D OPRAVA V Č ESKÉ REPUBLICE VY_32_I NOVACE _13KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOPRAVA - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Advertisements

Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
VY_32_INOVACE_15_23 _Vznik „železné opony“ Šablona 32.
Praha – hlavní město České republiky VY_32_Inovace_02KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_33-05 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZEMĚ BENELUXU - BELGIE Cyrilometodějská církevní základní škola Lerchova 65, Brno Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze do škol.
Způsoby připojení k internetu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_17_30_Pascalův zákon a hydraulika.
Znáš kraj, ve kterém žiješ? VY_32_Inovace_15KR-7
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Člověk a jeho svět Vlastivěda Evropa – pohoří
Přírodní zdroje na Zemi
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Název projektu: Moderní škola
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Střední Amerika VY_32_Inovace_07 TR-1
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Násobení čísly 10 a 100 VY_32_Inovace_14TK-1 Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s
Víra, náboženství, církve, sekty (2) – Seznam
Závěrečné opakování VY_32_Inovace_20TK-1 Mgr
Májovci CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Rostliny a živočichové Evropy VY_32_Inovace_08KR-3
PČ_141_Dřevo_Dlabání dřeva
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_23_Období Studené války.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název projektu: Moderní škola
Geometrická tělesa VY_32_Inovace_010KJ-1
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
DOPRAVA VE SVĚTĚ Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací.
Doprava ČR.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
EVROPSKÁ UNIE.
Jednotky délky VY_32_Inovace_16 TK-1 Mgr
VY_32_INOVACE_15_Z_POLOPOUŠTĚ
MŮJ DOMOV ANOTACE Pracovní listy, které shrnou znalosti o obci a jejím okolí. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP Samostatné.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_05_30_ Převody jednotek obsahu-procvičení.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_11_Z7_Skála TÉMA: Atlantský oceán
Šablona 32 VY_32_INOVACE_10_31_ Barvy.
Zlomky VY_32_Inovace_07KJ-1
AUTOR: Petra kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ
Transkript prezentace:

D OPRAVA V Č ESKÉ REPUBLICE VY_32_I NOVACE _13KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov

ANOTACE Anotace: druhy dopravy v ČR, její využití a význam Autor: Mgr.Lenka Krčmářová Datum zhotovení: leden 2013 Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: hodnotí a porovnává na přiměřené úrovni polohu, přírodní poměry, přírodní zdroje, lidský a hospodářský potenciál České republiky v evropském a světovém kontextu Speciální vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: doprava, druhy dopravy Druh učebního materiálu: Prezentace Druh interaktivity: Výklad, aktivita Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 2.stupeň Typická věková skupina: 8.ročník Celková velikost: MB

Co, jak a kam se přepravuje doprava v Česku zajišťuje přepravu osob a zboží. dělení dopravy: -osobní -nákladní druhy dopravy: silniční železniční letecká vodní potrubní spoje a informatika

Silniční doprava Nejvyužívanější způsob dopravy v ČR, hlavně na kratší až střední vzdálenosti, slouží pro osobní i nákladní přepravu. V ČR je silniční síť poměrně hustá, ale nekvalitní a nestačí hustotě provozu. Výborná dostupnost (po silnici dojedete prakticky kamkoliv) a tím i rychlost. výhody negativní vliv na krajinu a životní prostředí (vzhled krajiny, hluk, plodiny, zábor půdy). nevýhody

Dálniční síť Plánovaná síť dálnic a rychlostních silnic Mapa českých dálnic a rychlostních komunikací k Co je to mýto(mýtné)? Proč se budují obchvaty velkých měst?

Železniční doprava ČR má jednu z nejhustších sítí železnic na světě. Největším železničním dopravcem jsou České dráhy.železničním dopravcemČeské dráhy Asi 30% tratí je elektrifikováno. Co je to železniční koridor?

Letecká doprava Letiště Václava Havla Praha Letecká doprava se uplatňuje hlavně v mezinárodní přepravě. České aerolinie jsou v celosvětovém sdružení leteckých společností. Rok 2011 Úkol: podle mapy v atlase najdi další česká letiště. Řešení: Brno, Ostrava, Karlovy Vary, Pardubice

Potrubní doprava Potrubní dopravou získává naše země strategické suroviny, především ropu a zemní plyn. Odkud proudí do ČR ropa? Mohou být dodávky ropy ohroženy? Mapa ropovodů na území ČR

Do ČR se dováží plyn z Ruska tranzitním plynovodem Tranzit. Malé množství zemního plynu se dováží přes Německo z Norska. Mapa plynovodů

Spoje a informatika Dynamicky se rozvíjející odvětví, využívající moderní technologie. dříve dnes

Které operátory mobilní sítě znáš? Uveď evropské výrobce mobilních telefonů. Jak komunikuješ se svými kamarády? Kdy jsi naposledy napsal dopis vlastní rukou? Co je to smajlík, co vyjadřuje? Uveď výhody i nevýhody moderní komunikace mezi lidmi.

P OUŽITÉ ZDROJE NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: PAVEL HRDLIČKA. Czech Highways In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: BEISSERT. Tschechien Schnellstrassennetz. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Map of Czech railways. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Czech Airlines Airbus A330 OK-YBA 02. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Czech pipelines. In: Wikipedia: the free encyclopedia [online]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

P OUŽITÉ ZDROJE JAN SYMON. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ed.png ed.png NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: c3750-metallic-grey_i jpghttps://interlink-static.tsbohemia.cz/mobilni-telefon-samsung- c3750-metallic-grey_i jpg NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: utilizado-trabajo_1_ jpg utilizado-trabajo_1_ jpg NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

M ETODICKÝ LIST Prezentace slouží jako pomůcka k výkladu nového učiva. Žáci pracují zároveň s atlasem, učebnicí Zeměpis pro 8.roč.(Fraus) a sami aktivně získávají vědomosti a upevňují dovednosti.