Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Časová dotace:16 hodin měsíčně. možnost konzultace problémů souvisejících se speciálními vzdělávacími potřebami žáků vytváření podmínek pro integraci.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
ROZVÍJEJÍCÍ AKTIVITY V PROCESU VÝUKY V PRAXI
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Středisko integrace menšin Opava Husova
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Grantový projekt INKLUSIVNÍ ŠKOLA Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Počáteční vzdělávání Oblast podpory: Rovné příležitosti.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Poradenství v Libereckém kraji I CZ.1.07/1.2.00/ I PORADENSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Financován z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
REHABILITAČNÍ DÍLNA - PŘÍPRAVA NA PRÁCI. C ÍLOVÁ SKUPINA Služba je určena osobám s mentálním postižením, které mají vážný zájem o začlenění do pracovního.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.

Součásti školy Mateřská škola Základní škola  Základní škola praktická  Základní škola speciální Střední škola  Praktická škola jednoletá  Odborné učiliště – obor provozní služby

Kvalitním vzděláváním dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami k jejich společenské integraci a pracovnímu uplatnění Doba realizace: – Partner projektu: Univerzita Hradec Králové Stěžejní cíl projektu: zkvalitnění podmínek vzdělávání dětí a žáků s SVP - rozvoj alternativních metod práce, zavedení nových terapeutických metod podporujících schopnosti a dovednosti žáků potřebné pro uplatnění ve společnosti s cílem max. připravenosti těchto žáků pro uplatnění ve společnosti a na trhu práce Cílová skupina: žáci se SVP ze ZŠ a SŠ, jejich rodiče, pedagogičtí a odborní pracovníci školy

Klíčové aktivity  01 Příprava pracovníků školy  02 Odborný tým specialistů  03 Rozšíření stávajících a doplnění nových terapeutických metod  04 Projektové dny  05 Orientované volnočasové aktivity – kroužky  06 Tvorba metodicko – didaktických materiálů – UHK  07 Podpora volby povolání

Výstupy jednotlivých aktivit  01 Příprava pracovníků školy kurzy a semináře pro pedagogy, odborné pracovníky a rodiče se zaměřením na nové terapeutické metody a jejich aplikace ve VVP ve škole a v rodinách dětí (v organizacích pro DVPP + ve škole pro max. počet účastníků a zapojení rodičů) přenos informací z kurzů – písemné materiály (vytvoření metodiky), přenos prostřednictvím proškolení ostatních zaměstnanců a rodičů – efektivita kurzů i financí Výstupy: rozšíření odborného vzdělání pedagogů a rodičů nová odborná metodika pro další průběžné školení nových pedagogických pracovníků

Výstupy jednotlivých aktivit  02 Odborný tým specialistů nově vytvořen odborný tým specialistů (speciální pedagogové, fyzioterapeuti, logopedi, zástupce partnera projektu, neurolog, psycholog, metodik-terapeut a koordinátor aktivity) pravidelné schůzky týmu – odborná konsilia – 2x měsíčně- multidisciplinární přístup v řešení osobního rozvoje žáků s SVP- posuzování stavu, plánování rozvoje- zařazení terapií, tvorba IVP, plánování odborných vyšetření žáků apod., hodnocení dosažených výsledků, úpravy, doporučení pro další práci s žákem pro odborníky i rodiče- vysoká efektivita VVP odborné konzultace a poradenství pro rodiče- doporučení pro následnou spolupráci s dětmi v rodinném prostředí Výstupy: aktualizované IVP pro všechny žáky komplexní plány rozvoje pro všechny žáky maximální efekt komplexního přístupu na osobnostní rozvoj žáků využití odborníků pro rozvoj žáků i poradenství

Výstupy jednotlivých aktivit  03 Rozšíření stávajících a doplnění nových terapeutických metod podpora, rozšíření a inovace dosud používaných speciálních a alternativních metod: bazální stimulace, aromaterapie, odborná fyzioterapie, logopedie včetně AAK a chirofonetiky, canisterapie, projektové dny zavedení nových terapeutických metod: hipoterapie, animoterapie, arteterapie, muzikoterapie, dramaterapie, snoezelen, metody sociálního čtení a procesuálních schémat intenzivní aplikace těchto metod do VVP a do rodin

Výstupy jednotlivých aktivit  03 Rozšíření stávajících a doplnění nových terapeutických metod Výstupy: rozšíření a podpora stávajících metod a zavedení 8 nových terapeutických metod podporujících komplexní rozvoj osobnosti žáků (rovný přístup ke vzdělávání vytvořením podmínek přispívajících k zvládnutí potřebných klíčových kompetencí žáků)

Výstupy jednotlivých aktivit  04 Projektové dny projektové řemeslné dny jako nástroj rozvoje praktických dovedností žáků a rozvoje konkrétnějších představ o jednotlivých řemeslech se zaměřením na budoucí pracovní uplatnění žáků efektivnější VVP směřující k dalšímu studiu v praktických řemeslných oborech, ulehčení při směřování žáků k jejich dalšímu studiu; využití asistence studentů UHK Výstupy: Celkem 16 projektových dnů pracovního a řemeslného zaměření

Výstupy jednotlivých aktivit  05 Orientované volnočasové aktivity – kroužky zájmové aktivity jako vhodná podpora a zefektivnění VVP s cílem komplexního rozvoje jedinců se SVP – ICT, výtvarné činnosti, EVVO, keramika, péče o zvířata, příprava pokrmů, péče o domácnost apod. pro žáky s těžkým kombinovaným postižením ve volném čase nabídka terapií Výstupy: zájmové kroužky a terapie

Výstupy jednotlivých aktivit  06 Tvorba metodicko – didaktických materiálů v rámci spolupráce s partnerem projektu (UHK) tvorba speciálních pomůcek pro žáky s těžkým zdravotním postižením - podpora zvládnutí potřebných dovedností vedoucích k úspěšnému vzdělávání těchto žáků a metodických materiálů pro pedagogy a rodiče Výstupy: kuchařka sestavená na bázi procesuálních schémat – ve formě metodicko-didaktických obrázkových postupů texty sociálního čtení metodicko-didaktické materiály k podpoře implementace vybraných terapeuticko – formativních přístupů do speciálně pedagogické praxe

Výstupy jednotlivých aktivit  07 Podpora volby povolání Zvýšení hodinové dotace pracovních vyučování – dílenských prací, pěstitelských prací, prací v domácnosti, výtvarné výchovy U žáků s těžkým ZP využití metodických materiálů od UHK (procesuální schémata) Exkurze na pracoviště a do firem- seznámení s možnostmi pracovního uplatnění Zařazení Výchovy k volbě povolání- intenzivní výuka v posledních 3 ročnících ZŠ směřující k tématu povolání Výstupy: Upravené učební plány školy včetně školních vzdělávacích programů (navýšení PVV) Exkurze na vytipovaná pracoviště- zkušenosti žáků, podpora včasné volby povolání

Dosažené cíle projektu  zkvalitnění podmínek pro vzdělávání žáků s různým stupněm mentálního postižení;  rovnost přístupu ke vzdělávání;  zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků a rodičů žáků absolvováním odpovídajícího odborného vzdělávání;  využívání terapeutických technik a dalších metod pedagogickými pracovníky a dalšími odborníky;

Dosažené cíle projektu  vyškolení pedagogických pracovníků a asistentů k aplikaci terapeutických a nových alternativních a inovativních výchovně vzdělávacích metod, zejména speciálně pedagogických metod a vytvoření metodicko-didaktických pomůcek pro ped. pracovníky, žáky a rodiče;  projektové dny pro rozvoj praktických a řemeslných dovedností a zkušeností k budoucí volbě povolání;

 volnočasové aktivity pro rozvoj praktických dovedností a zkušeností k budoucímu pracovnímu uplatnění a doplnění VVP – pro všechny skupiny žáků se SVP;  poskytnutí poradenství žákům a jejich rodičům odborným týmem;  multidisciplinární přístup vedoucí ke komplexní péči o žáky;  vytvoření komplexních zpráv o žácích a plánů individuální práce s žáky s využitím kombinací terapeutických metod;  vytvořené názorné metodicko-didaktické pomůcky pro žáky s těžším stupněm postižení a pro pedagogy a rodiče (Partner projektu). Dosažené cíle projektu

Udržitelnost projektu udržitelnost projektu nyní probíhá čtvrtým rokem v období jsme realizovali návazný projekt „Na cestě do života“,který se zabýval středoškolskou přípravou žáků s SVP do života, tedy na jejich pracovní a společenské uplatnění.

Děkuji za pozornost Mgr. Monika Bourová ředitelka školy tel: