7. RP – specifický program Lidé akce Marie Curie - aktuální výzva program na podporu mobility, profesního růstu a odborného vzdělávání výzkumných pracovníků.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, FULBRIGHTOVA STIPENDIA.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
EURAXESS pomáhá vědcům Podpora mobility a vzdělávání výzkumných pracovníků UK, Praha Mgr. et Mgr. Hana Hušková.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
1 Hodnocení projektů a návody pro žadatele - IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Aktuální úkoly MŠMT v oblasti VaVaI Josef Janda. Obsah prezentace 1. Mezinárodní spolupráce ve VaV Programy EU Infrastruktury VaVaI 2. Lidé 3. Instituce/NPV.
1 Nabídka stáží ve školicích institucích a individuální stáže IEF, IOF, IIF (Akce Marie Curie) Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
1 Akce Marie Curie (Lidské zdroje a mobilita) Technologické centrum AV ČR Ing. Emil Kraemer, PhD. Tel.:
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
1© Technologické centrum AV ČR (Lenka Lepičová) Seminář k 7.RP – Specifický program LIDÉ Vyjednávání podmínek a podpis grantové dohody s EK Únor 2009,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
8. rámcový program EU pro výzkum a inovace
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1Podávání návrhu projektu v 7.RP únor 2009, Masarykova univerzita Brno Seminář k 7. RP – Specifický program LIDÉ Podávání návrhu projektu Kateřina Slavíková.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro II South Moravian.
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
1 South Moravian Programme for Distinguished Researchers Programme of the Region of South Moravia – co-funded by Marie Curie Actions SoMoPro a další programy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) – VET Charter Erasmus+ Certifikát mobility v odborném vzdělávání a přípravě (OVP) –
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Česko-Norský výzkumný program výzva vyhlášení – zajištění podpisů – uzávěrka – :00 vyhlášení výsledků – 15.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
FULBRIGHT Ů V PROGRAM A Č ESKÉ UNIVERZITY. Přehled stipendijních programů Stipendia pro české účastníky: Pro vědce a přednášející Pobyty na 3-10 měsíců.
Fulbrightova stipendia Karlova Univerzita v Praze 4. dubna 2016.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Center for Machine Perception Department of Cybernetics, Faculty of Electrical Engineering Czech Technical University, Prague Doc Dr Ing Jiří Matas Marie-Curie.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Math Exercises for You (Math4U)
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Charakteristika a nástroje
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Lidské zdroje a mobilita
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Individuální stáže 7.RP Marie Curie (výzva pro rok 2011) „Pravidla financování a návrh projektu“ 31. března 2011, Praha Seminář „7. rámcový program EU.
Transkript prezentace:

7. RP – specifický program Lidé akce Marie Curie - aktuální výzva program na podporu mobility, profesního růstu a odborného vzdělávání výzkumných pracovníků bez omezení tématu

1. Školení začínajících výzkumných pracovníků 1.1 Školicí sítě (ITN) 2. Celoživotní vzdělávání a profesní růst 2.1 Evropské vědecko-výzkumné pobyty (IEF) 2.2 Reintegrační/návratové granty (ERG, IRG, CIG) 2.3 Spolufinancování regionálních, národních a mezinár. programů (COFUND) 3. Spolupráce akademické sféry s průmyslem 3.1 Společné projekty akademických organizací a podniků (IAPP) 4. Spolupráce se zeměmi mimo EU 4.1 Vědecké pobyty ve 3. zemích pro evropské výzkumníky (IOF) 4.2 Vědecké pobyty pro výzkumné pracovníky ze třetích zemí (IIF) 4.3 Mezinárodní výměnné pobyty (IRSES) 5. Specifické akce 5.1 Noc vědců (RESEARCHERS´ NIGHT)

Evropské vědecko-výzkumné pobyty (IEF) podpora dalšího profesního růstu ZV, mobilita v rámci ČS/AZ univerzity, výzkumná pracoviště a podniky v ČS/AZ 1-2 roky Reintegrační/návratové granty (CIG) podpora reintegrace/návratu ZV ze všech zemí v ČS/AZ (např. po absolvování pobytu v zahraničí) při získání stálé pozice a etablování se v EVP univerzity, výzkumná pracoviště a podniky v ČS/AZ 2-4 roky Celoživotní vzdělávání a profesní růst

Vědecké pobyty pro výzkumné pracovníky ze třetích zemí (IIF) posílení EVP excelentními výzkumníky ze 3. zemí univerzity, výzkumná pracoviště a podniky v ČS/AZ 1-2 roky Vědecké pobyty ve 3. zemích pro evropské výzkumníky (IOF) podpora profesního růstu ZV z ČS/AZ formou pobytů ve 3. zemích renomované univerzity, výzkumná pracoviště v první fázi (1-2 roky) ve 3. zemi, ve druhé fázi (1 rok) v ČS/AZ Spolupráce se zeměmi mimo EU

Pro zkušené výzkumné pracovníky - ≥ 4 roky praxe ve výzkumu a/nebo Ph.D. Žadatelé (výzkumní pracovníci) - nesmí v posledních třech letech před uzávěrkou žít, pracovat nebo studovat v zemi, do které o stáž žádají, déle než 12 měsíců! téma projektů není stanoveno na plný úvazek univerzity, výzkumná pracoviště a podniky Postup (individuální vědecko-výzkumné pobyty): Žadatel předloží návrh REA po dohodě s hostitelskou institucí (HI) REA vybere žadatele a uzavře grantovou dohodu s hostitelskou institucí HI uzavře dohodu s žadatelem a odesílá „declaration on conformity“ (IOF: Obě HI uzavřou dohodu mezi sebou - „partnership agreement“) Komu je výzva určena

Výběr hostitelské instituce: mezinárodní spolupráce a sítě zkušenost s (evropskými) projekty / účast v nich výzkumné infrastruktury, kvalita školení (vedoucí, kurzy) webové stránky hostitelských institucí a portál EURAXESS Jobs osobní kontakty navštěvujte konference s Vaším CV a abstraktem projektu kontaktujte instituci přímo se CV a abstraktem projektu zdůrazněte oboustranně výhodnou situaci („win-win“): vlastní zdroj financování hostitelská instituce také získá určité finance Jak najít hostitelskou instituci?

Dle pokynů v návodech pro žadatele („Guide for Applicants“, GfA) k aktuální výzvě Prostřednictvím elektronického systému pro podávání žádostí (Participant Portal) Část A: administrativní údaje o projektu (formuláře A1-A4) Část B: odborný popis projektu (strukturovaný text) stanovený rozsah textu, velikost písma, okraje apod. Podávání návrhu projektu

zaujmout by měl již abstrakt v části A vyplňujte s plnou vahou všechny položky spolupracujte na návrhu projektu s hostitelskou institucí zamyslete se nad cílovou skupinou (ne všichni hodnotitelé jsou špičkovými vědci ve vámi zvolené oblasti) => přitažlivý a srozumitelný návrh projektu ukažte návrh kolegům, někomu mimo Váš obor, Národní kontaktní pracoviště... vybírejte špičková pracoviště (zejména u IOF je primární dovoz znalostí) a také ta, která již mají zkušenosti s MC ptejte se na zkušenosti a „standardní řešení“ Co doporučit?

Financování Forma grantu pevně stanovené částky/sazby určené k financování výzkumného pracovníka nebo hostitelské instituce Jak se počítá – IEF, IOF, IIF Automaticky, z údajů uvedených v administrativním formuláři A4 při podávání návrhu projektu (součet dílčích „allowances“). Finální výše příspěvku EU je stanovena během vyjednávání. – CIG Odvíjí se od doby trvání projektu ( EUR/rok) Ve fázi podávání návrhu projektu žadatelé sestavují indikativní rozpočet. Předpokládá se spolufinancování ze strany hostitelské organizace.

Výpočet roční sazba upravená korekčním koeficientem příslušené země Výše – rozhodují 3 faktory Zkušenosti výzkumníka (délka praxe) Typ smlouvy pracovní smlouva stipendium (snížení o 50%) Korekční koeficient dané země Mzda Researchers CategoriesEUR/year Early-stage researchers Experienced researchers (< 10 years experience) Experieoced reseaichers (>10 years experience) Austria106,2 Belgium100,0 Bulgaria62,7 Cyprus83,7 Czech Republic84,2 Denmark134,1

Výpočet měsíční sazba upravená korekčním koeficientem příslušné země Výše záleží na rodinném stavu výzkumníka „Family is defined as persons linked to the researcher by (i) marriage, or (ii) a relationship with equivalent status to a marriage recognised by the national legislation of the country of the beneficiary or of the nationality of the researcher, or (iii) dependent children who are actually being maintained by the researcher.“ výzkumník s rodinou 1000 EUR/měsíc výzkumník bez rodiny 700 EUR/měsíc Příspěvek na mobilitu

Určený pro hostitelskou organizaci Fixně stanovená měsíční sazba ve výši 800 EUR (IOF, IIF, IEF) Používá se na zveřejnění volných pozic, školení, networking mezi účastníky projektu, pořádání konferencí a workshopů, atd. Hostitelská instituce (příjemce) nemá povinnost vykazovat skutečně vynaložené náklady. Jeho povinností je podporovat účast výzkumníka ve výzkumných a školících aktivitách (popsaných v Annexu I GA) Příspěvek na školení výzkumných pracovníků a na výzkum

Určený pro hostitelskou instituci Pevně stanovená částka 700 EUR (na výzkumníka/měsíc) upravená korekčním koeficientem dané země Určeno na mzdy podpůrných zaměstnanců, náklady na vedení organizace, odpisy či nájem budov, náklady související s provozem budovy, administrativní náklady, všeobecně používané kancelářské vybavení (počítače, tiskárny, kopírky) apod. Příspěvek na režijní náklady

Termíny Vyhlášení výzvy 14/03/2013 (CIG 18/10/2012) Uzávěrka 14/08/2013 (CIG 18/9/2013) Vyhodnocení (ESR) konec listopadu 2013 Vyjednáváníprosinec 2013 Podpis 1. grantových dohod únor 2014 Pracovní smlouva a začátek projektu březen 2014

Děkuji za pozornost