PREZENTACE Červen 2012. Společnosti, které dnes patří k českému konzervárenství Shanghai Maling Food NELI Vyškov NOVA Sobotka PT Servis Tábor RAPA Bzenec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dopady oslabení kurzu na ceny potravin a české zemědělství Mojmír Hampl Viceguvernér ČNB Žofínské fórum na téma „České zemědělství“ 10. března 2014.
Advertisements

Rusko Polsko Německo Ukrajina Česká republika Slovensko Maďarsko Rumunsko.
PREZENTACE ZNAČEK KLASA A REGIONÁLNÍ POTRAVINA Seminář „Kvalitní a bezpečné potraviny“ , Země živitelka, České.
autor Mgr. Alena Marková
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.10
Průmyslová výroba hotových pokrmů 3. přednáška Tradiční technologie.
Form s.r.o. od roku 1991 česká privátní společnost 90 zaměstnanců
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
HAMÉ NABÍDKA CO-PROMOTION Česká republika Slovensko
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
„EU peníze středním školám“
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.
Franchise Days Prague 2012, , Corinthia Hotel Prague Farmářské potraviny v kamenných prodejnách.
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
Projekt Zvýšení kvality vzdělávání na Středním odborném učilišti obchodním Prostějov prohloubením spolupráce s regionálními zaměstnavateli a rozvojem kariérového.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity:
133. Žofínské fórum České zemědělství a potravinářství v době rozpočtových škrtů Státní zemědělská a potravinářská inspekce Ing. Jindřich Pokora.
Guláše z jatečného masa
U&SLUNO a.s., SADOVÁ 28, OSTRAVA | TEL.: | FAX: | České Budějovice, Marta Nováková.
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Omáčky Základy omáček Zahuštění omáček Ochucení omáček
Omáčky.
BE soup 1 Hovězí vývar se zeleninou a játrovou rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Fazolová s uzeninou 16,60 Kč / 21,- Kč Čtvrtek.
Základní fakta o vinařství TARAPACA Založeno v roce 1874, cílem bylo vždy vyrábět vína špičkové a konzistentní kvality. Patří mezi největší a nejdůležitější.
VÝZNAM & PŘÍNOSY VÝVOJE V POTRAVINÁŘSKÉM PRŮMYSLU Doc. Ing. Michal Voldřich, CSc. Ing. Rudolf Ševčík, Ph.D. Ing. Jan Pivoňka, Ph.D.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Tesco Store Zpracoval Ing. Jan Weiser. Osnova výkladu 1. Tesco ve světě 2. Tesco v ČR 3. Hlavní poslání firmy 4. Formáty prodejních jednotek 5. Tesco.
Návrh opatření ke zlepšení pozice firmy na trhu. Cíl práce stanovit postavení firmy IMPRESS Znojmo, a.s. na trhu zjistit postavení plechovky mezi ostatními.
VÝZNAMNÉ POTRAVINÁŘSKÉ ZÁVODY SLOVÁCKA. HAMÉ s.r.o. je přední českou potravinářskou firmou zabývající se výrobou trvanlivých i chlazených potravin. Hlavní.
ÚTERÝ Polévka Risi - bisi 20,- Kč Polévka Fazolová s uzeninou 25,- Kč.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Seminář AEM, , Praha Prodej zemního plynu Ing. Jaroslav Horych, ředitel prodeje VEMEX s.r.o.
ČTVRTEK Polévka Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi 20,- Kč Polévka Dršťková polévka 25,- Kč.
STŘEDA Polévka Hovězí vývar s játrovou rýží 20,- Kč Polévka Jemná zeleninová polévka se smetanou 25,- Kč.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Zelenina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
VÝROBKY Z OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: výrobky, ovoce,kompot, džem, kandované,
BILLA PODPORUJE ČESKÉ DODAVATELE Jaroslaw Szczypka, CEO BILLA spol. s r. o.
STANDARDIZACE V HYGIENĚ VÝŽIVY. Certifikace – nepovinná aktivita Povinné aktivity: Nařízení ES 178/2002, Nařízení ES 852/2004…, zákonné vyhodnocení provádějí.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tel: U Nisy 745/ 6a , Liberec 3 - Jeřáb Tel: 
Rozhodování o sortimentu v obchodní firmě
Konzervárenská výroba
AROMKA BRNO tradice od roku 1829 od roku 2009 jako AROMKA BRNO,s.r.o.
Budoucnost zemědělství a výživy v rozvojových zemích
Green Pan, s. r. o. Dobij se dobrým jídlem!.
BE soup 1 Toskánská 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Bramboračka s houbami
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
Výrobkové strategie dle investičních cílů
VŠCHT Praha Ústav konzervace potravin říjen 2017
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Dopady oslabení kurzu na ceny potravin a české zemědělství
Standardizace v hygieně výživy
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_MARKETING.
Základy zbožíznalství
Podnikatelské koncepce
Potravinářský sektor z pohledu českého spotřebitele
Transkript prezentace:

PREZENTACE Červen 2012

Společnosti, které dnes patří k českému konzervárenství Shanghai Maling Food NELI Vyškov NOVA Sobotka PT Servis Tábor RAPA Bzenec SPAK Foods Sušice TEKON Teplice Zeelandia Alibona Litovel Efko CZ Veselí nad Lužnicí Frutana Blatná HAMÉ Kunovice JH group Jindřichův Hradec KAND Dobruška EKON Miroslav Novák konzervárna Hrabětice Kostelecké uzeniny LINEA Nivnice

Dynamika vývoje trhu rychlobrátkového zboží v ČR Zdroj: AC Nielsen 2012

Poměr spotřeby trvanlivých a čerstvých potravin v roce 1990 / 2000 /

Legislativní problémy  možnost dovozu výrobků, které jsou v souladu s normami EU, ale nesplňují požadavky české legislativy ( např. masokonzervy ZWAN, kečupy z PL, džemy a povidla z PL, z Řecka apod. )  Malý tlak státních a kontrolních orgánů na tyto dovozce a prodejní řetězce  Příklad velmi dobře ošetřeného trhu pro domácí výrobce = Rakousko

 Je jedním z největších českých producentů trvanlivých potravin, chlazených potravin, baget a sendvičů, není tedy jen konzervárenským podnikem  Sídlo společnosti je v Kunovicích ( kraj Zlínský )  Vlastní sedm výrobních závodů v ČR a dva v zahraničí ( Rusko, Rumunsko )  Zaměstnává přibližně 2400 pracovníků  Své výrobky vyváží téměř do 40 zemí celého světa Co je Hamé? HAMÉ s.r.o Kunovice, Czech Republic Phone: Fax: HAMÉ je silnou potravinářskou společností

Struktura společnosti HAMÉ HAMÉ s.r.o; Kunovice HAMÉ Slovakia HAMÉ Hungary HAMÉ UK trade Ukrajina Česká Republika PIKA a.s.; Bzenec OTMA – Sloko s.r.o.; Mařatice FRUTA Podivín a.s. BAPA s.r.o.; Letohrad BAPA s.r.o. ; závod Hněvotín výrobní společnosti obchodní společnosti Slovácká Fruta a.s.; Kunovice Zahraničí Hamé s.r.o.; závod Babice HAMÉ Foods; Rusko HAMÉ Romania

Vývoj obratu HAMÉ v letech

Historické milníky Akvizice značky Antrefrig v Romunsku Privatizace Biofruct Babice Akvizice: Fruta Podivín (zelenina, KV) Fruta Miroslav (džemy, marmelády) Uniex Gemos (zelenina) PIKA Uherské Hradiště (paštiky) Akvizice skupiny OTMA, druhého největšího potravinářského výrobce v ČR a hlavního producenta kečupů, pyré a omáček Akvizice značky Pastýřka Akvizice značky Znojmia Akvizice značky Májka Akvizice výrobního závodu v Bogoljubovo (Rusko) Akvizice společnosti Romconserv (Rumunsko) Akvizice společnosti BAPA a Made (bagety) Založení Obrat (CZK) Hame bylo akvizováno společností Nordic Partners Akvizice značky Globus v Maďarsku (masové konzervy) Akvizice značky Apetit (bagety, hotová jídla) a značky Seliko (masové konzervy) v ČR

Výrobní závody HAMÉ dle sortimentu

Sortiment a značky výrobků Paštiky v plastových miskáchVeselá Pastýřka Paštikové hřbetyHamé, Veselá Pastýřka Hotová jídlaHamé, Hame life style PolévkyHamé, Hamé life style Majonézové salátyHamé life style Bagety, SendvičeHamé life style, Simply fresh PaštikyHamé, Seliko Masové konzervyHamé premium, Hamé, Seliko Cestovní občerstveníHamé, Seliko Hotová jídlaHamé, Hamé premium Rajčatové pyréHamé, Otma KečupyHamé, Otma, Otma gurmán Kečupové hotové omáčkyOtma, Otma Gurmán Džemy, MarmeládyHamé, Hamé sweet PovidlaHamé Kandované ovoceHamé KompotyHamé Kojenecké výživyHamánek, BIO Hamánek, Cvrček, Pro nejmenší CukrovinkyHamé biscuits Zelenina jednodruhová Hamé, Znojmia Zeleninové směsiHamé, Znojmia KompotyHamé Sterilovaná zeleninyHamé Rybí konzervyHamé ocean ŽampionyHamé Chlazený sortiment Masové výrobky Kečupy Sladká produkce Zelenina Import

Obchodní značky HAMÉ HAME HUNGARY HAME ROMANIA Masové trvanlivé produkty HU, RO Masové trvanlivé produkty CZ + SK + RF

Chlazené paštiky CZ + SK + HU Obchodní značky HAMÉ

Sterilovaná zelenina a zeleninové saláty CZ + SKKečupy a výrobky z rajčat CZ + SK + HU + RO Obchodní značky HAMÉ

Kojenecké výživy CZ + SK + HU + RODžemy, ovocné směsi a povidla CZ + SK + HU + RO +RF Obchodní značky HAMÉ

Importní produkce (kompoty, žampiony) Importní produkce ( rybí výrobky ) Obchodní značky HAMÉ

Chlazená hotová jídla a bagety CZ + SK Obchodní značky HAMÉ convenience

Privátní značky vyráběné HAMÉ s.r.o.

Certifikáty vlastněné společností Hamé  EU Certifikace - CZ 402, CZ 314  HACCP Certifikace - kritické vstupní body  Certifikace IFS - certifikát jakosti - mezinárodní potravinový standard  Certifikát pro BIO produkci  Produkce výrobků KOSHER a PESAH

Nové projekty HAMÉ pro rok 2012

 Trvanlivá hotová jídla – balení plech 300g Uvedení na trh nové řady hotových jídel FOR SINGLE – balení plech 300g EasyOpen Timing uvedení na trh: I.Q Vepřový jazýček v jemné omáčce - Vepřové na houbách - Hovězí na divoko - Kuřecí Kung-Pao - Kuře po mexicku - Lovecký guláš - Pečená krkovička se zelím

 Trvanlivé masové výrobky – balení plast 280g ROYAL BOWLE Dokončení vývoje a uvedení na trh nových hotových jídel v novém obalu ROYAL BOWLE 280g. Timing uvedení na trh: II.Q Fazole ve smetanové omáčce s uzeným masem - Kung - Pao - Maďarský guláš - Kuře po mexicku - Fazole s koktejlovými párky

Nový moderní typ obalu ve formě kombinace bariérového plastu a EASY PEEL víčka nebo EASY OPEN víčka vhodný pro hotová jídla, polévky a saláty. Výhody obalu: - Alternativa vůči plechovkám z pocínovaného plechu. - Životnost výrobků se dle výše % použité bariery v plastu pohybuje na úrovni měsíců. - Etiketace formou sleevu s velkou plochou pro design a s využitím integrované materiálové ochrany před popálením při ohřevu v mikrovlnné troubě. - Šetrnější sterilace = zachování lepší chuti výrobků  Trvanlivé masové výrobky – balení plast REXAM Dokončení vývoje a uvedení na trh nových hotových jídel v novém obalu REXAM nahrazujícím obal Royal bowle. Timing uvedení na trh: IV.Q 2012

 Chlazené paštiky Veselá Pastýřka Nová řada paštik v novém balení KE 90g „ OD MISTRA ŘEZNÍKA“ Timing uvedení na trh: II.Q Paštika s brusinkami - Paštika s jelením masem - Paštika s pečeným masem - Paštika s loveckým salámem - Paštika s hroznovým vínem - Hrubá paštika s kousky jater

 Výrobky z rajčatového protlaku a.) změna receptury řady kečupů OTMA GURMÁN - navýšení podílu rajčatového protlaku - bez použití zahušťovadel c.) nová řada hotových omáček OTMA GURMÁN ( 2.čtvrtletí 2012 ) b.) doplnění portfolia brandu OTMA GURMÁN o importní sortiment - krájená a loupaná rajčata ( 2.čtvrtletí 2012 )

 Trvanlivé paštiky a masové výrobky značky Antrefrig na rumunském trhu Uvedení na trh nového designu výrobků Antrefrig – balení plech EasyOpen Timing uvedení na trh: I.Q 2012 Podpora produktů formou TV Reklamy

 Trvanlivé masové výrobky Rusko Uvedení na trh nových sterilovaných masových produktů „librovka“, tušonky, cestovní občerstvení Favorit Timing uvedení na trh: I.Q 2012

 Trvanlivé paštiky Rusko Uvedení na trh nových sterilovaných paštik řady LIFE STYLE Timing uvedení na trh: II.Q 2012

 Nový web HAME.CZ Spuštění: květen 2012 Cíl: Zaměření se na přehlednější a modernější komunikaci jednotlivých brandů s uvedením všech v současnosti požadovaných informací v moderní formě s intuitivním řazením Přínos nových webových stránek: - přehlednější a modernější komunikace - výraznější komunikace jednotlivých prémiových značek - zvýraznění novinek v sortimentu - výrazná podpora komunikace přes Facebook

 Cílem nastartování nové PR komunikace je zlepšení celkové image společnosti Hamé jako potravinářského výrobce na trhu v ČR a SR a zvýšení známosti značek Hamé jako značek zaručujících kvalitní potravinové výrobky.  Hamé chce komunikovat jako jeden z významných hráčů potravinářského průmyslu, který má široké portfolio výrobků a v řadě skupin je lídrem na českém a slovenském trhu.  Hamé chce být otevřené ke koncovým spotřebitelům a nabízí jim výrobky jak v nižší, tak ve střední i vyšší cenové kategorii, které se samozřejmě zákonitě musí lišit úrovní kvality, nicméně po stránce kvality musí vždy odpovídat legislativním požadavkům  Hamé je připravené být tím zástupcem konzervárenské, ale i nekonzervárenské části potravinářské platformy, který je a bude nositelem nejnovějších inovací v potravinářském průmyslu na trhu v ČR a dalších zemích, kde působí PR projekt Hamé

Děkuji Vám za pozornost Ing. Martin Štrupl Generální ředitel a prokurista Hamé s.r.o.