Úschovna kol a zavazadel, …audioprůvodci Informační centrum Olomouc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktivity města Chrudim v oblasti podpory rozvoje cestovního ruchu
Advertisements

POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Pojistný program pro členy Federace vozmistrů
Pojištění firemní flotily
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Doc. Ing. Eva Čáslavová, CSc.
Jak podnikat v cestovním ruchu ?
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
Aktuální vývoj v pojišťovnictví a jeho regulaci
Prekérní pracovněprávní vztahy větší flexibilita na úkor zaměstnanců Jaromíra Kotíková VÚPSV.
Druhy a možnosti pojištění 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č.2: Podnikání a právo Prezentace.
Pojištění vozových parků
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Pojištění v CR = placená služba proti nahodilým a nepředvídatelným událostem = právo účastníka na výplatu peněžních prostředků souvisejících s úhradou.
Pojištění firemní flotily DEN S FLEETEM
Nadacepartnerstvi.cz Greenways.cz Co potřebuje cyklista ve městě Bike Brno, Juraj Flamik Vážený pane řediteli…
Generali pojišťovna Pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.1.
Jana Kučerová Kateřina Raisová Lucie Matoušková Monika Pastorková
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
SLUŽBY POJIŠTĚNÍ. Princip pojištění vytváření finanční rezervy sloužící k úhradě potřeb nebo škod, které vzniknou pojištěným osobám z nahodilých událostí.
Příklady OPH – P7, P8 Závazky (obecná část). Vznik závazků. Zánik závazků.
Příklady OPH – P7, P8 Závazky (obecná část). Vznik závazků. Zajištění závazků.
Ochrana majetku Petr Machala.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Příklady OPH P9 – P10 Změna a zánik závazků.
Dlužní úpis DLUŽNÍ ÚPIS (DLUHOPIS) Při půjčce větší částky peněz nebo při zapůjčení cenné věci je správné sepsat dlužní úpis. Dlužní úpis je listina, která.
1 UNIQA slaví 15. výročí působení v ČR Slavíme narozeniny ! Ale dárky dostanete Vy a Vaši klienti !
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
LLS – Link Language School Bc. Ladislav Faigl.  lektorování – transfer knowhow  zaměstnanci  klienti  prezentace na veletrzích / dnech otevřených.
Příklady OPH – P7, P8 Závazky (obecná část). Vznik závazků. Zánik závazků.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
1 Úroky Právnické výpočty Adam Ptašnik Základní pojmy Jistina: částka, která byla předmětem závazku - základ, ze kterého se počítají úroky Sazba.
Produktové úpravy – jaro 2015
Samostatné bydlení Co vše by měla obsahovat nájemní smlouva bytu Anna Křivánková.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
OPTIMALIZACE POBOČKOVÉ SÍTĚ DIVIZE POŠTOVNÍ PROVOZ A LOGISTIKA SEKCE ROZVOJ A PROVOZ SÍTĚ ODBOR ARCHITEKTURA POBOČKOVÉ SÍTĚ Praha, listopad 2010.
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
Knihovní řády a vymáhání pohledávek Seminář Závazky čtenářů vůči knihovnám Městská knihovna v Praze: 6. dubna 2011 Hanuš Hemola.
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
Spolupráce Kooperativy s Unií fyzioterapeutů ČR ZVÝHODNĚNÉ POJISTNÉ PRODUKTY PRO ČLENY UNIFY ČR vč. novinek dle OZ.
SLŮNĚ – SVĚT JAZYKŮ MANUÁL ZAHRANIČNÍ JAZYKOVÉ KURZY.
Produkty Úrazové pojištění SKLÁDAČKA. 2 doživotní úrazový důchod – jedinečné riziko na trhu v ČR! trvalé následky – velmi strmá progrese! věk nerozhoduje.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
1 Úroky, splátky Právnické výpočty Adam Ptašnik 2009.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
Jednoduché úročení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková.
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ
K.O. kriteria Pojištění občanského majetku
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Téma 2 Odměňování Mzdy a platy v odměňování zaměstnanců.
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
Komerční pojišťovna.
Vklad Vkladem je peněžní vyjádření hodnoty předmětu vkladu
Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ Vždy ve Vašem zájmu.
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Garantovaná úroková sazba 1,99 % p.a. na 5 i 8 let!
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
ZJEDNODUŠENÍ UKONČOVÁNÍ SMLUV O STAVEBNÍM SPOŘENÍ
Transkript prezentace:

Úschovna kol a zavazadel, …audioprůvodci Informační centrum Olomouc

Nápad Nápad

Prostor

Souhlas vedení

Personál

Úschovna kol Cena za úschovu je Kč 30 Kč do 4 hod, každá další započatá hodina + Kč 10,- Vratná záloha na zapůjčení zámku Kč 100,- Dětské kolo zdarma Úschova dalšího zavazadla (mimo tašky na kolech) Kč 50,- Úschovna je otevřena od do a to denně od 9.00 do hod. Nevyzvednutá kola a zavazadla budou vydána následující den a bude účtovaná 100% přirážka za nevyzvednutí. Úschovna zavazadel: (kufr, batoh, taška dětský kočárek) 25,-……………………..celý den (9.00 – 19.00), nevyzvednuté zavazadlo 100% přirážka Po dvou dnech předáno na ztráty a nálezy Provozní řád

Pojištění, odpovědnost Vyjádření pojišťovacího makléře : Jedná se o cizí věci převzaté, tzn. věci, které jsou předmětem vašeho závazku. Odpovědnost za škodu na věcech převzatých je řešena v pojistné smlouvě – v našem případě - Statutárního města Olomouce v bodě , písm. f) a je sjednána s ročním limitem pojistného plnění ve výši 5 mil. Kč pro všechny pojištěné. Toto pojistné nebezpečí tedy pojištěno je. V novém občanském zákoníku, v § 2944 je specifikována odpovědnost za škodu na převzatých věcech – „Každý, kdo od jiného převzal věc, která má být předmětem jeho závazku, nahradí její poškození, ztrátu nebo zničení, neprokáže-li, že by ke škodě došlo i jinak“. Na základě výše uvedeného byste za případnou škodu objektivně odpovídali (v případě, že byste neprokázali, že by ke škodě došlo i jinak) a z pojištění SMO by tato škoda byla likvidní.

Rady, doporučení Úschovávání zavazadel (resp. ve věcech, které jsou v těchto zavazadlech). Doporučení: Provozní řád by měl obsahovat doložku, že za tyto věci neodpovídáte, popř. odpovídáte jen do určité hodnoty, popř. doporučení, aby si v odkládaných zavazadlech nenechávaly cenné věci. Samozřejmě v případě škody je na poškozeném, aby prokázal, že ke škodě došlo, nicméně by mohlo docházet k nepříjemným situacím, kdy by klienti tvrdili, že měli v uschovaných taškách velké částky peněz nebo jiné cennosti, které se ztratily. Jde tedy o to, abyste opravdu věděli o tom, co přebíráte. Formulář – doklad o převzaté věci nebo kola – zabrání se omylům při výměnách kol nebo zavazadel, atp. Doporučil bych také, aby se vytvořil předávací formulář k oboustrannému krytí. Označení číslem – my používáme „šatnové bloky“

Propagace

… audioguide Pro individuální návštěvníky Olomouce nabízíme speciální službu – devadesátiminutovou nahrávku o nejvýznamnějších památkách města. Každý zájemce k sluchátku obdrží mapu s vyznačenými památkami

…audioguide Nahrávka je v češtině, angličtině, němčině, francouzštině, italštině, polštině a ruštině. Uvažujeme o korejštině a čínštině. Pomocí jednoduchého ovládání si sestavíte vlastní prohlídku historického centra a můžete vyrazit! PŮJČOVNÉ: 100 Kč, držitelé Olomouc region Card zdarma. Při zapůjčení je sepsán protokol o výpůjčce a je vybírána vratná záloha 300 Kč.

Děkuji za pozornost Jitka Lučanová, vedoucí IC Olomouc