondence
Zvláštní úpravy a obsah obchodního dopisu Odstavce Podle obsahu se text člení do odstavců. Mezi odstavci se vynechává jeden řádek Ivana Francová, SOU Liběchov.
Obchodní dopisy.
Ivana Francová, SOU Liběchov
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Motivační dopis cíl dopisu: zapůsobit získat pozvání na rozhovor obsah dopisu: vysvětlení zájmu o práci forma dopisu: krátký text zásady při psaní: stručnost,
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_19.
OSOBNÍ DOPISY OSOBNÍ DOPISY - CHARAKTERISTIKA  NEFORMÁLNÍ, NEOFICIÁLNÍ  CITOVĚ ZABARVENÉ  VYJADŘOVÁNÍ V NÁZNACÍCH  STYL MLUVENÝCH PROJEVŮ – i nespisovné.
ADMINISTRATIVNÍ STYL.  na obálku se adresa příjemce píše vpravo, adresa odes i latele do levého horního rohu  PSČ (pokud není možné do předtištěných.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Motivační dopis Vypracoval: Lukáš Karlík.
MOTIVAČNÍ DOPIS. Vážený pane Batrlo, reaguji na Vaši nabídku brigádnické výpomoci na pozici správce sítě zveřejněnou dne na serveru
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
CHYSTÁME SE PSÁT DOPIS POKYNY A RADY ZÁSADY NA ÚVOD O DOPIS JE VIZITKOU AUTORA, ORGANIZACE O S P R Á V N O S T  VĚCNÁ  SLOHOVÁ  JAZYKOVÁ  ESTETICKÁ.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Marie Havránková Název prezentace (DUMu): Prostě sdělovací styl - psané útvary Název sady:Funkční styly pro 2. ročník,
-MOTIVAČNÍ DOPIS- OV 9. ročník, ZŠ.
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
DOPIS Mgr. Michal Oblouk.
NÁLEŽITOSTI OBCHODNÍHO DOPISU 2
VY_32_INOVACE_08_PEK_477_Kou
Vzor individuální prezentace
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
OPERÁTOR V CALL CENTRU MOTIVAČNÍ DOPIS.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“.
Transkript prezentace:

TEORIE

 důležitá součást při žádosti o práci či stáž, jedna z prvních informací o vás – pokud se bude líbit, můžete na jeho základě postoupit k pohovoru  měl by být krátký, ale výstižný (obvykle 1 strana A4), bez gramatických chyb  píšeme na počítači, nemělo by chybět oslovení, pozdrav a ruční podpis

 vhodné oslovení (Vážená paní/ Vážený pane/ Vážení); pokud známe jméno kontaktní osoby, můžeme ho použít, ovšem pouze příjmení - např. Vážená paní Nováková, nikoli Vážená paní Dagmar Nováková  pokud se dané příjmení skloňuje podle vzoru předseda, pozor na 5. pád - Pane Hálo, nikoli Pane Hála

 oslovení začíná vždy od levé svislice a oddělujeme je obvykle čárkou; vynecháme 2 řádky a navazující text potom začíná malým písmenem - např. Vážený pane Hálo, reaguji tímto na Váš inzerát …

 text dopisu členíme do odstavců - v případě psaní na počítači začínají odstavce obvykle hned od levé svislice a vynecháváme mezi nimi řádek; druhou možností je začínat odstavec 5 úhozů od levé svislice - v tomto případě se řádky mezi odstavci nevynechávají; tento způsob se také používá při ručním psaní

 v úvodním odstavci je vhodné zmínit, jak jsme se o nabízené pracovní pozici dozvěděli, a vyjádřit svůj zájem o dané místo; případně vysvětlit, proč nás daná nabídka zaujala  vhodné formulace do úvodního odstavce:  Reaguji na Vaši nabídku práce... na serveru … Ráda bych se o tuto pozici ucházel/a.

 Zaujal mě inzerát, ve kterém hledáte.... Podle zveřejněných požadavků se považuji za vhodného kandidáta na nabízenou pozici.  Měl bych zájem o brigádu, kterou inzerujete na...

 v dalším odstavci reagujeme na požadavky, které se v inzerátu objevily  upozorněte na své klady (kreativita, komunikativnost, flexibilita, organizační schopnosti apod.)  uveďte své nejdůležitější dosavadní zkušenosti v oboru  jednotlivé informace na sebe musejí logicky navazovat, nelze „skákat“ od jedné informace k druhé

 v závěru dopisu vyjadřujeme zájem o pozvání na pohovor, poděkujeme za kladné vyřízení naší žádosti a rozloučíme se  vhodné formulace na závěr dopisu:  Předem děkuji za Vaši odpověď a věřím, že Vás moje žádost zaujme. S pozdravem X.Y.

 Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti a těším se na případnou spolupráci s Vámi a Vaší firmou.  Pokud Vás můj dopis zaujme, rád se dostavím na osobní pohovor. Předem děkuji za Vaši odpověď a těším se na případnou spolupráci.