Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Lenka Štibrányiová
Advertisements

Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek - pořízení.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý majetek – pojem, členění Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část.
Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část.
Duben 2011 Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část.
Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část.
ZPŮSOBILÉ A NEZPŮSOBILÉ VÝDAJE v OP VK
Způsobilé výdaje projektů
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
10. Martin Smíšek 2. A  Jelikož se DHM při jeho užívání opotřebovává a jeho hodnota postupně přechází do hodnoty nových výrobků nebo jiných výkonů.
Příprava rozpočtu a řízení projektu Prusinovice, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ A ZPŮSOBILÉ VÝDAJE.
Pracovní setkání k OPVK 1. Výzva oblast podpory rozpočet.
Ing. Milena Smržová vedoucí oddělení kontroly realizace Účetnictví projektu.
Hradec Králové TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Finanční část.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_295.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Odpisy Michal Radvan Za využití přednášky JUDr. Mrkývky na téma Odpisy, FP III, podzim 2006.
III. Finanční řízení Ing. Lenka Nováková.
Finanční řízení Ing. Michal Čech.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantového projektu)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 3. výzva oblast podpory
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 5. výzva oblast podpory
Petra Němcová Finanční rámec grantových projektů z OP VK, zaměření na oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Seminář pro žadatele.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Praha, 12. února 2016 Seminář pro žadatele.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
Plán výdajů a financování Společný technický sekretariát.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Operační program Vzdělávání.
1 Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
1 Finanční řízení Ing. Jana Literová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu grantových projektů)
1 Finanční řízení Ing. Jana Čandová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
IV. Finanční řízení Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje Ing. Petra Kalinová 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu globálních projektů)
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Veronika Kamenická Finanční rámec grantových projektů z OP VK pro prioritní osy 1 a 3, oblasti podpory 1.1, 1.3 a 3.2 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Daňová evidence.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Účetnictví – dlouhodobý majetek
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele Výzvy 2. GG OP VK - Finanční část
2. Výzva OP Finanční část Ondřej Nauš.
1.Výzvy 2. GG OP VK - Finanční část
Finanční rámec grantových projektů oblast podpory 3.2 (3. výzva)
Investiční majetek VY_32_INOVACE_41_828
Způsobilé výdaje projektu a související
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
EKONOMIKA VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
Transkript prezentace:

Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1

Obsah 1. Pravidla 2. Rozpočet kapitoly 3. Nehmotný majetek do ,- Kč 4. Dlouhodobý nehmotný majetek nad ,- Kč 5. Drobný hmotný majetek do ,- Kč 6. Použitý drobný hmotný majetek 7. Nájem zařízení, operativní leasing 8. Daňové odpisy 9. Výdaje na opravy a údržbu 10. Křížové financování 2

Pravidla Zařízení související s realizací projektu -pro účely projektu je možné pořídit zařízení způsobilé k financování z ESF a zařízení a vybavení způsobilé v rámci křížového financování (ERDF) - hodnota pořízeného majetku se vyjadřuje v pořizovací ceně, která se řídí zákonem 563/1991 Sb., o účetnictví -v případě, že projekt využívá nepřímých nákladů, musejí být relevantní položky hrazeny z nepřímých nákladů 3

Rozpočet kapitoly 4 3. Zařízení 3.1 Nehmotný majetek do 60 tis. Kč Software Ostatní 3.2 Dlouhodobý nehmotný majetek Software Ostatní 3.3 Drobný hmotný majetek 3.4 Použitý drobný hmotný majetek 3.5 Nájem zařízení, leasing 3.6 Odpisy 3.7 Výdaje na opravy a údržbu 3.8 Křížové financování Investiční část Neinvestiční část

Nehmotný majetek do ,- Kč -cena za jeden kus -software (nákup licence) -ostatní (např. know-how, studijní program) 5

Dlouhodobý nehmotný majetek nad ,- Kč -cena za jeden kus -jedná se o investiční majetek, který však není zahrnut do křížového financování -software (i na zakázku), know-how, studijní program apod. 6

Drobný hmotný majetek do ,- Kč -cena za jeden kus -výukový a spotřební materiál -PC sestavy, NB, tiskárny, fofoaparáty apod. -vybavení k výuce (učebnice, materiál spotřebovaný při výuce) -sestavy (počítač, monitor, klávesnice, myš; fotoaparát, stativ) 7

Použitý drobný hmotný majetek -prodejce je povinen vystavit prohlášení, že majetek nebyl v posledních sedmi letech získán prostřednictvím veřejných prostředků -kupní cena použitého majetku nesmí přesáhnout jeho tržní cenu v čase a místě pořízení obvyklou a musí být nižší než výdaje na pořízení nového drobného hmotného majetku -výdaj na pořízení jednoho kusu nesmí přesáhnout 40 tis. 8

Nájem zařízení, operativní leasing -nájem zařízení, vybavení, nehmotného majetku, splátky operativního leasingu -motorové vozidlo lze zajistit pouze pro realizaci klíčových aktivit – přepravu osob cílové skupiny projektů v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků vč. dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami -výdaje na motorové vozidlo sloužící pro přepravu osob realizačního týmu projektu jsou nezpůsobilé 9

Daňové odpisy -amortizace vlastního dlouhodobého hmotného nebo nehmotného majetku -pořízení před zahájením realizace projektu nebo v průběhu realizace -daňové odpisy se řídí zákonem 586/1992 Sb., o dani z příjmů, ve znění pozdějších předpisů -odepisování motorových vozidel není způsobilým výdajem 10

Výdaje na opravy a údržbu -způsobilé jsou pouze výdaje, které se vážou k majetku, který byl pořízen ze způsobilých výdajů projektu Křížové financování -způsobilé výdaje hrazené z ERDF -výdaj v této položce může uplatnit pouze příjemce/partner, který daný majetek daňově neodepisuje 11

Křížové financování - max. % podíl křížového financování na celkových způsobilých nákladech je stanoven výzvou -u jednotlivého projektu nesmí být přečerpána částka na křížové financování uvedena v Rozhodnutí a zároveň % podíl křížového financování na celkových způsobilých nákladech -v případě, že je vybavení a zařízení pořizováno pro členy realizačního týmu je nutné tento výdaj zdůvodnit, limit na jeden přepočtený pracovní úvazek je ,- Kč 12

Křížové financování -v případě, že je vybavení a zařízení pořizováno pro členy realizačního týmu je nutné tento výdaj zdůvodnit, limit na jeden přepočtený pracovní úvazek je ,- Kč -vybavením se pro účely křížového financování rozumí hmotný majetek v pořizovací ceně vyšší než ,- Kč a s dobou použitelnosti delší než 1 rok 13

Křížové financování Investiční část -nábytek s pořizovací cenou vyšší než ,- Kč -vybavení hmotné povahy s dobou použitelnosti nad 1 rok a pořizovací cenou nad ,- Kč -musí se jednat o speciální zařízení, které není možné pořídit v nezbytné kvalitě do ,- Kč -v případě nákupu interaktivní tabule je posuzována cena vč. dalšího zařízení, které slouží k zajištění její funkčnosti 14

Křížové financování V rámci křížového financování nelze hradit: -výdaje patřící do oblasti pomoci ESF -výdaje na nákup pozemků -výdaje na nákup budov, bytových a nebytových prostor -výdaje na nákup vozidel Podíl výdajů na pořízení zařízení a vybavení včetně křížového financování v této kapitole na celkových způsobilých výdajích smí činit nejvýše 25%. 15

Křížové financování Neinvestiční část -vybavení pořizované v rámci této položky nemá charakter investice -nábytek v pořizovací ceně do ,- Kč -vestavěné skříně (do ,- Kč, jinak technické zhodnocení budovy) 16

Prostor pro vaše dotazy 17