ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 13. 5. 2015 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Základní škola, Slavkov u Brna, Malinovského 280
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Vzdělávání pro budoucnost Délka trvání – 20 měsíců Místo realizace – Olomoucký kraj projekt realizovaný v Olomouckém kraji – vpb.cepac.cz.
Mezipředmětové vztahy Aplikace anglického jazyka do jiných předmětů s využitím moderních metod.
Konference projektu APSYS Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe Propojení vědy, výzkumu, vzdělávání a podnikové praxe ODBORNÁ JAZYKOVÁ.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
TUL H32 Představení projektu OPVK: „Inovace mezioborového studijního programu Ekonomika a Management se zaměřením na znalostní ekonomiku”
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Projekt „Sfumato – čtenářská gramotnost žáků základních škol“ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK) Prioritní osa – 7.1 Počáteční.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Mgr. Libuše Přikrylová, manažer pracovní skupiny.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Seminář pro příjemce Operační program vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
„Okna technickým oborům dokořán“
Setkání zpracovatelů MAP ve Středočeském kraji
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název operačního programu:
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Školní vzdělávací program
Transkript prezentace:

ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST

2 PROJEKT Nové trendy ve výuce cizích jazyků, reg.č. CZ.1.07/1.1.16/ Příklad dobré praxe projektu Nové trendy ve výuce cizích jazyků Prioritní osa: 7. 1 Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Zvyšování kvality ve vzdělávání Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Doba realizace: – (24 měsíců) Rozpočet projektu: ,-Kč

3 Cíle projektu Nové trendy ve výuce cizích jazyků: zkvalitnění výuky anglického a německého jazyka na naší škole posílení vzdělávání pedagogů v oblasti cizích jazyků a v oblasti využití ICT ve výuce vytvoření vhodných podmínek pro výuku jazyků včetně e- learningu využívání moderních a efektivních metod práce ve výuce rozvíjení jazykové gramotnosti žáků, zařazení anglicky psané beletrie do výuky anglického jazyka Prioritou je především vedení žáků k aktivnímu používání cizího jazyka.

4 Cílové skupiny žáci roč. (anglický jazyk) žáci 8. a 9.roč. (německý jazyk) pedagogové zajišťující výuku AJ a NJ

5 Klíčové aktivity projektu (celkem 18) - zaměření: Tvorba a využívání vzdělávacích materiálů pro aplikaci metody CLIL ve výtvarné výchově (4. a 5. roč.) Tvorba a využívání vzdělávacích materiálů do výuky anglického jazyka (4. a 5. roč.) Tvorba vzdělávacích materiálů k anglicky psané literatuře a jejich využívání ve výuce anglického jazyka (6. až 9.roč.) Tvorba e-learningových materiálů do anglického jazyka (pro 6.-9.roč.) a německého jazyka (9.roč.) Realizace miniprojektů ve výuce německého jazyka Kurz s rodilým mluvčím v AJ a NJ (pro žáky 8. a 9.roč.) Návštěva divadelních představení hraných v AJ (žáci 3. až 9. roč.) Další vzdělávání pedagogů Vzdělávací pobyt žáků ve Velké Británii (žáci 8. a 9.roč.)

6 Aplikace metody CLIL ve výtvarné výchově (4. a 5. roč.) zařazení metody CLIL do výtvarné výchovy ve 4. a 5.roč. (aktivity související s tématem v anglickém jazyce, úkoly zadávány střídavě v anglickém a českém jazyce) sada 36 vzdělávacích materiálů pro aplikaci metody CLIL ve výtvarné výchově pro každý ročník od školního roku 2013/2014

Tvorba a využívání vzdělávacích materiálů do výuky anglického jazyka (4. a 5. roč.) 7 sady 2x36 materiálů a 2 opakovacích testů pro každý ročník rozšíření a procvičování slovní zásoby a frází v návaznosti na téma ve výtvarné výchově – vazba na metodu CLIL názorná a zábavná výuka od školního roku

Zařazení anglicky psané beletrie do výuky anglického jazyka (6. až 9.roč.) 8 žáci 6.-9.roč. četli anglicky psanou literaturu zjednodušenou pro školní četbu za školní rok 2 různé knihy anglické beletrie (1x za 14 dnů do výuky anglického jazyka zařazena hodina věnovaná četbě anglicky psané knihy) ke každé knize sada 10 vzdělávacích materiálů zaměřených na práci s textem, porozumění textu, rozvoj vyjadřovacích schopností žáků zhlédnutí anglicky mluveného filmu (návaznost na literaturu) posílení čtenářské gramotnosti žáků, rozšíření slovní zásoby

Zařazení anglicky psané beletrie do výuky anglického jazyka (6. až 9.roč.) 9

Miniprojekty ve výuce německého jazyka (9.roč.) vzdělávacích materiálů pro realizaci miniprojektů ve výuce německého jazyka témata související s běžným životem lidí názorná výuka, zábavná forma výuky, konverzace od školního roku 2013/2014

E-learning 11 pro žáky 6.-9.roč. – AJ, sady 40 vzdělávacích materiálů a 10 interaktivních testů v prostředí Moodle pro žáky 8. a 9.roč. – NJ, sada 40 vzdělávacích materiálů na školním webu, 4 interaktivní testy (EduBase) opakování a procvičování slovní zásoby, gramatiky, ustálených frází návaznost na výuku AJ a NJ ve škole zadávání úkolů pro domácí přípravu ověřování jazykových schopností a dovedností rodiče mohou sledovat žáka při plnění zadaných úkolů

Kurzy s rodilým mluvčím 12 pro žáky 8. a 9.roč. kurzy vedené v AJ a NJ tříhodinové moduly pro každou skupinu šk.rok 2013/2014 (4 moduly), šk.rok 2014/2015 (2 moduly) návaznost na výuku AJ a NJ aktivní využívání anglického a německého jazyka rozvoj komunikativních schopností žáků, nácvik správné výslovnosti konverzace zaměřená na reálné situace zajišťovali lektoři jazykové školy Lingua

Divadlo hrané v anglickém jazyce 13 pro žáky 3.-9.roč. 4 divadelní představení (2013/2014, 1. pololetí 2014/2015) zvlášť představení pro žáky 1. stupně, zvlášť představení pro žáky 2. stupně (dle náročnosti) příprava žáků na představení (pracovní listy) zábavná forma výuky anglického jazyka, procvičení a rozšíření slovní zásoby, seznámení se s užíváním ustálených frází interaktivnost divadelních představení divadelní společnosti The Bear Educational Theatre a Dr. Klutz Theatre

Další vzdělávání pedagogických pracovníků 14 Zaměření: metoda CLIL čtenářská gramotnost v AJ využití ICT ve výuce e-learning (Moodle) metodické semináře – AJ, NJ posílení oborových znalostí a dovedností 81 certifikátů s akreditací MŠMT

Divadlo hrané v anglickém jazyce 15

Vzdělávací pobyt žáků ve Velké Británii 16 sedmidenní pobyt v Portmouth 30 žáků 8. a 9.roč. pestrý program součástí pobytu bylo 15 hodin výuky v anglické škole (A2) květen 2014 ubytování v hostitelských rodinách zajištění přes cestovní kancelář účastníci: jazykově zdatní žáky (test, účast v soutěžích), žáci s velkým zájmem o AJ (sledovali jsme pokrok žáků během 1. a části 2. pololetí, aktivita ve výuce), jednou z podmínek bylo, že žák nesměl mít kázeňské problémy

17 Vzdělávací pobyt žáků ve Velké Británii

Podmínky pro vzdělávání 18 2 učebny s interaktivní sestavou 2 x barevné multifunkční zařízení 3 x vizualizér 3 učebny – PC sestava, dataprojektor, promítací plátno sady anglicky psané literatury učebnice pro výuku AJ a NJ na 2. stupni slovníky výukový SW odborné publikace notebooky pro přípravu vyučujících názorné pomůcky pro výuku

Realizační tým: Odborní pracovníci: metodici lektoři ICT specialista odborný poradce pro metodu CLIL Administrativní pracovníci: hlavní manažer věcný manažer finanční manažer asistentky Celkem 13 členů realizačního týmu 19

Podpoření žáci: Celkem: 320 osob v počátečním vzdělávání (žáci) Vytvořené produkty: Celkem 15 sad vzdělávacích materiálů -2 sada do AJ pro 4. a 5.roč. -2 sady pro aplikaci CLIL ve 4. a 5.roč. -5 sad vzdělávacích materiálů k četbě anglicky psané beletrie -5 sad e-learningových materiálů -1 sada vzdělávacích materiálů k divadelním představením Vzdělávací materiály jsou k dispozici na DVD na vyžádání. Část vzdělávacích materiálů:

Jméno a příjmení: Mgr. Marie Šimáčková Organizace: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Kontakt: tel.: , Děkuji za pozornost