Základní informace ke sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz uložila ředitelům p.o. v oblasti zdravotnictví (výjimka ZZS JMK) a sociálních služeb RJMK usnesením č /11/R 145 od dle metodického sdělení č. 4/2012 2
Výstup pro sledování nákladů na stravovací a úklidový provoz sestava za úklid, stravování s rozdělením - zaměstnanci, pacienti (uživatelé, klienti), cizí strávníci více sestav – úklid, stravování zaměstnanci, stravování pacienti (uživatelé, klienti), stravování cizí strávníci tabulka (Excel) čtvrtletně v členění nákladů dle návrhu účtového rozvrhu na rok
Průběžné vyhodnocení předložených údajů za 1. pololetí ověření správnosti a dodržení metodiky porovnání celkových nákladů celkové náklady na 1 SJ, 1 oběd spotřeba potravin na 1 SJ, 1 oběd předkládání údajů není v souladu s metodikou 4
Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz náklady nejsou rozděleny dle jednotlivých kategorií pacienti (uživatelé, klienti), zaměstnanci a cizí strávníci dle jednotlivých kategorií jsou rozděleny pouze náklady na potraviny 5
Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz v členění nákladů není zřejmé zahrnutí režijních (nepřímých) nákladů (provozní, správní režie) není uváděn klíč pro rozpočítání režijních nákladů 6
Nedostatky ve sledování nákladů na stravovací provoz nejsou uváděny údaje o odebrané stravě (počet stravovacích jednotek, obědů) příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb uvádí celodenní stravu včetně svačin, přesnídávek a dalších večeří příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb - klienti ubytovaní jen s obědem 7
Doplnění údajů ke sledování nákladů na stravovací provoz vzorová sestava sledovaných nákladů a doplňujících údajů (tabulka Excel nejlépe s analytickým členěním a názvoslovím) s rozdělením nákladů na přímé (přímý materiál, přímé mzdy, ostatní přímé náklady) a režijní (nepřímé) 8
Děkuji Vám za pozornost Ing. Renata Čermáková Tel