Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO – 4. 12. 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Dopad daňových reforem na vztah zaměstnavatel – zaměstnanec.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_ROZPOČTOVÁNÍ.
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ekonomická stránka činnosti podniku Vypracoval : Ing. Marcela Zlatníková Projekt Anglicky v odborných.
PREZENTACE PRO SCHŮZKU RODIČŮ ZŠ A MŠ.  PŘIHLAŠOVÁNÍ A ODHLAŠOVÁNÍ STRAVY LZE PROVÁDĚT DEN PŘEDEM A TO NEJPOZDĚJI DO 13,30 HOD. NÁSLEDOVNĚ:  em:
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Spotřební koš - zařazování potravin do spotřebního koše,
Dětské centrum Brno příspěvková organizace Hlinky 132/136 Brno Voroněžská 5 Brno
SMĚRNÁ ÚČTOVÁ OSNOVA A ÚČTOVÝ ROZVRH
Analytické nástroje MS Dynamics NAV Ing.Jaromír Skorkovský, CSc.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_264.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_254.
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
Didaktický rozbor vybraných okruhů učiva Kurz DEP 507.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 5. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE136 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:2. a 4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Naklady a jejich členění
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Kalkulace - učitel.
PREZENTUJÍCÍ Olga Johanidesová Vyhodnocení úkolu hlavního hygienika ČR „Monitoring nabídky stravování v základních školách“ (podklady MZ ČR)
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzeň 17. února 2010 MĚŘENÍ VÝKONU ZA ROK 2008.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Hodnocení kvality vzdělávání v Libereckém kraji Informace o průběhu projektu Ing. Petr Rychlovský.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Porada pro vedoucí školních jídelen říjen 2011 Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Návrh konsolidační vyhlášky a návrh novely technické vyhlášky.
Vnitropodnikové účetnictví. Finanční účetnictví Normativně upraveno Sleduje aktiva, pasiva, náklady a výnosy účetní jednotky za celek Poskytuje souhrnné.
Náklady na úklid Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Účet, druhy účtů, účtová osnova, účtový rozvrh
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Program MŠMT VIII v roce 2017
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Spotřební koš ve školním stravování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
„Stárnutí populace – analýza nákladů zdravotního a sociálního systému“
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Modul objednávky a rozpočty
Ing. Stanislava Správková
Institucionální program
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –

Sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz uložila ředitelům p.o. v oblasti zdravotnictví (výjimka ZZS JMK) a sociálních služeb RJMK usnesením č /11/R 145 od dle metodického sdělení č. 4/2012 2

Výstup pro sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz sestava za úklid, stravování s rozdělením - zaměstnanci, pacienti (uživatelé, klienti), cizí strávníci více sestav – úklid, stravování zaměstnanci, stravování pacienti (uživatelé, klienti), stravování cizí strávníci tabulka (Excel) čtvrtletně v členění nákladů dle návrhu účtového rozvrhu na rok

Průběžné vyhodnocení předložených údajů za 1. pololetí ověření správnosti a dodržení metodiky porovnání celkových nákladů celkové náklady na 1 SJ, 1 oběd spotřeba potravin na 1 SJ, 1 oběd předkládání údajů není v souladu s metodikou 4

Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz náklady nejsou rozděleny dle jednotlivých kategorií pacienti (uživatelé, klienti), zaměstnanci a cizí strávníci dle jednotlivých kategorií jsou rozděleny pouze náklady na potraviny 5

Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz v členění nákladů není zřejmé zahrnutí režijních (nepřímých) nákladů (provozní, správní režie) není uváděn klíč pro rozpočítání režijních nákladů 6

Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz nejsou uváděny údaje o odebrané stravě (počet stravovacích jednotek, obědů) příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb uvádí celodenní stravu včetně svačin, přesnídávek a dalších večeří příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb - klienti ubytovaní jen s obědem 7

Doplnění údajů ke sledování nákladů na stravovací provoz vzorová sestava sledovaných nákladů a doplňujících údajů (tabulka Excel nejlépe s analytickým členěním a názvoslovím) s rozdělením nákladů na přímé (přímý materiál, přímé mzdy, ostatní přímé náklady) a režijní (nepřímé) 8

Děkuji Vám za pozornost Ing. Renata Čermáková Tel