Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/17.0034

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Exkurz realizací projektu. Celospolečenský význam projektu  Soudobé antidiskriminační a inkluzivní tendence  obsahové zaměření vychází z aktuálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
NOVÝ KONTRAKT MEZI VĚDOU A SPOLEČNOSTÍ? Tereza Stöckelová Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
v centrum celoživotního vzdělávání
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Novinky ve specializačním vzdělávání
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola, Hradec Králové, Komenského 234 Mgr. Jana Heřmanová Mgr. Blanka Kadeřávková Spolupráce VOŠ,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
„Partnerství pro konkurenceschopnost“ Název projektu: „Partnerství pro konkurenceschopnost“ Zkrácený název projektu:„PARKON“ OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Zkrácený název projektu: „Rozvoj kompetencí“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost (OP VK)
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Ukázka prezentace LF MU v jednotném vizuálním stylu MU
Transkript prezentace:

Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/

 Projekt LF MU v Brně  Garant LF MU: prof. MUDr. Jaroslav Štěrba, DrSc.  Schválen dne  Registrační číslo projektu : CZ.1.07/2.4.00/  Zahájení realizace projektu od  Celková dotace 25,4 mil Kč  Délka projektu 36 měsíců, následně pokračování v rámci udržitelnosti projektu bez podpory EU Historie a základní informace

Hlavní cíle,,Vytvoření interaktivní platformy směřující k posílení spolupráce a vzájemného systému zvyšování odbornosti mezi subjekty podílejícími se zásadní měrou na vývoji léčiv se zaměřením na všechny oblasti životního cyklu léčiva“  propojení partnerů a spolupracujících subjektů na úrovni  institucí terciárního vzdělávání (Masarykova univerzita, vyšší odborné školy zdravotnické),  výzkumných a zdravotnických zařízení podílejících se na vývoji a klinickém hodnocení léčiv (MOÚ, FN Brno),  soukromého sektoru na úrovni farmaceutických firem a smluvních výzkumných organizací (TEVA, Parexel)  veřejných institucí (Státní ústav pro kontrolu léčiv)

Východiska koncepce PharmAround  Rychlý rozvoj poznatků ve všech odborných oblastech  Nástup „Advanced therapies“, „biosimilars“  Vývoj regulačního prostředí EU  Vysoce profesionální specializované „oddělené“ světy v oblastech životního cyklu léčiv Výzkum a vývoj Výroba a prodej, propagace Regulace léčiv Vzdělávání Klinická praxe  Řada specializovaných interakcí na „profesních rozhraních“ Výzkum a vývoj – regulace Výzkum a vývoj – výroba, prodej Výzkum a vývoj – propagace Výroba, prodej – regulace Farma průmysl – klinická praxe Farma průmysl - regulace atd

Východiska koncepce PharmAround

Vize PharmAround  Propojení jednotlivých profesních a profesionálních skupin tak, aby vznikl systém umožňující vzájemné využití znalostí a zkušeností jednotlivých skupin pro komplexní a efektivní rozvoj ve všech oblastech široce reflektující současné poznatky.  Promítnutí těchto výstupů do pregraduálních vzdělávacích programů tak, aby absolventi získali komplexní znalost lékové problematiky a orientovali se v denní praxi  Promítnutí těchto výstupů do post-graduálních vzdělávacích programů tak, aby byl podpořen vznik specializovaných expertů v oblastech jež jsou nyní mimo nebo na pomezí zájmu

Cílové skupiny PharmAround CÍLOVÁ SKUPINA „A“ : pregraduální studenti oborů relevantních obsahu projektu  posluchači Všeobecného lékařství LF MU (100 studentů),  studenti ošetřovatelství oboru Všeobecná sestra LF MU (20 studentů),  studenti oboru diplomovaný farmaceutický asistent SZŠ a VOŠ (15 studentů),  studenti oboru diplomovaná zdravotní sestra VOŠZ (50 studentů),  studenti VFU (40 studentů) CÍLOVÁ SKUPINA „B“ : specialisté tj. PhD studenti, akademičtí pracovníci, výzkumníci a pedagogové, kteří se v relevantní oblasti pohybují.  studenti doktorských studijních programů LF, PřF MU (cca 70 studentů),  pedagogičtí a akademičtí pracovníci především žadatele a partnerských organizací (cca 25 pracovníků)  další pracovníky zabývající se výzkumem a vývojem (cca 25 výzkumníků).

Hlavní výstupy  modulový systém odborných vzdělávacích kurzů, workshopů a konferencí  ucelený systém stáží, pracovních výměnných pobytů a krátkodobých exkurzí na pracovištích partnerů a spolupracujících subjektů  účast cílové skupiny nebo odborných pracovníků projektu na relevantních kurzech, workshopech a konferencích řešících předmětnou problematiku  vytvoření materiálů informujících o výsledcích činnosti PharmAround bulletin Web sborníky z konferencí a workshopů informační materiály

Klíčové aktivity 01 - stáže, exkurze, praxe 02 - Interakce I – kurzy, workshopy pro pregraduální studenty 03 - Interakce II – kurzy, workshopy a konference pro odborníky a pedagogy 04 - informační materiály – výstupy a podklady k networkingu