Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Zákon o sociálních službách
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Stavební úpravy fary a vytvoření otevřeného depozita starých liturgických předmětů Pavel Lazárek – administrátor farnosti Olešnice na Moravě.
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Projekty v Jednotném programovém dokumentu pro Cíl 2 (příklady - Priorita 2) Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji
Studie zjišťující potřebnost denního stacionáře pro cílovou skupinu – lidé po ukončení povinné školní docházky s tělesným a kombinovaným postižením Zadavatel:
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
STUŽKONOSKA-II- pyramida areál asistenční péče Zadání DP 2005.
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
STUŽKONOSKA 1- internát areál asistenční péče Zadání DP 2005.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Bydlení českých seniorů a nedořešené problémy Ing. Milan T a r a b a předseda Sdružení nájemníků ČR.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Transformace sociálních služeb v Královéhradeckém kraji Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Kritéria sociálních služeb komunitního charakteru a kritéria transformace a deinstitucionalizace Seminář pro žadatele k 49. výzvě v IROP, Praha
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Ostrava, * Koncepce podpory transformace pobytových sociálních služeb v jiné typy sociálních služeb poskytovaných v přirozené komunitě uživatele.
Deinstitucionalizace ústavní péče očima ochránce 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora.
HOSPICOVÁ A PALIATIVNÍ PÉČE v Libereckém kraji CESTA K VÝSTAVBĚ KAMENNÉHO HOSPICE.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Novinky z IROP.
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Rekonstrukce Horského hotelu a televizního vysílače Ještěd
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Vazba na Operační programy
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Reforma psychiatrické péče
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Mgr. Jan Vrbický, vedoucí oddělení koncepce sociálních služeb, MPSV
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
TEZE ROZVOJE BYDLENÍ V PRAZE
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Terasy Poděbradská Poděbradská 540 – 547, Praha 9.
Transkript prezentace:

Prioritní projekty Libereckého kraje v oblasti sociální

Prioritní podpora projektů v oblasti sociální politiky znamená změnu charakteru provozu současných stávajících sociálních zařízení tak, aby se v těchto zařízeních vždy zlepšily podmínky života klientů vyžadujících vyšší míru podpory. Jde o celosvětový proces humanizace pobytových služeb pro osoby v těžkém stupni zdravotního nebo mentálního postižení. Záměry projektů mají za cíl odstranit zejména: - havarijní stavy objektů - neefektivní ekonomický provoz - bariérový přístup v objektech

Mezi priority Libereckého kraje v oblasti sociální politiky patří: (A)rekonstrukce hlavní budovy a investiční výstavba skupinového bydlení v zařízení Domov Raspenava důvody – havarijní stav střechy s dřevokaznou houbou a bariérový přístup v prostorách hlavní budovy Domova, nedostatek kapacit pro pobyt osob s těžkým mentálním postižením včetně humanizace stávajících podmínek života současných obyvatel

Mezi priority Libereckého kraje v oblasti sociální politiky patří: ( B)investiční výstavba skupinového bydlení v areálu Domova důchodců ve Vratislavicích nad Nisou důvody – humanizace pobytové služby, ekonomická optimalizace provozu APOSS Liberec, zrušení provozu APOSS v Nové Vsi (C) investiční výstavba společného bydlení v areálu Domova a Centra denních služeb v Jablonci nad Nisou důvody – celkový havarijní stav současného objektu, bariérový přístup objektu Erbenova

Mezi priority Libereckého kraje v oblasti sociální politiky patří: (D)investiční výstavba skupinového bydlení v areálu Jedličkova ústavu důvody – nevyhovující ubytování imobilních klientů v nejvyšším patře budovy, v prostorách chybí únikový východ, společné prostory se školou (méně klidu, společná WC, průchozí chodba k výtahu), nevyhovující koupelna (staré rozvodyvody a odpadů), nedostatečné soukromí pro uživatele

Projektový záměr (A) – celkové náklady 86,9 mil. Kč (A) rekonstrukce hlavní budovy a investiční výstavba skupinového bydlení v zařízení Domov Raspenava Stupeň přípravy - projektová studie Sítě – vyřešeny (kanalizace, elektrická i plynová přípojka, voda, dopravní dostupnost) Pozemky – vlastní a obecní (předběžně již schváleny k využití rozhodnutím zastupitelstva) Rizika výstavby – žádná Negativa – zařízení je mimo libereckou aglomeraci Pozitiva – zachování pracovních příležitostí

Projektový záměr (A) – celkové náklady 84,6 mil. Kč (A) rekonstrukce hlavní budovy (1) a investiční výstavba skupinového bydlení (2) v zařízení Domov Raspenava Investiční náklady (1) rekonstrukce hlavní budovy (stržení prvního patra a jeho obnova, výstavba výtahu, výstavba vnitřních prostor, nové střechy a jejího zateplení náklady s DPH20,2 mil. Kč

Projektový záměr (A) – celkové náklady 84,6 mil. Kč (A)rekonstrukce hlavní budovy (1) a investiční výstavba skupinového bydlení (2) v zařízení DomovRaspenava Investiční náklady (2) výstavba skupinového bydlení pro osoby s těžkým zdravotním i mentálním postižením na sousedním obecním pozemku ve formě 4 samostatných obytných domů náklady s DPH64,4 mil. Kč

Projektový záměr (A)- celkové náklady 84,6 mil. Kč

Projektový záměr (A) – celkové náklady 84,6 mil. Kč

Projektový záměr (B) – celkové náklady 84 mil. Kč (B) investiční výstavba skupinového bydlení pro seniory s vysokou mírou závislosti na pomoci druhých, pro osoby s těžkým zdravotním postižením v areálu Domova důchodců ve Vratislavicích nad Nisou včetně možnosti využití ekologického a efektivního způsobu vytápění a výstavba humanizovaného skupinového bydlení jako náhrada za zrušený provoz APOSS v Nové Vsi (1-2 objekty, APOSS – Ambulantní pobytová sociální služba) ve stejných prostorách

Projektový záměr (B) – celkové náklady 84 mil. Kč Stupeň přípravy - projektová studie Sítě – převážně vyřešeny (kanalizace, elektrická přípojka, vodovodní řád, bez plynové přípojky, dopravní dostupnost, zásobování teplem pomocí CZT Liberec) Pozemky – vlastní Rizika výstavby – žádná Negativa – odpojení od soustavy CZT Liberec Pozitiva – výrazné zlepšení podmínek bydlení několika sociálních skupin z jiných zařízení, odstranění neefektivního provozu v APOSS Liberec

Projektový záměr (B) – celkové náklady 84 mil. Kč Investiční náklady výstavba 3 objektů skupinového bydlení v kapacitě 48 lůžek a 1-2 objektů pro osoby s výrazným zdravotním i těžkým mentálním postižením(zrušení provozu v Nové Vsi) na pozemku Libereckého kraje ve Vratislavicích nad Nisou, (objekt, který by nahradil nevhodné bydlení z Nové Vsi, však není započítán v celkových nákladech a není začleněn do pohledové studie celého projektu, odhad výstavby jednoho objektu je 11,5 mil. Kč)

Projektový záměr (B) – celkové náklady 84 mil. Kč

Projektový záměr (B) – nedůstojné bydlení v Nové Vsi

Projektový záměr (B) – nedůstojné bydlení v Nové Vsi odhad náhradní výstavby 1 objektu – 11,5 mil. kč

Projektový záměr (C) – celkové náklady 33 mil. Kč (C) investiční výstavba společného bydlení pro osoby se zdravotním i mentálním postižením se střední mírou podpory v areálu Domova a Centra denních služeb v Jablonci nad Nisou, stávající bydlení v Erbenově ulici je v havarijním stavebním stavu, ohrožené tlakem skalnatého masívu a v bariérovém provedení, součástí projektu na vlastním pozemku by byly demoliční práce, terénní úpravy, přípravné práce a samotná výstavba pěti nezávislých domácností se standardním bytovým zázemím

Projektový záměr (C) – celkové náklady 33 mil. Kč Stupeň přípravy – investiční projekt transformace Sítě – převážně vyřešeny (kanalizace, elektrická přípojka, vodovodní řád, bez kapacitní plynové přípojky, dopravní dostupnost, zásobování teplem pomocí CZT Jablonecká energetická) Pozemky – vlastní Rizika výstavby – žádná Negativa – odpojení od soustavy CZT JE Pozitiva – výrazné zlepšení podmínek bydlení osob se středně těžkým mentálním postižením a odstranění havarijního stavu celého zařízení

Projektový záměr (C) – celkové náklady 33 mil. Kč Investiční náklady výstavba jediného objektu společného bydlení v kapacitě 18 lůžek v pěti bytových jednotkách pro osoby se zdravotním i středně těžkým mentálním postižením na pozemku Libereckého kraje v Jablonci nad Nisou

Projektový záměr (C) – celkové náklady 33 mil. kč stávající stav a využitelný přilehlý pozemek

Projektový záměr (D) – celkové náklady 18 mil. Kč (D) investiční výstavba společného bydlení pro osoby se zdravotním postižením se střední a vysokou mírou podpory v areálu Jedličkova ústavu v Liberci na pozemku Libereckého kraje, stávající bydlení je pro část imobilních klientů Jedličkova ústavu nevyhovující vzhledem k bariérovému přístupu do vyšších pater, kde není výtah odpovídající požadované kapacitě, což odporuje zdravotním i bezpečnostním pravidlům (absence únikového východu)

Projektový záměr (D) – celkové náklady 18 mil. Kč Stupeň přípravy – investiční záměr Sítě – vyřešeny (kanalizace, elektrická přípojka, vodovodní řád, plynová přípojka,dopravní dostupnost Pozemky – vlastní Rizika výstavby – žádná Negativa – minimální Pozitiva – výrazné zlepšení podmínek bydlení osob se zdravotním postižením a odstranění bariérového přístupu

Projektový záměr (D) – celkové náklady 18 mil. Kč Investiční náklady výstavba jediné bezbariérové budovy společnéhobydlení v kapacitě 12 lůžek pro osoby se zdravotním postižením na pozemku Libereckého kraje v areálu Jedličkova ústavu společné prostory se školou (méně klidu, společné WC, průchozí chodba k výtahu), nevyhovující koupelna (staré rozvody vody a odpadů málo soukromí pro uživatele

Projektový záměr (D)-celkové náklady 18 mil. kč

Projektový záměr (D) – celkové náklady 18 mil. Kč

Závěrečná rekapitulace v tabulce Název projektuCelkové náklady s DPH PZ Raspenava84,6 milionů KČ PZ Vratislavice nad Nisou*84,0 miliónů Kč PZ Jablonec nad Nisou33,0 milionů Kč PZ Liberec – Jedličkův ústav18,0 milionů Kč SOUČET219,6 milionů Kč *Odhad výstavby 2 objektů náhradního bydlení v Nové Vsi23,0 mil. Kč

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Mgr. Petr Tulpa člen rady kraje resort sociální věci