PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno 24.6.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
_ Setkání koordinátorů Počátky Mgr. Jan Martinec.
Advertisements

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji Pracovní schůzka koordinátorů ZŠ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Projekt Svět techniky Obsah 1. Časová osa 2. Mise a cíle Světa techniky 3. Obsah Světa techniky 4. Next steps 2.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání GAUDEAMUS 2015/2016 Zasedání přípravného výboru veletrhu 31. března 2015 FIT VUT, Brno Zasedání.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Aktivity na podporu středního odborného školství v JMK
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Škola jako partner firmy
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Firemní auto roku 2017
Společné setkání „minitýmů“
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Bc. Magdalena Zábranská
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Hankook Firemní auto roku 2017
10. ročník Veletrhu odborného vzdělávání
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Setkání kariérových poradců
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Centrum kolegiální podpory CKP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Kariérové poradenství a podnikavost
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

PREZENTACE STŘEDNÍCH ODBORNÝCH ŠKOL JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V OC OLYMPIA BRNO Brno

Informace o akci Název akce: „Nejen za nákupy a zábavou, ale i za inspirací - aneb prezentace možností odborného vzdělávání v Jihomoravském kraji“ Termín akce: 4.2. – (středa – sobota) od 10 – 18 hod., součástí aktivity doprovodný program (cca od 14 – 18 hod.) - obsahem by byla prezentace: –školních aktivit –mimoškolní činnosti žáků Místo: vnitřní prostory obchodního a zábavního centra Olympia Brno Počet přihlášených škol: 29 + stánek JMK Cílová skupina: rodiče a děti, žáci ZŠ, široká veřejnost 2

Cíl akce cílem aktivity je zvýšit zájem žáků 8. a 9. tříd o odborné vzdělávání informovat jejich rodiče a širokou veřejnost o možnostech studia na odborných školách v Jihomoravském kraji dát šanci jednotlivým středním školám (učitelům a žákům) se samostatně prezentovat a oslovit tak cílovou skupinu Záměrem je připravit volnou interaktivní expozici škol, která by zaujala svou originalitou a umožnila by návštěvníkům obchodního centra leccos vidět, vyzkoušet si i osahat Spojit užitečné s nákupy. 3

Přínosy pro Jihomoravský kraj zvýšení povědomí o vybraných učebních a studijních oborech mezi žáky 8. a 9. tříd základních škol a jejich rodiči, včetně veřejnosti zvýšení zájmu žáků 8. a 9. tříd základních škol o vybrané obory prezentace činnosti jednotlivých škol, jejichž zřizovatelem je Jihomoravský kraj, široké veřejnosti navázání dlouhodobé spolupráce s centrem Olympia 4

Proč OC Olympia Brno je největším obchodním centrem ve městě Brně a Jihomoravském kraji strategická pozice s širokou spádovou oblastí, vysoká kumulace veřejnosti (cca 40 tis. lidí denně) poloha na jižním okraji města Brna, v přímé návaznosti na sjezd z dálnice D2 Praha - Brno - směr Bratislava velmi dobrá dopravní dostupnost, jak pro individuální dopravu s možností bezplatného parkování, tak pro městskou hromadnou dopravu nabídlo Jihomoravského kraji BEZPLATNÉ VYUŽITÍ PROSTOR a prezentaci 5

Zajištění ze strany JMK zajištění komunikace s OC Olympia – zdarma prostory pro prezentaci, zázemí, Wi-Fi, elektřina, voda…. zhotovení jednotných prezentačních stánků zajištění propagace a marketingu akce (tiskové zprávy, letáky, propagace v Olympia busech a interiéru, webové stránky JMK i Olympie…) spoluorganizace doprovodného programu vyhodnocení nejlepší prezentace škol ??? 6

Prezentační stánek Rozměry: výška: 91 cm, šířka: 95 cm, hloubka: 45 cm Jednotný potisk s názvem školy Jednoduchá a lehká konstrukce, vše ve 2 brašnách 7

Zajištění ze strany školy Interaktivní „dotvoření“ prezentační plochy Personální zajištění stánku po celou dobu akce Doprava Zajištění prezentačních materiálů školy a její vlastní prezentace Zajištění doprovodného programu ??? 8

Harmonogram Říjen 2014 – prezentace ze strany jednotlivých škol ohledně vizuální podoby stánků a zajištění doprovodného programu. Na základě toho určen prostor pro školu Listopad 2014 – dolaďování požadavků škol a možností OC Olympia Prosinec finální podoba celé akce a harmonogram doprovodného programu Leden 2015 – domluva ohledně montáže, dopravy apod. Únor Realizace prezentace středních odborných v OC Olympia 9

Katalog podporovaných oborů v Jihomoravském kraji Připravovaná publikace má tuto strukturu: 1.Úvod (proč tato publikace, proč právě tyto obory) 2.Zaměstnanost a zaměstnavatelé (struktura zaměstnanosti, vzdělanosti, odvětví, požadavky zaměstnavatelů, TOP 10 žádaných profesí, vývoj mezd) 3.Vybrané a podporované učební a studijní obory (aktuální nabídka vybraných učebních a studijních oborů, mimoškolní aktivity, reflexe absolventů) – budou požádány SŠ o spolupráci 4.Zaměstnavatelé v Jihomoravském kraji (spolupráce SŠ se zaměstnavateli, představení významných zaměstnavatelů) 5.Probíhá příprava dat, elektronická verze 10/

VELETRH ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ Brno,

Veletrh odborného vzdělávání informace o akci Proběhne v rámci 56. ročníku MSV v Brně v termínu – Účast na veletrhu potvrdilo 20 středních odborných škol z Jihomoravského kraje Cílová skupina veletrhu – žáci 8. a 9. tříd ZŠ z JMK (zajištěný bezplatný vstup) Ke dnešnímu dni se přihlásilo k účasti na Veletrhu 33 skupin ze ZŠ z Jihomoravského kraje. Maximální velikost skupiny je 25 žáků a 3 pedagogové Organizace veletrhu je zajišťována obdobně jako v loňských ročnících. První den proběhne slavnostní zahájení, na které obdrží členové RRLZ pozvánku. Další 4 dny budou chodit skupiny žáků ZŠ s pedagogickým doprovodem. 12

Veletrh odborného vzdělávání informace o akci Součástí společné expozice JMK a středních škol bude také auditorium – prezentační prostor s kapacitou cca 50 lidí - využitelný i pro další prezentační aktivity SŠ a také pro doprovodný program veletrhu Tematický doprovodný program bude zajišťovat Centrum vzdělávání všem. Doprovodný program se bude orientovat jak na samotnou cílovou skupinu veletrhu (žáky 8. a 9. tříd ZŠ), tak na žáky posledního ročníku zúčastněných SŠ, kterým byl také zajištěn bezplatný vstup. Doprovodný program bude zaměřen především na kariérní rozvoj a kariérní poradenství a to interaktivní formou s aktivním zapojením cílové skupiny V rámci doprovodného programu budou také organizovány rozhovory žáků s úspěšnými absolventy odborných SŠ, kteří se již uplatnili na trhu práce; bude možnost individuálních konzultací s kariérním poradcem; bude zajištěna prezentace soutěže České ručičky (a některých vítězů). 13

Veletrh odborného vzdělávání informace o akci Bude zajištěna spolupráce vystavujících firem, tak aby žáci mohli navštívit i jejich expozice. Spolupráci prozatím přislíbilo 12 vystavujících firem. Pro letošní ročník veletrhu bylo dohodnuto zvětšení ploch stánků jednotlivých škol na 4x3 m². Dne 14. května proběhlo první organizační setkání se zástupci středních odborných škol, následující setkání proběhne z kraje září. Probíhá ová a telefonická komunikace. 14

Děkuji za pozornost 15