PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/34.0279 Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
EU peníze středním školám
Rozvoj klíčových kompetencí ve všech ročnících nižšího gymnázia formou terénních cvičení TENTO PROJEKT BYL SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A.
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. PODPORA ROZVOJE MATEMATICKÉ A ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI CZ.1.07/1.2.33/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Vzdělávací institut Středočeského kraje Zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků V Kolonii 1804, Nymburk visk.cz.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Libuše Kocourková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
1 Příprava projektů na základní škole a využívání ICT ve výuce pro základní školy Liberec, Liberecký kraj
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2017/18
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Rozvoj výuky cizích jazyků
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Konflikt, koření života
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Transkript prezentace:

PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g

Obsah Základní údaje Klíčové aktivity Klíčové aktivity Individualizace Klíčové aktivity Inovace Klíčové aktivity zaměřené na další vzdělávání pedagogických pracovníků

Střední škola polytechnická, Brno, Jílová 36g Adresa: Jílová 36g, Brno Zřizovatel: Jihomoravský kraj se sídlem v Brně Žerotínovo náměstí 3/5, Brno

EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Rozpočet projektu Způsobilé náklady celkem ,00 Kč

Klíčové aktivity I/1 Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje čtenářské a informační gramotnosti žáků středních škol I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti

Klíčové aktivity II/1 Individualizace výuky cizích jazyků II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách II/3 Metodický kurz pro učitele cizích jazyků

Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Klíčové aktivity IV/1 Individualizace výuky pro zvýšení efektivity rozvoje matematické gramotnosti žáků středních škol IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol

Klíčové aktivity V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol V/3 Podpora stáží pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů

Klíčové aktivity VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání pedagogických pracovníků ve formách a metodách výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti žáků středních škol

Klíčové aktivity VII/1 Zlepšování sociálního klimatu ve škole. Vytváření otevřeného a podporujícího školního prostředí

Klíčové aktivity VIII/2 Podpora kvality výuky ve třídě prostřednictvím vzájemné podpory učitelů - mentoring VIII/3 Vzdělávání pedagogických pracovníků v mentoringu

Klíčové aktivity Individualizace Zapojeno 11 pedagogických pracovníků Počet podpořených žáků SŠP, Brno, Jílová 36g –I/1 86 žáků –II/136 žáků –IV/195 žáků

Klíčové aktivity Individualizace Klíčová aktivita I/1 Jedna hodina českého jazyka týdně rozdělena na skupiny podle úrovně znalostí – třídy TZB4, DV4, MZB4 Jedna hodina českého jazyka týdně rozdělena podle oboru studia – třída SD2

Klíčové aktivity Individualizace Klíčová aktivita II/1 Zavedení předmětu Konverzace v cizím jazyce ve třídách SP1 a DN1

Klíčové aktivity Individualizace Klíčová aktivita IV/1 Jedna hodina matematiky týdně rozdělena na skupiny podle úrovně znalostí – třídy TZB4, DV4, MZB4 Jedna hodina matematiky týdně rozdělena podle oboru studia – třída SD2

Klíčové aktivity Inovace Zapojeno 33 pedagogických pracovníků Vytvořeno celkem 45 sad výukových materiálů, které jsou zveřejněny na intranetu školy

Klíčové aktivity Inovace Klíčová aktivita I/2 Vytvořeny dvě sady výukových materiálů –Český jazyk a literatura – příprava k maturitní zkoušce –Osobnostní a sociální výchova

Ukázka výukového materiálu Český jazyk :

Ukázka výukového materiálu: Ukázka výukového materiálu Osobnostní a sociální výchova:

Klíčové aktivity Inovace Klíčová aktivita II/2 Vytvořeny dvě sady výukových materiálů –Konverzační témata z anglického jazyka –Konverzace v angličtině

Ukázka výukového materiálu Konverzační témata z anglického jazyka:

Ukázka výukového materiálu Konverzace v angličtině:

Klíčové aktivity Inovace Klíčová aktivita III/2 Vytvořeno 15 sad výukových prezentací –Např: Ekologie Fyzika Sport a zdraví Stroje ve dřevozpracujícím průmyslu Lehká opláštění budov

Ukázka z výukové prezentace Ekologie:

Ukázka z výukové prezentace Fyzika:

Ukázka z výukové prezentace Lehká opláštění budov - profilovaný plech:

Klíčové aktivity Inovace Klíčová aktivita IV/2 Vytvořeny čtyři sady výukových materiálů –Matematiky pro 1. ročník SOU –Matematika pro 2. ročník SOU –Matematika pro 3. ročník SOU –Planimetrie a stereometrie (SOŠ)

Ukázka z pracovního list Matematika pro 1. ročník SOU:

Ukázka z výukové prezentace Planimetrie a stereometrie:

Klíčové aktivity Inovace Klíčová aktivita V/2 Vytvořeno 20 sad výukových materiálů pro výuku odborných předmětů –Např: Měření v laboratorních cvičeních Stavební konstrukce Dimenzování konstrukcí Projektování dřevostaveb Vytápění – zkušební testy

Ukázka z výukové prezentace Měření v laboratorních cvičeních:

Ukázka z výukové prezentace Stavební konstrukce:

Ukázka z výukové pracovního listu Dimenzování konstrukcí:

Klíčové aktivity Inovace Klíčová aktivita VI/2 Vytvořeny dvě sady výukových materiálů –Peníze a daně –Půjčky a úvěry

Ukázka z výukové prezentace Peníze a daně:

Ukázka z výukového materiálu Půjčky a úvěry:

Klíčové aktivity zaměřené na další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpořeno celkem 32 pedagogických pracovníků SŠP, Brno, Jílová 36g

Klíčové aktivity zaměřené na další vzdělávání pedagogických pracovníků Klíčová aktivita II/3 – 8 učitelů cizích jazyků se zúčastnilo celkem 14 kurzů zaměřených na zlepšení metod a forem výuky Klíčová aktivita V/3 – 8 učitelů odborných předmětů vykonalo stáž u zaměstnavatelů Klíčová aktivita VI/3 – 10 učitelů matematiky, občanské nauky a ICT se zúčastnilo 12 kurzů zaměřených na rozvoj výuky finanční gramotnosti v jednotlivých předmětech

Klíčové aktivity zaměřené na další vzdělávání pedagogických pracovníků Klíčová aktivita VII/1 – 15 pedagogických pracovníků se zúčastnilo série školení změřených na zlepšování sociálního klimatu ve škole: –Komunikace a konflikt –Asertivita s vlídnou tváří –Zvládání problémových žáků I. –Zvládání problémových žáků II. –Efektivní učení žáka se speciálními potřebami

Klíčové aktivity zaměřené na další vzdělávání pedagogických pracovníků Klíčová aktivita VIII/3 – 5 pedagogických pracovníků se zúčastnilo školení v mentoringu Klíčová aktivita VIII/2 – podpora kvality výuky ve třídě – dvě začínající učitelky byly podpořeny formou mentoringu

V prezentaci byly použity ukázky vzdělávacích materiálů vytvořených v rámci projektu Šablony, CZ.1.07/1.5.00/ , zveřejněných na intranetu SŠP, Brno, Jílová 36g Hulák Vítězslav, Mgr.: Český jazyk a literatura – příprava k maturitní zkoušce Pokorná Lenka, Mgr.: Osobnostní a sociální výchova Pavelková Blanka, PhDr.: Konverzační témata z anglického jazyka Studýnková Petra, Mgr.: Konverzace v angličtině Obelczová Věra, Mgr.: Ekologie Orságová Jitka, RNDr.: Fyzika Pekařík Vladimír, Mgr.: Lehká opláštění budov - profilovaný plech Vašicová Eva, Mgr.: Matematika pro 1. ročník SOU Kolmanová Vlastislava, Mgr.: Planimetrie a stereometrie Kašpárek Bohumil, Ing.: Měření v laboratorních cvičeních Sýkorová Libuše, Ing.: Stavební konstrukce Čechová Miroslava, Ing.: Dimenzování konstrukcí Pavlík Zdeněk, Ing.: Peníze a daně Bušková Milena, Mgr., Pastrnková Alžběta, Mgr.: Půjčky a úvěry

Děkuji za pozornost.

Dotazy