Řešení největších problémů 2009/2010.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Bc. Lucie Ptáková,  Plánované spuštění systému: 2014  = evropská agentura pro vesmírný systém Galileo (GSA)  Bude zajišťovat především navigaci.
STATUTÁRNÍ MĚSTO JIHLAVA V BRNĚ, DNE KONFERENCE PĚTILETKA ROP JIHOVÝCHOD A JAK DÁL PO ROCE 2013 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
VOLEBNÍ PROGRAM MO PLZEŇ 3.  Za prioritu považujeme bezpečnost občanů ve dne i v noci, obzvláště pak bezpečí dětí v okolí škol a mateřských školek. 
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat venkovní tělocvičnu v centru města vybudování venkovní tělocvičny u AFK pro všechny generace plánovací setkání.
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
DESATERO PROBLÉMŮ JILEMNICE 7. DUBNA 2011 Tato akce je součástí projektu „Jilemnice – město zeleně“ spolufinancovaného z Revolvingového fondu Ministerstva.
Zavedení systému opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání na Magistrátu města Brna 9. Národní konference kvality ve veřejné správě
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
Veřejné setkání dne 21. května 2012 rok 2012 – rok 2022.
Volnočasové projekty a EU financování
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
MĚSTO ČESKÝ BROD VEŘEJNÉ SETKÁNÍ V rámci procesu přípravy Strategického plánu rozvoje města Český Brod.
Desatero problémů Chrudimi Vybudovat obchvat města Chrudim jednání s náměstkem ministra a zákonodárci za chrudimský region jednání v Poslanecké.
Praha Statutární město Ústí nad Labem zvažuje možnost vypracování dvou Integrovaných plánů rozvoje města, a to pro následující městské zóny:
Integrované plány rozvoje města Ústí nad Labem Ing. Zdeněk Výborný MEPCO, s.r.o. Mezinárodní poradenské centrum obcí Thákurova Praha.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Obec II. obecní zřízení Petr Machala.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Dotační projekty Vysokého Mýta
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
ANOTACE OBJASNIT POJMY OBEC, MĚSTO, ZASTUPITELSTVO, RADA, STAROSTA, MĚSTSKÝ ÚŘAD. VÝUKOVÝ MATERIÁL.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby a Projekt Zdravý kraj v Jihomoravském kraji J.Drbal, V.Kytnerová, K.Zouharová Plánování rozvoje sociálních služeb Dobrá praxe zdravých.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Zásady a pravidla Národního rozvojového programu mobility pro všechny Mgr. Barbora Mičicová tajemnice Řídícího výboru NRPM.
N ÁSTROJE ZVYŠOVÁNÍ KVALITY ŘÍZENÍ ÚŘADU Společenská odpovědnost úřadu.
S NÁMI PRO VÁS ZA JEDEN PROVAZ aneb TOP 10 VE VSETÍNĚ V ROCE 2009.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Fórum Zdravého města Řešení největších problémů města 2013/2014.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Pracovní skupina Za hřiště Písek. Historie jaro 2006 – vznik občanské iniciativy léto 2006 – jednání iniciativy s radnicí podzim 2006 – založení pracovní.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Řešení největších problémů 2010/2011.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je.
Zdravotní plán Města Jihlavy Ing. Soňa Krátká Koordinátorka PZM a MA
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Statutární město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007
Vítejte na veřejném fóru
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
odbor politiky bydlení
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Stárnutí a veřejný prostor – Praha 2017
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Akční plán zlepšování kvality ovzduší 2017
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

Řešení největších problémů 2009/2010

 město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně primátora Irena Wagnerová  Deklarace projektu Jihlava – Zdravé město byla schválena v prosinci 2007  v únoru 2010 byl schválen Plán zlepšování pro rok 2010  cílem Zdravých měst ČR je UDRŽITELNÝ ROZVOJ, jehož výsledkem jsou dlouhodobě stabilizované podmínky pro ZDRAVÍ a KVALITU ŽIVOTA

Zdravé město Jihlava má své logo Rada města Jihlavy vzala na vědomí na své 93. schůzi konané dne nové logo Zdravého města Jihlavy.

Desatero problémů města Jihlavy  Plán zdraví a kvality života 2009/2010 A.1Projednání projektu sportoviště na Tyršově ulici. B.1Pořádek v ulicích (jarní a podzimní úklid). D.1Odstranit nepoměr v podpoře profesionálního a neprofesionálního sportu. E.1Vytvořit dostupné bydlení pro potřebné (startovací, sociální, zdravotně postižení občané). E.3Řešit problém heren a hracích automatů. H.1Řešit parkování ve městě (sídliště + centrum). H.2Preference MHD před individuální dopravou. E. 2 Zrevidovat systém finančních prostředků do sociální oblasti. F. 1 Připravenost ZŠ na žáky se zdravotním postižením (lidské zdroje). F. 2Stravování pro děti se zdravotním postižením (diety).

A.1 Projednání projektu sportoviště na Tyršově ulici Veřejné projednání za účasti náměstka primátora, tajemníka MMJ a zástupců ORM, OD, OŽP, OSR a projektanta proběhlo dne (Odbor rozvoje města).

B.1 Pořádek v ulicích (jarní a podzimní úklid) Podzimní úklid spadaného listí na komunikacích provádí SMJ (Služby města Jihlavy). (Odbor dopravy) Podzimní úklid zelených ploch bude proveden ve stejné době jako podzimní úklid komunikací prostřednictvím SML (Správa městských lesů). (Odbor životního prostředí) Byl zaveden nový způsob péče o vybrané nejfrekventovanější plochy zeleně v MPR a městských parcích, jehož cílem by mělo být zlepšení čistoty i péče o zeleň na těchto plochách. (Odbor životního prostředí)

D.1 Odstranit nepoměr v podpoře profesionálního a neprofesionálního sportu Podpora profesionálního a neprofesionálního sportu vychází z „Koncepce sportu a volnočasových aktivit statutárního města Jihlavy v letech 2009 – 2011“, která se přizpůsobuje potřebám v této oblasti. Text koncepce je k dispozici na webových stránkách města

E.1 Vytvořit dostupné bydlení pro potřebné (startovací, sociální, zdravotně postižení občané). V současné době je v Jihlavě bytů dostatek a ceny výrazně poklesly. Statutární město Jihlava prodává byty nájemcům do soukromého vlastnictví za velmi výhodných podmínek. Město má vytipované lokality vhodné pro výstavbu startovacích a sociálních bytů a v případě potřeby je připraveno se výstavbou zabývat (Odbor rozvoje města, Úřad územního plánování). Občané města Jihlavy mohou podat žádost o pronájem bytu zvláštního určení – bezbariérového bytu či o náhradní nebo přechodné ubytování – viz Mechanismus hospodaření s byty (Odbor správy realit).

E.3 Řešit problém heren a hracích automatů  Zastupitelstvo město Jihlavy schválilo na svém 25. zasedání, konaného dne , vyhlášku, která městu umožní zavést poplatky za provoz výherních loterijních terminálů (Ekonomický odbor).

H.1 Řešit parkování ve městě (sídliště + centrum)  Parkovací dům při ulici Legionářů – cca parkovacích míst, Zastupitelstvo města Jihlavy odsouhlasilo zahájení koncesního řízení a výstavbu domu, realizace – 2012 (Odbor dopravy, Odbor rozvoje města). Současné dopravní napojení parkovacího domu na městskou komunikaci (žlutě vyšrafovaná část je pozemek statutárního města Jihlavy určený k výstavbě parkovacího domu).

H.1 Řešit parkování ve městě (sídliště + centrum)  V rámci přípravy nových projektů otázka parkování řešena: -sídliště Královský Vršek – revitalizace - zahájení 2010/2011 – byla podána žádost o dotaci z ROP (Odbor dopravy, Odbor rozvoje města). -sídliště Březinky – revitalizace - zahájení 2012 (Odbor dopravy, Odbor rozvoje města).

H.2 Preference MHD před individuální dopravou  Realizace projektu „Bezbariérové úpravy zastávek MHD a dopravní telematika pro preferenci MHD v Jihlavě“ (Odbor rozvoje města). Kino Sokol Brtnická Pod Jánským kopečkem U Městských domů

Ostatní projekty města  Park Gustava Mahlera  Upravené prostory před gymnáziem  Revitalizace části Parku Malý Heulos  Nová dětská hřiště  Nové úseky cyklostezek  Bezbariérové náměstí  Výstavba nové MŠ – Demlova 34a  Je položen základní kámen environmentálního centra v ZOO  Je opraven objekt hřbitova Na Kalvárii

Děkuji za pozornost Mgr. Lenka Marečková koordinátor PZM a MA21 Magistrát města Jihlavy Věžní 1 (Brána Matky Boží) Jihlava Tel.: Mobil: