ICM ČESKÝ BROD náměstí Arnošta z Pardubic 56, 282 01, Český Brod | Lektor: Pavel Janík 737551725.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Advertisements

Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Dotační programy odboru umění, literatury a knihoven kulturní aktivity v oblasti profesionálního umění program státní podpory stálých profesionálních divadel,
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Realizační tým ICZ duben 2005
Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.
Národní informační centrum pro mládež – maják v moři informací – 20 let zkušeností – první ICM v ČR 1992, 1964, , 6321, , 21, ,
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Informační systém pro mládež celostátní setkání zástupců ICM v ČR – představena Koncepce rozvoje ISM a metodika certifikace ICM NICM.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotační projekty Vysokého Mýta
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Projekt „Čistá toaleta“.  zrod myšlenky v agentuře Studioo GmbH ve spolupráci s městem Aalen v roce 2001  do projektu zapojeno již více než 200 měst-nejedná.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Publicita v projektech. Povinná součást všech projektů spolufinancovaných z fondů EU –je předmětem kontrol Nařízení Komise č. 1828/2006 –kdo dává peníze.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Služba FAMILY POINT místo pro rodinu ® Konference Rovnost příležitostí pro ženy a muže, slaďování práce a rodiny, , Krajský úřad kraje Vysočina.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
I. Setkání se starosty obcí
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

ICM ČESKÝ BROD náměstí Arnošta z Pardubic 56, , Český Brod | Lektor: Pavel Janík

TŘI V JEDNOM Moduly Informačního centra ICMT.I.C Sběr a distribuce informací dalších subjektů ( město, školy, NNO, Pošembeří apod.)

Název doplňkové služby: ICM - INFORMACE PRO MLÁDEŽ Informace jsou rozděleny tematicky do následujících kategorií: 1.Cestování 2.Mládež v EU 3.Občan a společnost 4.Práce 5.Sociálně-patologické jevy 6.Volný čas 7.Vzdělávání

Personální stav Název ICM Stálí pracovníciDobrovolní pracovníci Jméno pracovníka Úvazek Doba praxe v ICM Jazyková vybavenostpočet ICM Český Brod Petra Ištvániková0,252 rokyAj (pasivně), Rj (pasivně)6 (brigádníci) ICM Český Brod Zdenka Bočková0,254 rokyAj (pasivně), Rj (pasivně)4 (dobrovolníci) ICM Český BrodIvana Nývltová0,254 rokyNj (pasivně), Rj (pasivně) ICM Český BrodTomáš Hor0,154rokyAj (aktivně)

Informační centrum pro mládež (ICM) Zahájilo činnost v lednu 2012, zřizovatelem je Město Český Brod. Není samostatným subjektem, je součástí Informačního centra Český Brod. Certifikaci MŠMT získalo v roce Od roku 2013 zapojeno do ověřování projektu MŠMT (NÚV a NICM) Informační systém o uplatnění absolventů škol na trhu práce systémem ISA+. Od 2014 získává dotace od MŠMT. Od začátku ICM spolupracuje se školními parlamenty a „Jimmym“ ze středních škol. Se středními školami spolupracujeme i na vybraných akcích a využíváme pomoc dobrovolníků při našich vlastních akcích. Spolupráce probíhá i při psaní příspěvků pro Remix nebo Českobrodský zpravodaj, kde jsou pravidelně informace ze života našich škol. Jak dlouho službu provozujete

Kolik lidí službu využívá Statistika návštěvnosti IC(M) Český Brod 2015 nelze razantně dělit, dotazů bývá víc a mohou se dotknout všech modulů Íčka Měsíc infomateriályinformaceslužbyinternetpodzemígaleriecizinacelkem leden únor březen duben květen červen červenec srpen září říjen listopad prosinec celkem Infoabsolvent: 4 - 6/2015 celkem 248 studentů galerie Šatlava: Brody v Brodě putovní výstava fotografií SOŠ Liblice - Znovuobjevené Českobrodsko Výstava o historii Českobrodského Sokola Proměny malířského plátna (Kozáková, Kosová, Hubáčková, Šrubařová, Pavlov) ZŠ Žitomířská - Výstava keramiky a výtvarných prací žáků 1. ZŠ Výstava obrazů - Věra Müllerová Výstava obrazů a textilií: Přítelkyně - Zuzana Honcová, Ivana Knapová Výstava fotografií Jan Pilát: Rallye foto Václav Vícovský - fotografie Tenerife, Gomera Alena Zemánková - kresby a ilustrace převážně z Ameriky

Jak založit ICM Z odkazu: se dozvíte: Jak založit ICM - kuchařka - metaforicky pojatý recept na tvorbu ICM. Metodický list k založení a činnosti ICM - dokument, ve kterém jsou zaneseny veškeré informace o zakládání, činnosti, provozu, předávání informací a udržování chodu ICM. Certifikace CERTIFIKACE INFORMAČNÍCH CENTER PRO MLÁDEŽ Systém certifikace Informačních center pro mládež byl zaveden s přijetím Koncepce rozvoje informačního systému pro mládež v České republice, kterou schválila porada vedení MŠMT v dubnu 2008 (č. j. 6853/ ). Žádost o certifikaci podává ICM až po roční činnosti a na základě certifikace může žádat o dotaci na MŠMT.

Jak založit Informační bod mládeže Pokud nechcete zakládat ICM, lze se s ICM dohodnout na založení INFOBODU Pro „Ička“ A.T.I.C doporučená forma informací pro mládež Principy: - „IBM“ je metodicky řízeno ICM - finanční ohodnocení pracovníka IBM - obsah a rozsah činností

Financování ICM Z rozpočtu města: 845 tis. Kč Z dotace MŠMT: 285 tis. Kč ( hlavně mzdy) Pro srovnání s celým IC: Z rozpočtu města: ( včetně 845tis.) Výnosy: 479 tis.

Podrobný rozpis financí na provoz, služby z rozpočtu města a dotace MŠMT o dotaci žádá certifikované ICM dle Výzvy MŠMT a stejně tak na formulářích předkládá vyúčtování.

Detailní finanční náklady a výnosy Íčka středisko OHČ tržby za služby (kopírování, fax, internet, laminace, skenování…) ,00 Kč tržby inzerce (včetně ČBZ) ,00 Kč tržby z prodeje rekl. předmětů ,00 Kč ,00 Kč nákup rekl.předmětů ,00 Kč nákup materiálu 7 000,00 Kč provize z inzerce ČBZ ,00 Kč ,00 Kč středisko BH náklady na energie ,00 Kč středisko město ČBZ ,00 Kč náklady na propagaci (akce, předměty to dárek,...) ,00 Kč členské příspěvky (ATIC, Husitská města) ,00 Kč příspěvek Pošembeří ,00 Kč mzdové náklady ICM (včetně odvodů) ,00 Kč cestovné ,00 Kč kancelářské potřeby 9 000,00 Kč provozní náklady (energie, telefon,…) ,00 Kč ,00 Kč Výnosy celkem ,00 Kč Náklady celkem ,00 Kč

Propagace akcí a činnosti ICM probíhá ve spolupráci s PR manažerkou města následujícími způsoby Tradiční média (IC, tiskové zprávy, měsíčník Českobrodský zpravodaj, regionální tiskoviny, brožury). Elektronická média (webové stránky města Český Brod, elektronický Českobrodský zpravodaj, placené i neplacené webové portály, např. kudyznudy.cz, vyletník.cz, polabi.com, kdykde.cz, akcevcesku.cz,). Osobní kontakt a projednávání. Spolupráce se školami – Dny otevřených dveří a v oblasti kariérního poradenství ISA+, školní Info-body; s nestátními nevládními organizacemi ( NNO). Prezentace činnosti – web, facebook, Českobrodský Zpravodaj, MAS Pošembeří, školní parlamenty a info nástěnky ve školách.

Provozní statistiky Čas, který je třeba věnovat přípravě Kontrola ikatalogů Kontrola webů v kategoriích Infoabsolvent Semináře pro školy Akce ve spolupráci s NNO Kolik času zabere poskytnutí služby nejkratší – přístup na internet, koupě lístku nejdelší – Projekt Infoabsolvent (etapizace) Co za pomůcky, materiál, 5 PC ( z toho 2 pro veřejnost), barevná kopírka, tiskárna, laminovačka, kroužkovač, fotoaparát, Brožury, letáky, mapy, propagační předměty, upomínkové předměty Zkušenosti z provozu služby, příklady, perličky - budou prezentovány osobně

Očekávaná budoucnost dalšího vývoje a provozu služby TŘI v jednom aneb možnosti „integrovaného“ informačního centra Přirozené místo pro vyhledávání informací ze všech oblastí. Rozsah klientely (věkový, zaměřením – studenti, dospělí, turisté). Provázání informací, jejich distribuce. Vícezdrojové financování (veřejné prostředky, státní prostředky). Kontrola (každoroční audit).

Děkuji za pozornost