ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evropský parlament – Informační kancelář v ČR Natalie Šťastná
Advertisements

Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Přijímací řízení.
Studenti – maturanti, pozor!!!
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Kanton St.Gallen Kantonsbibliothek Vadiana Amt für Kultur Vzdělávání knihovníků ve Švýcarsku Liberec, 10. května 2012 Bernhard Bertelmann.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
I NOVACE KOMBINOVANÉ FORMY STUDIA BAKALÁŘSKÉHO A MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU „T ĚLESNÁ VÝCHOVA A SPORT “ A JEHO UČITELSKÝCH OBORŮ NA F AKULTĚ TĚLESNÉ.
Fakulta ekonomická ZČU v Plzni Informace pro uchazeče:
Informace o studiu na KITTV 2011/2012
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Přijímací řízení 2006/20007 Obor: Studium humanitní vzdělanosti.
Akademické orgány vysokých škol
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Stáže v EP. Druhy stáží Placené stáže Neplacené stáže Stáže s obecným zaměřením Stáže určeny mladým lidem, kteří mají absolvovat stáž v rámci svého vzdělávání.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Výuka makroekonomie v magisterských programech na Ekonomické fakultě VŠB-TUO Martin Macháček Praha,
Farmaceutická fakulta VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FARMACEUTICKÁ FAKULTA.
VYBER SI, MÁME CO NABÍDNOUT Široká nabídka bakalářských a navazujících magisterských oborů zahrnující i obory s unikátním postavením na ekonomických.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Fakulta zdravotnických studií
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 24. ledna Co u nás můžete studovat? Studijní obory na KBO 1.Bakalářské (bc.) 1.1. Učitelské1.2. Neučitelské 2. Magisterské.
Studijní program Ekonomika a management
1 Ing. Krajíček Jan Jak dál v zapojení odborníků z praxe Jak dál v zapojení odborníků z praxe Mezinárodní odborný seminář PRAXE A.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Vybrané statistické údaje, zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Program dnešní prezentace
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Vybrané statistické údaje zájem o studium technických oborů Josef Beneš CSVŠ, v.v.i. SPAV Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Fakulta informatiky Masarykova univerzita Brno. Fakulta informatiky MU Brno Brno – univerzitní město Masarykova univerzita – druhá největší univerzita.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
facebook ksr.ef.jcu.cz.
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Ústav pedagogických věd Mostní Zlín Tel: Fax:
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
FILOZOFICKÁ FAKULTA OSTRAVSKÉ UNIVERZITY FILOLOGIE filozofie Historické vědy Psychologie Filologie HISTORICKÉ VĚDY psychologie filozofie Sociologie.
Univerzita Karlova v Praze, Přírodovědecká fakulta.
La section franco-tchèque de SGO ČESKO-FRANCOUZSKÁ SEKCE SGO.
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Česko-německá studia na IMS FSV UK: Den otevřených dveří Tomáš Nigrin.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Možnosti studia na NF VŠE v Praze
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Přírodovědecká fakulta UJEP
Bakalářský studijní program Elektroenergetika Garant : doc. Ing
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Studijní obor Management sportu
Transkript prezentace:

ČESKO-FRANCOUZSKÉ MAGISTERSKÉ STUDIUM VEŘEJNÉ SPRÁVY - MASTER FRANCO-TCHEQUE D’ADMINISTRATION PUBLIQUE

Obecné informace o studiu  Obor byl založen roku 1999 Masarykovou univerzitou v Brně a Univerzitou v Rennes 1, získaný diplom je dvojitý, francouzsko-český  Student získá dvouleté vzdělání uznávané jak v České republice, tak ve Francii  Obor je dostupný frankofonním studentům ze všech univerzit, kteří již dosáhli titulu bakalář  Nabízí specifickou průpravu zaměřenou na veřejnou správu a obecnou ekonomii s výukou orientovanou na situaci v České republice a ve Francii v evropské perspektivě

Program  Výuka probíhá na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Výuka je z poloviny ve francouzštině a z poloviny v češtině  Vyučování je zajištěno odborníky a profesory z obou univerzit  V průběhu studia je povinné absolvovat dvě stáže, jednu ve Francii a jednu v České republice

Program  Mikroekonomie  Makroekonomie  Evropské instituce  Politiky Evropské unie  Veřejné politiky  Povinné stáže  Atd.

Silné stránky  Jedinečný dvojitý francouzsko-český magisterský univerzitní diplom : titul inženýra ekonomie Masarykovy univerzity a magistra Univerzity v Rennes 1  Získání důkladného všeobecného přehledu  Stáže ve Francii a v České republice  Vzdělání podporované francouzskou ambasádou, MŠMT a Evropskou unií  Studentům je k dispozici vybavená studovna

Profesní uplatnění  Množství příležitostí :  Česká správa (národní a regionální)  Francouzská správa (národní)  Soukromé podniky, zejména pobočky francouzských společností  Pokračování ve studiu v České republice nebo ve Franci  Instituce Evropské unie

Přijímání studentů  Každoročně je na základě přijímacího řízení přijato do prvního ročníku navazujícího magisterského studia asi dvacet studentů  Nezbytností pro přijetí je dosažení titulu bakalář a výborná znalost francouzštiny  Přihlášky ke studiu se podávají na začátku kalendářního roku na Ekonomicko-správní fakultě Masarykovy univerzity. Pro bližší informace kontaktujte studijní oddělení ESF MU

Přijímací řízení Přijímací zkoušky se konají každý rok v květnu  Písemná část : Všeobecný přehled Všeobecný přehled Ekonomie Ekonomie Francouzština Francouzština  Ústí část : Rozhovor ve francouzštině Rozhovor ve francouzštině

Kontakt Maxence DUAULT Zuzana DARMOPILOVÁ Tel :

http// cz/mftap