Svědkové Jehovovi Vypracovali: Kalibánová Martina Konopásková Kristýna Kovářová Nikola Přibylová Michaela Schröder Jakub Urbanová Andrea.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dan Hammer Andrea Kristinová Martina Veselá
Advertisements

Můžeme číst Bibli od První knihy Mojžíšovy až po Zjevení a nenalezneme jediného řádku, který by opravňoval k svěcení neděle. Písmo svaté přikazuje zachovávání.
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Vypracoval: Michal Klaus
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Postavení národnostních menšin v ČR učebnice str. 41
Přijď Duchu svatý.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
Křesťanství.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12.
Toto je první kniha tištěná mechanicky. Pan Gutenberg si dal tu práci a první kniha, kterou vysázel a vytiskl, byla právě Bible. V roce 1978 byla tato.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
Náboženská literatura
Světová náboženství.
“Vešli jsme do doby,kdy by se každý člen církve měl chopit zdravotně- misijní práce.“ Testimonies Vol. 7, p. 62 Povolání církve.
Obr.2 Obr.1  náboženská společnost, která vznikla v 70. letech 19.století  SJ věří, že všechna proroctví z Bible se naplnila a nastane Boží království.
Boží jméno ve starověké hebrejštině. zájem  -studují Bibli  -poučují druhé o Bibli  -chodí na biblické přednášky  (viz dále)  -nekradou  -nekouří.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Základy společenských.
Sociální patologie SCPT SCPA
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
1.Bůh je náš Pán a Král, zpívejme mu píseň chval, bůh je náš Pán a Král, zpívejme mu píseň chval. S písní k němu přistoupíme, píseň všechno vypoví, s písní.
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. MODLEME SE ZA PRONÁSLEDOVANÉ KŘESŤANY V TÁDŽIKISTÁNU: ✤ aby podzemní církev i přes veškerý tlak rostla ✤ aby v zemi nastala svoboda.
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - KŘESŤANSTVÍ
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
KŘESŤANSTVÍ.
Petra.
Syropalestina.
adventní hnutí William Miller ( )
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Křesťanství autor VM:Ondřej Vojáček.
Bible = Písmo svaté, Boží slovo, Kniha knih
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Spirituální teologie 5. DOBRÁ A ŠPATNÁ MOC. Úvodem  Celou Biblí prochází kritika moci  Dobrá moc je jen ta, která chrání slabé  Násilní lidé potřebují.
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-L ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
Náboženská společnost svědků Jehovových v ČR Zýmová, Melicharová, Šrámková.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
PATRISTIKA I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Označení materiálu
Papuánská Velká noc Filip Breindl.
PBSNPB2: Fundace: nadace a nadační fondy, (fondy), (obecně prospěšné společnosti), ústavy Organizace na pomezí: sociální družstva, církevní právnické.
VY_32_INOVACE_25_HG PŘEDMĚT: JAZYK ČESKÝ ROČNÍK: IX. TÉMA: BIBLE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Digitální učební materiál
Zázrak komunikace s Bohem
DUM - Digitální Učební Materiál
Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu 1.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Digitální učební materiál
pak musíme ještě dnes se židy a adventisty světit sobotu místo neděle.
Určeno pro:  žáky 3.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
SVĚDKOVÉ JEHOVOVI ČÍSLO DUM: VY_32_INOVACE_OBN_3_21
Křesťanství Jedno z nejrozšířenějších světových náboženství Prorokem je Ježíš Kristus Abrahámovské náboženství Monoteistické náboženství Křesťanství vzniklo.
Presbytariánská církev
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
CASD - Jak rosteme.
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
BAPTISTÉ Vytvořeno dne: Anotace:
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ.
Transkript prezentace:

Svědkové Jehovovi Vypracovali: Kalibánová Martina Konopásková Kristýna Kovářová Nikola Přibylová Michaela Schröder Jakub Urbanová Andrea

Kdo jsou Svědkové Jehovovi Jedna z křesťanských církví Misijní náboženství Oficiální název „Náboženská společnost Svědkové Jehovovi v České Republice Vlastní překlad Bible – „Svaté písmo-Překlad nového světa“ Uznávají boha Jehova

Historie Svědků Jehovových Prvním Svědkem byl biblický Ábel Nejvěrnější Svědek Ježíš Kristus Oficiálně založeno v roce 1869 v USA, Churlesem T. Russellem Původní název - Badatelé Bible Ježíš Kristus Charles Taze Russell

Sál Království Svědků Jehovových v České republice Sídlo Svědků Jehovových v USA v New Yorském Brooklynu

Překlad nového světa Doslovný překlad Bible z původních jazyků Namísto Hospodin, Pán nebo Bůh používají pro boha jméno Jehova Kritika: anonymita pojmenování Boha překlad volen tak, aby odpovídal věrouce SJ jazyková neobratnost Svaté písmo - Překlad nového světa

Publikace Strážná věž Má přinášet úctu a čest bohu Jehovovi Ukazuje souvislost mezi světovými událostmi a proroctvím z Překladu nového světa Je nepolitický a striktně se drží Překladu nového světa, stejně jako Svědkové Jehovovi Originální verze nazývaná Watchtower Časopis vydáván Svědky Jehovovi v Brooklynu

Evangelizační činnost Služba „dům od domu“ -> biblická nauka oznamovaná veřejnosti Nabízejí Bibli a biblickou literaturu, jako je časopis Strážná věž a Probuďte se! Snaží se následovat Ježíše Krista, jak jim to káže Bible

Odbočka svědků Jehovových v ČR Betel Praha (Boží dům) Bryksova 939/37 Praha 9 – Černý Most

Děkujeme za pozornost