Gymnázium Karla Sladkovského Číslo operačního programu: CZ.04.3.07 Název operačního programu: Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu hl.m.Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

V 6. výzvě OPPA uspěl náš projekt v konkurenci 407 dalších projektů
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Koncepce rozvoje a řízení vědy a výzkumu
Problémy fyzikálního vzděláváníJ.Burešová HST Problémy fyzikálního vzdělávání HST at CERN Ženeva 2.− Jana Burešová.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Velké infrastruktury pro výzkum, vývoj a inovace
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
Fyzikální týden 2002 na FJFI ČVUT v Praze
V rámci projektu „Cesta k vědě“ (veda.gymjs.net) vytvořil V. Pospíšil Modifikace a šíření dokumentu podléhá licenci GNU.
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
FYZIKA VÝZNAM FYZIKY METODY FYZIKY.
V rámci projektu „Cesta k vědě“ (veda.gymjs.net) vytvořil V. Pospíšil Modifikace a šíření dokumentu podléhá licenci GNU.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Jiří Švancara Marek Kovář Tomáš Peták Gymnázium Karla Sladkovského
Pořádání odborných konferencí Tomáš Sochor Katedra informatiky a počítačů Ostravská univerzita Systém dalšího vzdělávání pracovníků.
Fyzikou a chemií k technice
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
Elektromagnetické záření
5. Prezentace výsledků experimentální práce
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Zprovoznění experimentu "Elektronspinová a jaderná magnetické rezonance" pro pokročilé praktikum T. Přeučil, J. Kubant (Gymnázium Jaroslava Seiferta) Ing.
Bakalářský studijní obor: Historie Ústav českých dějin Ústav hospodářských a sociálních dějin Ústav světových dějin.
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
ZEEMANŮV JEV A. Dominec, H. Štulcová (Gymnázium J. Seiferta) ‏ V.Pospíšil jako vedoucí projektu.
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Doktorské studium na AF
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Co bude? Rentgenfluorescenční analýza Můj experiment
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Prezentace byla vytvořena v rámci projektu EU OPVK CZ.1.07/1.3.45/ s názvem Rozvoj profesních kompetencí učitelů fyziky ZŠ a SŠ v Olomouckém kraji.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_15 Název materiáluObsah, rozdělení.
GJVJ Nižší gymnázium Prima - kvarta Hodinová dotace 2 hodiny týdně Seznámení s fyzikou, její uplatnění a význam Úvod do měření veličin, zpracování.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
AKČNÍ POLE SOCIÁLNÍ PRÁCE – VÝCHODISKO I CÍL STUDIA OBORU Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Fyzika – vybrané kapitoly
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Z historie komise pro historii matematiky a fyziky na MFF UK
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Vědní obory zabývající se informacemi
Doktorské studium na FLD
EURATOM: základ evropské spolupráce
Prezentace Diplomatické akademie.
Ing. Stanislava Správková
Katedra historie Filozofická fakulta UP Olomouc
Geografické informační systémy
Transkript prezentace:

Gymnázium Karla Sladkovského Číslo operačního programu: CZ Název operačního programu: Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu hl.m.Praha Číslo priority: Rozvoj celoživotního učení Číslo opatření: Rozvoj počátečního vzdelávání Registrační číslo projektu : CZ / /3093 Příjemce : Gymnázium J. Seiferta, o.p.s. Název projektu : Cesta k vědě Konference Nové perspektivy ESF ČR, 22. listopad 2007 V. Pospíšil

Projekt vznikl na Gymnáziu Jaroslava Seiferta za podpory Evropského Sociálního Fondu, rozpočtu ČR a Hlavního města Prahy Partnery jsou Fakulta Jaderná a Fyzikálně Inženýrská, Gymnázium Sladkovského a gymnázium Christiana Dopplera Projekt má za cíl podpořit zájem studentů o kariéru ve vědě a výzkumu hlubší příprava pro studium na vysokých školách technického a vědeckého typu příprava studentů středních škol na veřejná vystoupení před odborným i laickým publikem a prezentování výsledků vlastní práce

Účastníci projektu se zapojují do práce vědeckých skupin FJFI, pracujících na nejrůznějších výzkumných úkolech, a podílí se na jejich činnosti. V rámci skupiny účastníci řeší samostatně nějaký zadaný úkol. Na jejich práci dohlíží odborný školitel z řad diplomantů nebo doktorandů FJFI.

leden únorbřezendubenkvětenčervenčervnc.srpenzáříříjenlist.pros záříříjenlist.pros srpen leden únorbřezendubenkvětenčerven 2008 červnc. Časový harmonogram úvodní kurzypráce ve skupinách úvodní kurzy adm. zah. propagace prázdniny výsledky adm. uk.

Aby mohli účastníci ve skupinách pracovat, prošli úvodními kurzy. Tyto kurzy mají za cíl posluchačům rozšířit přehled a terminologii základních předmětů tak, aby byli schopni s vědci ve skupinách účinně komunikovat a mohli se případně orientovat i v odborných publikacích. Matematický aparát fyziky - přednáška heslovitě shrnuje základní matematické poznatky nutné pro práci ve vědeckých oborech - zejména ve fyzice. Obsahuje vybrané partie středoškolské matematiky, úvod do lineární algebry a úvod do matematické analýzy v jednom i více rozměrech. Úvod do moderní fyziky - přednáška prochází základní oblasti fyziky jako mechanika či elektřina a magnetizmus za použití pokročilejších partií matematiky (diferenciální a integrální počet), speciální teorii relativity, základy kvantové mechaniky, atomovou a subatomovou fyziku a interakci záření s látkou. Informatika a výpočetní technika ve vědecké praxi - přednáška obeznámila posluchače s historií i současností výpočetní techniky a jejím využití ve vědě (jako nástroj simulací, řízení experimentů a sběru a zpracování dat). Zároveň vštípila posluchačům základy práce v C++. Přístrojová technika – přednáška kombinovaná s praktickým cviče- ním obeznámila posluchače se zák- ladními přístroji a experimentálními technikami. Trendy v současném výzkumu série populárních přednášek před- ních českých vědců přiblížila účastníkům některé směry v sou- časné vědě.

Úvodní kurzy - matematika

Úvodní kurzy - informatika

Úvodní kurzy - fyzika

Kurz Úvod do moderní fyziky byl zakončen soustředěním, na kterém si posluchači naměřili základní úlohy a referovali o nich kolegům. Zde také proběhl kurz Přístrojová technika.

Trendy v současném výzkumu Ing. Vojtěch Svoboda, CSc. s přednáškou Energie z hvězd Doc. PhDr. Anna Hogenová, CSc. s přednáškou Kořeny fyziky ve filosofii Ing. Vojtěch Svoboda, CSc. s přednáškami Jak připravit fyzikální prezentaci, Jak přednášet o fyzice, Jak publikovat a Jak dělat poster RNDr. Vladimír Wagner, CSc. s přednáškou Urychlovačem řízené transmutace aneb budeme jaderný odpad spalovat? Doc. RNDr. Vojtěch Petráček, CSc. s přednáškou Studium struktury hmoty v Evropské laboratoři pro jaderný výzkum CERN. Prof. Ing. Tomáš Čechák, CSc. s přednáškou o rentgeno- fluorescenční analýze. RNDr. Vladimír Wagner, CSc. s přednáškou o moderní kosmologii Ing. Dana Drábová, PhD., předsedkyně SÚJB, s přednáškou o energetice, jaderných zařízeních a jaderné bezpečnosti

Všechny přednášky úvodních kurzů vytvořené pro projekt jsou volně k dispozici na webové stránce (formát PPT). Jejich používání a šíření podléhá licenci GNU GPL. V kostce: Hlavní informační zdroj projektu je webová stránka Materiály lze volně stahovat a používat k libovolným účelům, je pouze nutné uvést odkaz na autora a projekt Materiály lze libovolně upravovat a dále používat, zůstane-li v nich odkaz na původního autora a projekt Upravené materiály lze dále šířit opět pouze pod licencí GNU GPL

Skupiny, ve kterých studenti pracují KDAIZ - Rentgenová fluorescenční analýza a její aplikace při studiu památek KMAT - Lom materiálu: jeho vznik, šíření, důsledky a modelování KMAT - Metody studia struktury a vlastností konstrukčních materiálů KF - zprovoznění experimentu "Normální a anomální Zeemanův jev" pro pokročilé praktikum FJFI KF - zprovoznění experimentu "Elektronspinová a jaderná magnetické rezonance" pro pokročilé praktikum FJFI EJF - Gamma spektroskopie EJF - Alfa spektroskopie EJF - Vlastnosti křemíkových driftových detektorů částic EJF - Vlastnosti scintilačních detektorů částic EJF - Zprovoznění vakuové aparatury pro fúzní neutronový zdroj KJCH - Radiační chemie FEL - Algoritmy umělé inteligence

Závěr projektu – povinné výstupy pro účastníky článek vědeckého typu, který bude publikován v projektovém sborníku a pravděpodobně i v další periodiku (UN) plakát (poster) vědeckého typu, který taktéž vyjde v projektovém sborníku a zároveň bude vyvěšen na závěrečné konferenci projektu a pokud možno i na nějaké běžné vědecké konferenci prezentace o výsledcích práce na závěrečné konferenci projektu jednou za dva měsíce prezentace pro ostatní účastníky o průběhu práce ve skupině Další kolo „Cesty k vědě“ je předběžné plánováno na období školních let 2009/2010 a 2010/2011.

Důležité kontakty Ing. Vladimír Pospíšil koordinátor projektu Mail: Mail: RNDr. Pavla Holasová ředitelka GJS Mail: Jana Nováková Sekretariát GJS Vysočanské nám Praha 9 Tel: Mail: Další informace veda.gymjs.net