Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas 29.10.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Advertisements

Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Role měst a obcí v kohezní politice 23. června 2011 Ing. Dan Jiránek Předseda Svaz měst a obcí ČR.
Fondy EU.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
O kolik přijdeme, pane Nečasi? Aktuální čerpání peněz z fondů EU Praha,
Členství ČR v EU II. Regionální politika EU března 2010.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
FONDY EU Programové období
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Školení pro zaměstnance SSČ, v.v.i. Podpora ekonomických systémů na pracovištích AV ČR v oblasti projektového řízení Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Evropský sociální fond
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas

Evropské peníze pro ČR 26,69 miliard eur ze strukturálních fondů EU a Fondu soudržnosti pro ČR v letech operačních programů (dle témat a oblastí) Koordninace pod záštitou MMR Významná role Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Moravskoslezského kraje a dalších subjektů

Rozvoj Moravskoslezského kraje Prostředky v tematických operačních programech (doprava, životní prostředí, podnikání a inovace, vzdělávání, výzkum a vývoj) Prostředky na meziregionální spolupráci (např. ČR-Polsko, ČR- Slovensko) Dotace z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko výhradně pro rozvoj kraje

Regionální operační program Moravskoslezsko 716 milionů eur + státní prostředky (celkem 20 miliard korun) výhradně pro rozvoj kraje a zvýšení jeho konkurenceschopnosti Nejvíce peněz na 1 obyvatele ve srovnání s ostatními regiony ČR

Výhody ROP Moravskoslezsko Dotace vystihují krajské priority, investuje se tam, kde je nejvíce potřeba Místní lidé a organizace mají k dotacím blíže, rozdělují se přímo v regionu Dokážeme reagovat na hospodářskou situaci a aktuální požadavky regionu (hospodářská krize a zrychlené čerpání, povodně)

Kam míří dotace z ROP Moravskoslezsko Investice z Regionálního operační program Moravskoslezsko směřují do dopravní infrastruktury a dostupnosti, krizového řízení, infrastruktury veřejných služeb, cestovního ruchu, vybavenosti měst a venkova Podpora investičních rozvojových projektů Příjemci jsou veřejné, neziskové i podnikatelské subjekty Cílem je rozvoj kraje a zvýšení jeho konkurenceschopnosti, zlepšení podmínek pro život místních obyvatel

ROP Moravskoslezsko a strategické projekty MSK Modernizace silniční infrastruktury Ukončené projekty: 28 rekonstruovaných úseků silnic II. a III. třídy Schválené projekty: výstavba jižního obchvatu Opavy

ROP Moravskoslezsko a strategické projekty MSK Rozvoj Letiště Leoše Janáčka v Ostravě Realizované projekty: Stroje a zařízení I. a HZS Odbavovací a pojezdové plochy K dispozici cca 2 miliardy korun z ROP Moravskoslezsko

ROP Moravskoslezsko a strategické projekty MSK Integrované bezpečnostní centrum a krizové řízení kraje Realizované projekty: výstavba IBC a Data pro život K dispozici celkem cca 640 milionů korun

ROP Moravskoslezsko a strategické projekty MSK Investice do infrastruktury veřejných služeb (vzdělávání, sociální služby, zdravotnictví) Realizované projekty: oborová centra praktické přípravy, chráněná bydlení K dispozici celkem cca 2 miliardy korun

ROP Moravskoslezsko a strategické projekty MSK Rozvoj cestovního ruchu a marketing regionu Integrované plány rozvoje území – investice do vybraných oblastí dle aktuálně schválené Marketingové strategie rozvoje cestovního ruchu Realizované projekty: Kraj mnoha barev a příležitostí II. a Využití marketingové strategie v aktivitách cestovního ruchu v MSK II

Stav čerpání prostředků z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko dohromady přes 700 podaných žádostí o dotaci, z toho 200 v hodnocení 250 schválených projektů s finančním nárokem cca 5,6 miliardy korun 1,2 miliardy korun proplacených dotací

Čerpání prostředků z Regionálního operačního programu (MSK) Dotace na schválené projekty MSK: Kč Proplacené dotace MSK: ,97 Kč

Děkuji za pozornost